Bătălia listelor - Se ascut săbiile în politica ieşeană

1PSD
1USR2
1PMP

Dimensiune font:

| 16-08-2020 20:32

Cu mai puţin de o lună şi jumătate înaintea alegerilor locale, partidele politice ieşene şi-au scos pe tarabă listele electorale, atât pentru Consiliile locale, cât şi pentru Consiliul Judeţean. Din listele electorale depuse la Biroul Electoral Judeţean Iaşi nu lipsesc, bineînţeles, surprizele, de la cele mici, la cele uriaşe, una dintre acestea fiind tragerea pe linie moartă a şefului organizaţiei Iaşi a PSD, Marius Ostaficiuc, consilier judeţean în funcţie, însă înscris în lista pentru CJ abia pe poziţia 16!

Ostaficiuc, locul 16 în lista PSD la Consiliul Judeţean

La Consiliul Judeţean, lista PSD este deschisă de actualul preşedinte, Maricel Popa. Următorii pe listă sunt consilierul judeţean Cristian Stanciu, senatorul Vasile Toma, deputatul Vasile Cîtea. Tot pe lista PSD de la Consiliul Judeţean, pe locul 5 se află Mircea Manolache, fostul lider de la UNPR, urmat de deputaţii Vasile Axinte şi Silviu Macovei, pe poziţiile 6 şi 7, şi de foştii prefecţi Marian Şerbescu şi Romeo Olteanu. Surprinzător, liderul organizaţiei municipale Iaşi PSD, Marius Ostaficiuc, a fost inclus în liste abia pe poziţia 16, una neeligibilă după actualele sondaje de opinie.  

La Primărie, parlamentarii PSD sunt în capul listei pentru localele din septembrie, începând cu deputatul Camelia Gavrilă, care vânează postul de primar al Iaşului. Pe locul al doilea la Consiliul Local este deputatul Petru-Bogdan Cojocaru, el fiind urmat de Elvira Rotundu, directoarea Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, şi senatorul Doru Adrian Pănescu. Urmează, în ordine, Bogdan-Radu Balanișcu, Costel-Marian Dalban, Bogdan Crucianu, Ovidiu-Mugurel Laicu, Liviu-Mihai Gavril, Costică Florea, Marius-Cătălin Aur, Florin-Viorel Avasilcăi, Constantin Iordache, Gerd Franc, Dorin Luca, Adrian Nedelcu, Mihai-Cristian Andrieş.

„La primul mandat am promis un miliard de euro pentru ieşeni. Am depăşit această sumă. Îmi depun candidatura pentru un nou mandat, pentru a-mi continua proiectele. Iaşul este într-o direcţie bună, se dezvoltă. A obţinut în cei patru ani de mandat al meu al doilea fond de investiţii din ţară. Suntem în topul absorbţiei fondurilor europene. La ora actuală avem şase primari care au venit la noi, din PNL, în 2016, iar acum s-au întors la patria mumă. În schimb, avem patru primari care au venit. Avem mari şanse pentru a câştiga cel puţin şase primării conduse acum de primari PNL. Avem 63 de primării, sperăm ca după alegerile din septembrie să avem mult mai mulţi”, a precizat Maricel Popa, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Juedeţean.

„Avem o echipă care înseamnă viziune, schimbare, care înseamnă opţiune pentru un oraş european, pentru un Iaşi al dezvoltării arhitecturale armonioase, al regulilor urbanistice, un Iaşi al posibilităţilor de a se realiza într-un oraş în care există iniţiativă antreprenorială, cultură, educaţie, un spirit care să-i susţină. Am văzut toţi că ultimii ani au însemnat proiecte mărunte, mai mult aspecte estetice, încălcări de reguli şi puţină transparenţă. Noi suntem schimbarea care vrea să aducă un alt spirit al oraşului”, a spus Camelia Gavrilă, candidatul PSD la funcţia de primar al Iaşului.

Partidul Social Democrat Organizația Județeană Iași și-a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) mandatarul financiar în persoana domnului ec. Grigoriu Ioan.

Bodea şi-a plasat protejaţii pe locuri bune în listele USR

Cosette-Paula Chichirău, candidatul USR la Primăria Iaşi, deschide lista candidaţilor la Consiliul Local. Aceasta este urmată de Filip Havârneanu, Iulian Nicolau, Ionuţ-Daniel Anastasiei, Diana Finkelştain, Ana-Raluca Roşu, George Pleşu, Iulian Huşanu, Răzvan Timofciuc, Andrei-Vasile Popescu, Cezar Alexandru Baciu, Tatiana-Oana Codru.

Pentru Consiliul Judeţean, fostul liberal Marius Bodea doreşte să câştige potul cel mare, acesta deschizând şi lista la CJ, acolo unde unul dintre protejaţii săi, fostul liberal Etienne Ignat, a obţinut un loc elegibil. Pe lista consilierilor județeni, după Marius Bodea, urmează, în orine: Ștefan Tănasă, Adrian Slabu, Marius Ciobanu, Etienne Ignat, Daniel Dâscă, Răzvan Socolov, Mihail Bogdan, Florin Bodnar, Codrin Dănilă, Florin-Iulian Bucșă, Robert Tamaș.

 „Suntem aici să trimitem acasă toată gaşca politică PSD-PNL care a acaparat Iaşul şi care ne ţine în subdezvoltare, bate pasul pe loc. Noi venim cu o echipă nouă, o echipă tânără de oameni care au cariere frumoase în spate, oameni competenţi. Iaşul este un oraş bogat, are multe terenuri. Primăria are multe terenuri şi clădiri, dar sunt nefolosite. Într-un an putem digitaliza oraşul, putem face parcări, putem reduce poluarea, putem face locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău, candidat USR la Primăria Iaşi. 

„Primul mesaj pe care vreau să-l transmit este că noi candidăm ca să construim. Îmi doresc ca în judeţul nostru investiţiile să fie regula, nu excepţia, acestea să fie la timp, eficient, şi să deservească cu adevărat comunităţile noastre. Al doilea mesaj este că ne-am săturat să vedem cum tinerii ieşeni reprezintă carburantul, combustibilul pentru economia altor oraşe şi judeţe, iar despre Iaşi se vorbeşte că aceşti tineri fac cinste în altă parte. Acest lucru trebuie să înceteze”, a precizat Marius Bodea, care râvneşte la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi din partea USR.

Petru Movilă ţinteşte funcţia de preşedinte CJ Iaşi

Primii care au depus listele electorale la Biroul Electoral Judeţean Iaşi pentru alegerile locale din 27 septembrie au fost reprezentamţii Partidului Mişcarea Populară. Încă de joi, deputatul Petru Movilă şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar, odată cu acesta, PMP şi-a înaintat şi propunerile de candidatură la funcţiile de consilieri judeţeni. „Echipa PMP este una puternică, cu reprezentanţi din tot judeţul, pentru că dezvoltarea Iaşului înseamnă o creştere unitară a tuturor comunităţilor, fără discriminare între localităţi. În ultimii ani, am văzut cum PMP la Iaşi a înregistrat o creştere constantă, cum a evoluat şi cum proiectele consilierilor judeţeni şi locali au fost fundamentale pentu dezvoltarea economică şi socială a judeţului. În paralel, am urmărit declaraţiile şi acţiunile celor care au condus Iaşul în ultimii ani şi pot spune, fără echivoc, faptul că este nevoie de o schimbare. De aceea, mi-am depus candidatura. Ieşenii merită să aibă parte de un preşedinte implicat, unul care cunoaşte judeţul şi ştie care îi sunt problemele, dar mai important, ştie care sunt soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca mea de parlamentar este dovada faptului că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi’, a declarat deputatul Petru Movilă. În ceea ce priveşte lista de consilieri judeţeni, PMP are încredere că va depăşi cu mult scorul obţinut în 2016, datorită muncii şi proiectelor implementate până în prezent. Primul pe listă este deputatul Petru Movilă, urmat de Adrian Acostoaiei, Constantin-Marian Uscatu, Radu-Ionel Ursanu, Violeta-Adriana Găburici, Constantin Coțofană, Cristian-Mihail Rus, Elena Zaharia, Iulian-Dan Ştefan, Mihai-Liviu Vornicu, Ali Ghneim, Costel-Sorin Olariu.

Pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, PMP a desemnat drept candidat pe prof. univ. Dorina Iosipescu, decanul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din cadrul TUIASI. Lista pentru CL va fi prezentată astăzi. Laura RADU, Daniel BACIU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Putin s-a deplasat în Crimeea, inspectând Podul peste Strâmtoarea Kerci
06/12/2022 12:08

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a traversat, luni, podul peste Stramtoarea Kerci, care face legătura cu regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia in 2014, conform presei ruse, citată de cotidianu ...

România pune la punct Austria pe tema Schengen: 'Acest plan poate răspunde preocupărilor Vienei!'
06/12/2022 12:06

Guvernul salută prezentarea, de Comisia Europeană, a Planului de Actiune pentru Balcanii de Vest: „Poate să răspundă inclusiv preocupărilor exprimate recent de Austria cu privire la evolutiile din ace ...

Rusia se confruntă cu lipsa energiei electrice pentru că lucrătorii de întreținere au fost trimiși să lupte în Ucraina
06/12/2022 12:06

Rusii s-au trezit in situatia improbabilă de a se confrunta cu penurii de energie electrică, la fel ca o mare parte din restul Europei, in ciuda faptului că trăiesc intr-una dintre cele mai bogate tări i ...

Probleme pentru armata ucraineană: stocul de arme occidentale devine tot mai mic
06/12/2022 12:05

Potrivit proprietarului producătorului de arme Czechoslovak Group, va dura 10-15 ani pentru refacerea stocurilor occidentale de munitie de artilerie care au fost alocate pentru a sprijini armata Ucrainei in ...

Germania schimbă foaia: Berlinul se pregătește de un posibil atac al Rusiei împotriva NATO
06/12/2022 12:04

Guvernul Gemaniei va adopta peste cateva luni o nouă strategie de securitate natională, care va tine cont de "amenintările din partea Rusiei", a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, intr-un articol ...

O decizie controversată a Guvernului bulversează, din nou, piaţa energiei electrice. De data aceasta, sunt vizaţi consumatorii casnici şi firmele care și-au montat panouri fotovoltaice.
06/12/2022 12:02

Opoziţia acuză Guvernul că a adoptat o ordonanţă prin care aceştia vor fi obligaţi să plătească o taxă pentru cantitatea de energie pe care o produc lunar. „Pun taxă pe soare”, acuză şi asoc ...

Mogulul de presă Iuri Kovalciuk, instigatorul lui Putin pentru războiul din Ucraina
06/12/2022 12:01

Una dintre cele mai influente voci din spatele deciziei lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina apartine unui miliardar de 71 de ani, care a sustinut că războiul ar putea dovedi puterea Rusiei. Iuri Kovalciuk ...

Victor Ponta: În 2024, președintele României va veni în plic. Nu decidem noi
06/12/2022 11:59

Victor Ponta crede că romanii, cetătenii de rand, nu mai au vreun drept de decizie. Pentru 2024, fostul premier se asteaptă ca viitorul presedinte de la Palatul Cotroceni să fie montat din străinătate. ...

Eșecul Schengen: Românii cred că Guvernul Ciucă ar trebui să demisioneze în întregime
06/12/2022 11:57

41% dintre romani cred că Romania va fi admisă in spatiul Schengen la Consiliul Justitie si Afaceri Interne programat pentru data de 8 decembrie, in timp ce 31% consideră că Romania nu va fi acceptată ia ...

Șmecheria Tiraspoului, perfidia Chișinăului și prostia Bucureștiului
06/12/2022 11:57

Din 1992 pană in 2021 s-a tot vorbit, dar nu s-a făcut mai nimic, despre constructia unei linii de inaltă tensiune (de 400 kw) de la Isaccea (Romania) la Chisinău, trecand prin Vulcănesti (Basarabia), un ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei