politist

Dimensiune font:

Liber la abuzuri ale Politiei sau scapam de accidente? Modificari ale Codului Rutier

| 11-10-2019 20:28

Codul Rutier se schimba si noi prevederi urmeaza sa intre in vigoare de sambata, 12 octombrie. Cea mai importanta se refera la faptul ca soferii vor primi intre 6 si 8 puncte amenda daca folosesc telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil. Si aici nu ne referim la vorbit, ci atingerea, butonarea, utilizarea acestor dispozitive. Dar cum vor depista politistii faptul ca soferul trimite un mesaj de pe telefon? Distribuie pe Facebook


Romania este o tara speciala. Extrem de speciala. Desi exista legi, nu exista oameni care sa le puna in aplicare. Concret, exista si acum legi, insa numarul politistilor rutieri este atat de scazut, incat la fiecare 10.000 de abateri de la legislatia in vigoare, se aplica o singura contraventie. Exista de ani buni si articolul din Codul Rutier care spune clar ca "folosirea dispozitivului mobil este interzisa in timpul conducerii". Interesant este ca se spune clar in lege de "folosire", nu "vorbit la telefon", adica si trimisul de mesaje, selfie, pozat, orice, era deja implicit.

Insa Politia Rutiera a simtit ca e nevoie sa schimbe legea. Au reformulat putin articolul, dar mesajul e acelasi: daca folosesti telefonul, in orice fel, iei amenda. S-a schimbat si amenda. Daca pana acum riscai 2 puncte amenda, adica 290 de lei, din care plateai 145 de lei pentru ca erai prins vorbind la telefon, acum risti intre 6 si 8 puncte amenda. Practic, 870 de lei e cea mai mica amenda pe care o sa o iei de acum inainte daca dai mesaje in timp ce conduci sau faci altceva care implica un dispozitiv mobil. Din cei 870 de lei poti plati 435 de lei, adica jumatate din amenda, in termen de 2 saptamani. Chiar si asa, 435 de lei, adica aproape 100 de Euro, pare cam mult doar ca ai dat un mesaj pe Whatsapp, nu?

 
Legea e cam la fel, sanctiunea s-a schimbat. In plus, in categoria celor care vor fi sanctionati la fel ca soferii intra si biciclistii sau conducatorii de trotinete. Mai pe romaneste, daca esti pe bicicleta si butonezi telefonul cu o mana si dai peste un politist cu exces de zel, iei 435 de lei amenda minima. Dar si inainte era aceeasi lege, deoarece bicicleta este considerata tot vehicul si era acelasi lucru ca si la soferi, dar amenda era cea minima de 145 de lei. Nicio schimbare, doar valoarea amenzii...

Interesant este de vazut cum vor aplica politistii aceasta lege. Invitat la DigiFM, comisarul Cristian Andries, a spus ca politistii isi vor folosi "propriile simturi" pentru a aplica legea. Adica isi vor folosi un singur simt: vazul. Daca in cazul vitezei trebuie sa fii prins de un aparat omologat de radar, in cazul celorlalte nereguli politistii se bazeaza pe simturi, 99% vaz si uneori chiar si auzul. Adica daca aud ca ai claxonat degeaba ca fraierul in intersectie, te pot amenda ca nu ai voie sa claxonezi. Dar in rest, ochii sunt cele mai importante "arme" ale unui agent rutier.

Sa luam cateva exemple: politistul din intersectie vede ca soferul care asteapta la semafor sta cu ochii in jos, deci se uita in telefon. Sau un agent pe motocicleta care trece pe langa masini, vede cum soferii butoneaza. Sau de pe trotuar, echipajele de politisti identifica soferii care vorbesc, care stau cu o mana pe telefon sau care au ochii indreptati in alta parte. Este valabil si pentru soferii care au telefonul in suport si butoneaza ca sa bage o adresa pe Waze. In toate aceste cazuri, amenda de 870 de lei scrie pe tine, plus 4 puncte contraventionale.

Inca un lucru important este faptul ca aceste contraventii se pot transforma usor in retinerea permisului. De exemplu, daca tu depasesti linia continua ca sa depasesti, esti tras pe dreapta si amendat, dar nu ramai fara permis. Daca insa esti prins facand asta, in timp ce tu foloseai si telefonul mobil, ramai fara permis. Practic, folosirea telefonului te poate lasa de acum si fara permis, evident, daca exista politistul care sa te vada facand asta!

Din fericire, numarul de abuzuri ale politiei a scazut considerabil in ultimii ani. Acum nu mai sunt agenti care o iau personal, care sa te santajeze cu spaga sau care sa se trezeasca cu fata la perna si sa te amendeze inutil si pe nedrept. Legea le permite sa isi foloseasca simturile si, daca tu crezi ca ai fost nedreptatit, legea te lasa sa faci contestatie. Adica daca politistul zice ca ai trecut pe rosu, nu ai ce face, trebuie sa lasi permisul si, daca vrei, sa faci contestatie. La fel va fi si cu noua varianta a Codului Rutier. Politistul va zice ca te-a vazut butonand telefonul, soferul va zice ca nu, isi aranja verigheta pe deget. Si tot asa.

In cazul in care, cumva, peste noapte, politistii se vor trezi cu chef de munca si vor incepe sa dea amenzi in stanga si in dreapta, va urma o ploaie de contestatii. Dar, repetam: legea era si pana acum, numai ca nimeni nu avea chef sa o puna in aplicare. Nu era nevoie de schimbari ale legii, doar de niste oameni care sa iasa pe strazi si sa ii amendeze pe soferii care foloseau telefonul la volan. In concluzie, noi consideram ca nu se va schimba absolut nimic. Mai bine s-ar schimba ministrii de interne incompetenti, aparuti acolo din functie de secretara de birou, mai bine s-ar schimba generalii si toti sefii cocosati de atatea medalii si decoratii primite pe nedrept, care inca traiesc ca inainte de '89 cu burta pe birou, pe bani grei, fara sa faca nimic in folosul cetateanului.

Mai simte cineva ca in Romania nu mai exista politie de orice fel? Oamenii sunt rapiti, violati, omorati, agresati, batuti in amiaza mare, omorati in accidente rutiere si asa mai departe. Nu legile sunt probleme, ci faptul ca avem un minister condus in ultimii ani numai de martafoi pusi acolo politic, care au luat exclusiv masuri penibile. Au murit nu stiu cati politisti in misiune, ca nu exista echipamente si se face economie la patrulare mixta. Asa, si? S-a schimbat ceva? Nimic. Mor in fiecare zi oameni pe strazi, ca nu exista infrastructura. Ai auzit tu de vreun caz in care politia a amendat administratorul de drum? Niciodata.

Asadar, in loc de legi, este nevoie de oameni. Nu din aia murdari si cu foame uriasa de spaga si interese, ci oameni. 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. BARNAR GRUP S.R.L., cu sediul în Sat Holda, oraș Broșteni, nr. 43, cătun Barnar, camera 2, jud. Suceava, C.U.I. RO 23279681, nr. de înregistrare în Registrul Comerțului J33/299/2008, numit potrivit Încheierii de ședință nr. 393/2017 din data de 30.06.2017, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 5528/86/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 28.11.2019, ora 12.00, a următorelor active: Nr. Activ - Denumire şi descriere active - Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.) Activ 1 Utilaje de lucru prelucrare lemn compuse din: Linie de debitat buşteni, Wood-Mizer, tip LT 300S, seria 012007 54 B1.02; Gater universal tip RP50, an fabricaţie 1992; Bandă tăiere (bandă transportoare), Doma; Maşină de calibrat (marca Maweg, tip SE 2, serie 202056 7879, an fabricaţie 1972); Maşină de ascuţit+accesorii (Wood Mizer); Maşină de rosturi în coadă, Leone; Motoferăstrău Sthil; Motoferăstrău Sthil; Circular radial; 144.200,00 lei, 72.100,00 lei. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 27.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activului scos la vânzare este cuprinsă în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 27.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore de la primirea dovezii de achitare). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: # 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
LEXINSOLV I.P.U.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 4520/86/2014 al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitaţie publică, individual, bunuri imobile și mobile aparţinând debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L., cu sediul în oraș Cajvana, nr. 1996, jud. Suceava, CUI 756668, aflat în procedura falimentului prevăzută de Legea nr. 85/2006, constând din: Activul format din teren curți-construcții în suprafață totală de 7.331 mp, din care 2.500 mp cu nr. cadastral 1557 înscris în cartea funciară nr. 30457, 4.831 mp cu nr. cadastral 30429 înscris în cartea funciară nr. 30429 a comunei cadastrale Cajvana, pe care sunt amplasate un număr de 10 construcții cu nr. cadastral 1557 – C1, 30429 – C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, situat în oraș Cajvana, nr. 1996, jud. Suceava, prețul de pornire al licitațiilor publice fiind de 1.417.550 lei, exclusiv TVA; Bunurile mobile proprietatea debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L. Cajvana, din care o parte sunt evaluate ca materiale refolosibile, Autoturism Skoda Fabia, nr. înmatriculare SV99MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.930 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Mercedes Benz Sprinter 208 D KA, nr. înmatriculare SV90MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 2.436 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Dacia furgon, nr. înmatriculare SV06SXI, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.379 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Gaz Gazelle, nr. înmatriculare SV97MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 3.447 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV94MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 7.170 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV80HXX, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV95MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 8.410 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV80HXU, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV98MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 9.582 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV88MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Kogel, tip SN 24P 100/1060, nr. înmatriculare SV83MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.848 lei, exclusiv TVA; Linie de panificație, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 31.825 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, nr. înmatriculare SV91MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.724 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară MAN 19362, nr. înmatriculare SV02ZDC, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip TE85XC/CF 85 380, nr. înmatriculare SV93MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85.430 380/4X2, nr. înmatriculare SV07FGY, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV88MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; IFRON D204, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.285 lei, exclusiv TVA. Prețurile de pornire reprezintă 50% din valorile stabilite prin rapoartele de evaluare existente la dosarul cauzei. Licitaţia va avea loc la data de 27.11.2019, ora 11:00, la sediul LEXINSOLV I.P.U.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitaţie, licitatorii au obligaţia de a depune 10% din preţul de pornire al licitaţiei în contul de lichidare judiciară nr. RO42BTRLRONCRT00W6312002 deschis la Banca Transilvania pe numele debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L. Cajvana. În caz de neadjudecare licitaţia publică se va repeta în aceleaşi condiţii în data de 20.12.2019 ora 11:00. Prezenta publicaţie de vânzare constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în dosarul în cauză. Informaţii suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, www.lexinsolv.ro.
Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti
19/11/2019 08:45

Impozitul auto va fi mai scump in anul 2020. Unii dintre soferi vor plăti mai mult, in functie de anumite categorii de motorizări. Cum calculezi cati bani vei achita? Impozitul auto, mai scump in 2020 Din ...

De ce avioanele de pasageri sunt albe?
18/11/2019 14:58

 Sigur ai observat faptul ca majoritatea aeronavelor de pasageri sunt vopsite in alb. Oare de ce?   E mai ieftin! Vopseaua adauga intre 273 – 544 kg la o aeronava, declara repre ...

Unde gasesti cele mai bune servicii de inchirieri auto in Bucuresti?
18/11/2019 10:34

Mijloacele de transport in comun nu sunt tot timpul cea mai buna alegere cand ai nevoie de mai multa libertate si de o mai mare capacitate de deplasare. Sa iti inchiriezi o masina este o solutie tot mai conve ...

Atenție, șoferi! Dispozitivul de 10 lei care poate atrage după sine amenzi uriașe, dar te poate costa chiar viața
18/11/2019 08:34

  Atentie, soferi! Un dispozitiv de doar 10 lei iti pune viata in pericol   Foarte multi soferi isi pot pierde viata din cauza unui dispozitiv extrem de ieftin. Accesoriul aferent te co ...

Tragedie în Câmpulung Moldovenesc! Doi tineri, de 18 și 25 de ani, au murit, iar un copil a fost rănit
14/11/2019 12:21

  +3click pentru galerie Tragedie in Campulung Moldovenesc! Doi tineri, de 18 si 25 de ani, au murit, iar un copil a fost rănit   O adevărată tragedie a avut loc noaptea trecută ...

Olanda va modifica limita de viteză pentru a reduce poluarea
13/11/2019 10:15

 Limita de viteză pe drumurile olandeze, in timpul zilei, va fi micsorată la 100km/h, o măsură luată pentru a gestiona mai bine criza poluării cu oxid de azot, potrivit departamentului de resurse, ci ...

Cod Rutier 2019. Greșeala din trafic care îi poate lăsa pe șoferi fără permis auto pentru un an
11/11/2019 12:38

  Cod Rutier 2019. Greseala din trafic care ii poate lăsa pe soferi fără permis auto pentru un an   Noul Cod Rutier 2019 a intrat in vigoare pe 12 octombrie si prevede pedepse ustur ...

Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile
11/11/2019 10:10

Siguranta pe care o oferă masinile a devenit in ultimii ani un criteriu din ce in ce mai important pentru clientii de pe piata auto interesati să isi cumpere un nou automobil. Progresul tehnologiei este mai ...

Cod Rutier: poţi fi amendat pe un drum cu zapadă chiar dacă ai anvelope de iarnă
08/11/2019 20:50

Nu mai este mult şi vom avea zăpadă si polei in unele regiuni ale tării, iar legea prevede că in aceste conditii este obligatoriu să ai masina echipată cu anvelope de iarna. Conform Codului rutier, anv ...