La calul nărăvaş

default

Dimensiune font:

| 15-12-2012 12:20

Un italian angajează trei români să-i vopsească gardul din jurul casei. Dis-de-dimineaţă, înainte de a pleca la muncă, italianul le dă celor trei instrucţiunile:
- Aveţi aici trei găleţi de vopsea care ajung pentru tot gardul. În bucătărie este mâncare, când v-o fi foame vă puteţi servi. Aaa, era să uit. Aţi văzut calul pe care îl ţin închis în spatele curţii? Să nu cumva să lăsaţi poarta dechisă să scape de acolo că nu ştiu ce fac cu voi. S-a înţeles?
- Am înţeles şefu, răspund toţi românii într-un glas.
Pleacă italianul, iar românii se pun pe treabă. Nu după mult timp, unul din ei zice:
- Măi, mi s-a făcut foame, hai să vedem ce are ăsta de mâncare!
Bucătăria italianului, plină de bunătăţi. După un ospăţ pe cinste, românii caută şi ceva de băut, dar nu găsesc decât apă şi suc. Atunci, unul dintre ei zice:
- Mă, ştiu eu cum să facem rost de băutură. Mergem şi vindem o galeată de vopsea, cumpărăm băutură, iar vopseaua de rămâne o mai diluăm, o mai “lungim” şi terminăm noi gardul. După ce au băut s-au apucat de vopsit, dar când mai aveau vreo trei metri se termină vopseaua.
- Acum ce facem? De unde luăm vopsea? Italianul o să-şi dea seama că noi am luat-o!
- Mă fraţilor, las pe mine, zice unul mai isteţ, că ştiu eu cum facem. Mai strângem puţină vopsea pe pensulă şi dăm pe botul calului, iar când o veni italianul îi spunem că acesta a scăpat şi a mâncat-o. Zis şi făcut. Pe seară, ajunge şi italianul acasă.
- Mă, ce-aţi făcut cu vopseaua? Eu am calculat la fix şi trebuia să vă ajungă.
- Şefu, ne pare tare rău, dar a scăpat calul şi a mâncat-o.
La auzul acestor vorbe, italianul intră în casă, ia puşca şi nici una nici două, îi trage calului un glonţ în cap.
- Ce naiba domne, pentru o găleată de vopsea ai omorât săracul animal? Îţi cumpărăm noi alta!
- Măi fraţilor, vedeţi voi casa asta? Tot cu români am facut-o. Dă-l în morţii mamii lui de cal că mi-a mai mâncat 30 de saci de ciment, 800 de cărămizi şi 4 grinzi!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:02

BANCUL ZILEI
22/10/2020 00:02

 Un betiv prinde pestisorul de aur, care trebuie să-i indeplinească trei dorinte. - Care este prima dorintă?, il intreabă pestisorul. - Vreau ca marea asta să fie din ...

BANCUL ZILEI
21/10/2020 00:01

 Unul din ei se confesează cu tristeţe: – Cred că nevastă-mea are o aventură cu electricianul… – Cum aşa?! – Ieri, cand m-am uitat intamplător sub pat am văzut o şuru ...

BANCUL ZILEI-Un pensionar
20/10/2020 13:46

1. Un pensionar ajunge pe o stradă unde erau prostituate. – Hai, moşule! – Nu pot. – Hai să incercăm. Se duc. Moşul se comportă excelent. – Vezi? Spuneai că nu mai poţi. – ...

BANCUL ZILEI
20/10/2020 00:09

 Ofiţerul de la centrul de recrutare il intreabă pe Bulă: - Recrut, ce-i cu ochiul dumitale? - E un ochi artificial... - Şi din ce e făcut un ochi artificial? - Din sticlă, domnu ...

Bancul zilei
18/10/2020 00:00

  Profesoara pune o intrebare tuturor celor din clasă: - Copii, cum iese un negru din Marea Roşie? Un elev răspunde: Roşu! Alt elev răspunde : Negru!  Bulă: Roşu-inchis?!

BANCUL ZILEI
17/10/2020 00:01

 În timp ce Alinuta mergea pe stradă mestecand ingandurată se intalneste cu o prietenă care ii spune: - Ce mesteci? - O lamă. - Orbit? - Nu, Gillette.

BANCUL ZILEI
16/10/2020 00:07

  Tatăl: Alinuta, te-ai distrat bine in vacantă? Alinuta: Da! Am fost cu mama si prietenul ei la mare. Tatăl: Si ce-ai făcut? Te-ai impăcat bine cu el? Alinuta: Da! Mă ducea in fiecare dimineata ...

BANCUL ZILEI
15/10/2020 00:00

 O doamnă intră intr-un magazin de arme. – Dati-mi, vă rog, un Beretta, calibrul 45. Vanzătorul: – Pentru apărare? – Nu, pentru apărare mi-am angajat un avocat!

BANCUL ZILEI
14/10/2020 00:01

 - Alinuta, fii drăgută si fă-i o baie fratelui tău. După vreo juma' de ora tatăl intră in baie. Alinuta il tinea de urechi pe frătiorul ei si il trăgea prin apă. - Ali ...

BANCUL ZILEI
13/10/2020 00:01

 La scoală: - Bulisor, dacă tatăl tău cumpără trei sticle de bere si bea una cate mai răman? - Niciuna - Complet gresit. Răman două. -Tu nu-mi cunosti tatăl.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei