Bursa şpăgilor din justiţie

default

Dimensiune font:

| 17-07-2013 06:49

* în ultimii ani, Iaşul a fost scena a numeroase scandaluri în sistemul care ar trebui să împartă dreptatea * judecători, procurori şi avocaţi au fost acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită * şpăgile primite pot fi de ordinul miilor de euro, dar unii se mulţumesc şi cu un carton de ouă sau o sticlă de tărie!

În ultimii ani, actorii sistemului judiciar s-au aflat sub lupa procurorilor DNA. Nici Iaşul n-a dus lipsă de dosare penale în care vizaţi să fie tocmai cei ce ar trebui să facă dreptate. Dacă e să ne luăm după rezultatele procurorilor, şpăgile şi traficul de influenţă sunt faţa urâtă, dar aproape inevitabilă a sistemului. Avocaţi, procurori, judecători şi-au riscat cariera şi şi-au mânjit reputaţia pentru sume importante, dar şi pentru foloase derizorii.
Într-un prim caz care a zguduit justiţia, din procuror anticorupţie, un ieşean care a instrumentat dosare bubuitoare a ajuns infractor. Ioan Ciofu a primit foloase în sumă de aproximativ 10.000 de euro de la afacerista vasluiancă Maricica Ioviţă. Pe lângă bani, procurorul ar fi luat bilete de avion pentru locaţii din Asia şi Europa, ca să instrumenteze părtinitor dosarul lui Adrian Porumboiu, unul dintre rivalii în afaceri ai lui Ioviţă, acuzat la rândul său de infracţiuni de natură economică.
Ancheta a început la denunţul unui fost angajat al lui Porumboiu, Dănuţ Năstase, iar procurorii au ascultat telefoanele lui Ioviţă şi Ciofu. Judecătorii ICCJ l-au condamnat pe Ciofu la 3 ani de închisoare. „Nu i se impută inculpatului Ciofu că a beneficiat de ajutor material pentru tratamentul medical de care avea nevoie soţia sa, pentru că nu i se putea solicita pentru simplul fapt că era procuror să îşi priveze familia de un asemenea ajutor în momente dificile. Ceea ce i se impută este faptul că nu s-a abţinut să realizeze acte într-un dosar penal în care cea care oferea ajutorul material era direct interesată”, au spus magistraţii ICCJ.

Foto: Ioan Ciofu


Pile penale pentru o fostă soţie de judecător
O avocată, soţie de fost magistrat, a intrat şi ea pe lista neagră după ce a zis că aranjează un verdict. Lilieana Cremeniţchi le-a promis lui Gheorghe Apopi, directorul firmei Apopi & Blumen, şi lui Dragoş Dascălu, director la Viarom Construct, că obţine o soluţie favorabilă într-un litigiu vizând proiecte cu fonduri europene derulate la Golăeşti. A primit pentru aceasta 30.000 de lei, prin Nicolae Hogaş, angajatul lui Apopi.
Apopi a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Lilieana Cremeniţchi – tot la 3 ani, dar cu suspendare. Nicolae Hogaş şi Ionuţ Dascălu s-au ales cu câte 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. „Din conţinutul convorbirilor telefonice rezultă că inculpatul Apopi, interesat în respingerea contestaţiei, a căutat prin diferite forme obţinerea unei soluţii favorabile. (...) Inculpata Cremeniţchi Lilieana i-a promis lui Apopi că va încerca, în virtutea relaţiilor pe care le are, influenţarea membrilor completului de judecată, contra unei sume de bani ce trebuia înmânată până la data judecării cauzei”, au concluzionat magistraţii gălăţeni.

Foto: Lilieana Cremeniţchi


Mii de euro, în chiloţi
Nu s-a sfiit să ia şpagă nici cel mai important judecător din Iaşi. Georgeta Buliga, fostul preşedinte al Curţii de Apel, a primit 8.000 de euro de la nepotul Liviu Popescu, pentru o soluţie favorabilă în procesul de partaj cu fosta nevastă, Valentina Grama. O primă tranşă de şpagă bărbatul a dat-o în primăvara lui 2010, iar anchetatorii au intrat pe fir în urma denunţului făcut de Valentina. În noiembrie 2010, Buliga a primit 4.000 de euro de la Popescu. Când au venit procurorii, ea a scos banii din... sertarul cu chiloţi!
Magistratul a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, pedeapsă din care a ispăşit doar o treime, din cauza vârstei.

Foto: Georgeta Buliga


Mită în ouă, vin sau pneuri
La polul opus s-a situat, potrivit anchetatorilor, procurorul hârlăuan Ghenadie Ciobanu, care lua orice i se dădea. Deocamdată, a fost trimis în judecată fiindcă a primit 200 de euro ca să scoată cu faţa curată un şofer beat care lovise cu maşina un biciclist. Cercetările procurorilor anticorupţie au scos însă la iveală multe alte afaceri ale lui Ciobanu. Una a vizat accidentarea mortală a unei femei de o maşină tractată. În judecată a fost trimis însă doar şoferul primei maşini. „Pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu Ioan Hlihor, Ghenadie Ciobanu a dispus o soluţie de neîncepere a urmăririi penale pentru Petru Hlihor, pentru conducere fără permis, părăsirea accidentului şi complicitate la ucidere din culpă”, au spus procurorii DNA. Pentru mărinimia sa, Ciobanu a primit 100 de litri de motorină.
Mai-marele procurorilor din Hârlău se oferea să pună şi pile la judecători. Ciobanu i-a promis unui hârlăuan acuzat de evaziune fiscală că va interveni pe lângă Judecătorii Curţii de Apel să-l achite. „În contul acestor promisiuni, Marius Ciorcilă a achiziţionat din Germania un set de pneuri şi 4 jante din aluminiu, pe care i le-a dat lui Ciobanu contra 150 de euro, în condiţiile în care pe piaţa din România bunurile valorau circa 350 de euro”, au adăugat anchetatorii. Ca să pună o vorbă bună într-un alt proces, procurorul ar fi luat 20 de ouă, iar ca să urgenteze nişte cercetări, o sticlă de whisky.
Acestea nu sunt singurele scandaluri de corupţie din justiţia ieşeană, însă nu mai e nevoie de alte exemple ca să-ţi pui o întrebare simplă. De ce oameni ale căror câştiguri par, pentru marea majoritate a românilor, fabuloase ajung să treacă de partea cealaltă a legii? Şi, mai ales, de câte condamnări e nevoie pentru ca dreptatea să se împartă cinstit, şi nu după şpagă? (Ştefana Czeller)

* * *
Aşa a cerut Cremeniţchi banii
„Pretenţiile pe subiect sunt cinci ori trei. Pentru că sunt trei cetăţeni acolo. De fapt ai să-i vezi luni! Care hotărăsc!”

* * *

Ioviţă voia rezultate
Năstase: Păi şi de ce n-aţi vorbit la ăsta de.... să vorbească la.... Blaga şi dădea o echipă ca lumea, nu... ce-a dat?
Ioviţă: Păi, da eu am vorbit!
Năstase: Aţi vorbit nu?
Ioviţă: Păi normal... Da Fătuloiu n-a mai făcut ce trebuia.
Năstase: Aha.
Ioviţă: I-a pus aicea pe şefii ăştia, ştiam ce s-a întâmplat aici. Eu de aia le-am zis: Dom'le, vezi ce s-a întâmplat.
Năstase: Da, da, da.
Ioviţă: Că eu... nu-mi convine!
Năstase: Da.
Ioviţă: Păi, da eu dau bani p-ăştia?
Năstase: Păi, corect! Păi, plătiţi atâta peste tot... "

* * *
Cum a primit judecătoarea Buliga şpaga în flori
Popescu: Mă iertaţi că aşa de... am venit pe la dumneavoastră. [Îi înmânează un buchet de flori] Sărut-mâna, uitaţi, astea-s pentru dumneavoastră. (...) Doamna Geta! Am venit să vă spun săru-mâna pentru tot! Şi să mă iertaţi că era...
Buliga: Ei... Aha.
Popescu: Era vorba să mai aduc o mie de euro pentru doamna... cu băiatu' cu şahu.
Buliga: Da, da, da, îl.. ă... Este OK!
Popescu: Da eu am adus ... pentru dumneaei... [Conform imaginilor video, scoate din buzunarul interior al gecii un plic]
Buliga: Îhî... Da, lasă că.. câte am tras atunci nu mai îmi doresc să mai aud! Vai!
Popescu: Îmi închipui...
Buliga: Şi ce ne-a mai reclamat şi ce... Ferească Dumnezeu, ferească Dumnezeu! Eu vreau...
Popescu: Mie până la urmă mi s-a făcut dreptate, că eu aveam dreptate în toată chestia asta!
Buliga: Vai de capu nostru ce ne-a făcut! Ce ne-a reclamat şi ce ne-a...! Nici nu vreau să-mi mai amintesc!
Popescu: Ce vroiam să vă-ntreb... Şi vreau să-mi spuneţi, eu vreau să... să m-achit şi faţă de dumneavoastră, numai că nu ştiu exact cât.
Buliga: E nu... Cât vrei tu, n-am nicio treabă ...
Popescu: Trei mii e bine? Eu m-am gândit la trei mii de euro. E bine trei mii?
Buliga : E bine, nici nu mai discut! E bine! Ţi-am spus că... Prea multe ne-a... Aşa de mi-e frică! Aşa a venit Bucureştiul, de-a... a întors dosarul ăla şi pe dos şi pe faţă şi ne-a cercetat şi vezi tu că... Mi-e silă, pur şi simplu! Şi colegelor mele la fel! Ştii ceva? Mi-e groază! Peste tot, şi la DNA a reclamat! Şi la CSM, peste tot, peste tot!
Popescu: Da eu nu-nţeleg! Doar eu am avut dreptate, nu?
Buliga: Vai de mine!
Popescu: Eu am avut dreptate. (...) Ce voiam să vă spun: eu mâine dacă trec tot pe la ora asta - ziua am nişte treabă, da dacă trec tot pe la ora asta, vă deranjez?
Buliga: Nu, nu!
Popescu: Nu vă deranjez?
Buliga: Nu, tot aşa, pe întuneric”.

* * *
DNA vorbeşte despre reţele de trafic de influenţă
Procurorii DNA au făcut şi statistici ale şpăgii la nivel naţional. În perioada 2005-2012, au fost trimişi în judecată pentru corupţie 23 de judecători şi 30 de procurori. Dintre aceştia, au fost condamnaţi definitiv 12 judecători şi 11 procurori. Procurorii anticorupţie au concluzionat că în instanţe şi parchete activează reţele de trafic de influenţă, ba chiar au stabilit şi nişte tarife. O eliberare condiţionată poate ajunge de la câteva mii la 150.000 euro. Pentru neînceperea urmăririi penale românul poate scoate din buzunar până la 4.000 de euro, iar pentru a câştiga un proces civil important – chiar şi 200.000 euro.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

justitiarul

Jul 24, 2013

ce faceti cu managerii spagari din spitalele din iasi ,spagile "in carnetul de student" ,achizitiile de medicamente conditionate de comisioane.se stie tot si atat nimeni nu face absolut nimic...cica reforma in sanatate,cu dorobat,filpescu.ono,pupilele cotizante la adormitei

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Românii, pesimiști din cauza pandemiei și a banilor
14/01/2021 07:45

Romanii au inceput noul an cu o stare de pesimism in legătură cu situatia generală din tară, arată un sondaj realizat de Institutul Roman de Evaluare si Strategie (IRES). Potrivit datelor, romanii, chiar ...

Trei sferturi dintre români sunt de acord să ajute persoanele nevoiașe, de sărbători
16/12/2020 13:15

  Peste trei sferturi (76%) dintre persoanele intervievate in cadrul unui studiu realizat de World Vision International (WVI) la nivel global au declarat că este important ca anul acesta, de Crăciun, s ...

 Aproape 1,4 milioane de copii din România rabdă de foame
02/11/2020 12:10

  Potrivit unui comunicat transmis luni de SOS Satele Copiilor din Romania a lansat o campanie de strangere de fonduri, „Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”, pentru a atrage atenţia ...

 VIDEO - 5 ani de la tragedia Colectiv
29/10/2020 15:06

  30 octombrie 2015, Romania avea să trăiască cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă- Incendiul din clubul Colectiv. Ora 22.30 pe scenă urcă trupa Goodbye to Gravity. În timpul conc ...

Foc de armă într-un centru comercial din Voluntari. Un bărbat, căutat de polițiști
15/09/2020 16:14

Poliţiştii din Ilfov caută un bărbat care, marti, 15 septembrie, a tras cu un pistol in incinta societătii comerciale unde lucra. După focul de armă, bărbatul a fugit cu un autoturism. Biroul de presă ...

Copil torturat de mamă, live pe Facebook. Poliția s-a autosesizat și femeia este anchetată
14/09/2020 12:34

 Sute de oameni indignati de modul in care mama isi tratează copilul au scris mesaje de revoltă pe Facebook, după ce imaginile au fost făcute publice. Imaginile au fost postate de o tanără care a ...

ULTIMA ORĂ: Doi deținuți găsiți morți în celulă
14/09/2020 11:16

Unul dintre deţinuţi este din judeţul Giurgiu, iar celălalt din Bucureşti. Autoritătile desfăşoară cercetări la faţa locului pentru a stabili cum s-a intamplat incidentul. 

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a murit
13/09/2020 20:41

Un detinut care ispăsea pedeapsa in Penitenciarul Satu Mare a murit, duminică, la mai bine de două luni după ce a fost internat. Reprezentantii Penitenciarului spun că decesul nu are legătură epidemia C ...

DIICOT: Percheziții în București la domiciliile unor persoane acuzate de trafic de minori și proxenetism
13/09/2020 13:54

Bărbatul, in varstă de 50 de ani, a profitat de situaţia financiară si familială problematică a minorei, promitandu-i că ii va oferi ei si mamei sale o viată lipsită de griji materiale. Pentru a-i cast ...

Bărbat MORT în Vâlcea, după ce s-ar fi aruncat de la etaj
11/09/2020 17:05

Reprezentantii IPJ Valcea au anuntat că, vineri dimineată, un bărbat in varstă de 40 de ani, care s-ar fi aruncat de la etajul cinci al unui bloc de pe Bulevardul Tineretului, a murit in faţa imobilului. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei