Call of Duty: United Offensive Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:13

Call of Duty: United Offensive Review

Anul trecut, Call of Duty a reusit sa impresioneze printr-o atmosfera si un feeling nemaintalnite pana atunci intr-un joc cu tematica WW2, nici macar in Medal of Honor. Zecile de review-uri pozitive, nominalizarile pentru First Person Shooter-ul anului si reactia jucatorilor au fost stimuli suficienti pentru ca Activision sa doreasca continuarea seriei. De data aceasta insa, Infinity Ward i-au lasat pe cei de la Gray Matter Studios sa creeze expansion-ul pentru Call of Duty (CoD), IW fiind probabil ocupati cu sequel-ul. Si cu toate ca aveam unele retineri in privinta calitatii acestui expansion, cei de la Gray Matter au folosit cu succes reteta impusa de CoD, aducand insa si o serie de imbunatatiri engine-ului de Quake 3 dar si multiplayer-ului.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

     Gameplay-ul nu s-a schimbat fundamental, mergand pe aceleasi principii ca si cel din CoD.
     Singleplayer-ul este alcatuit din 13 misiuni, impartite in mod frateste intre Americani, Britanici si Rusi, misiuni care va vor pune in mijlocul celor mai crancene lupte din cel de-al Doilea Razboi Mondial, cum ar fi asediul de la Bastogne sau batalia de tancuri de la Kursk. Prima parte a singleplayer-ului o veti juca in pielea unui parasutist american, care incearca sa supravietuiasca asediului de la Bastogne, dar si asaultului asupra orasului Foy. Cei care au urmarit pe HBO serialul “Band of Brothers” vor recunoaste imediat secvente cunoscute, care au fost transpuse fidel in joc de catre Gray Matter. Inca din prima misiune, noutatile aduse de producatori vor fi evidente, mai ales pentru cei care au jucat CoD.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

 In primul rand, bataliile se dau acum la o scara mult mai mare decat cele din CoD, sentimentul de razboi total fiind mult mai accentuat. De data aceasta veti avea de infruntat un numar impresionant de inamici, nemaipunand la socoteala tancurile, sau transportoarele blindate. Sentimentul ca sunteti complesiti de fortele inamice va fi prezent de la inceputul jocului, mai ales cand va trebui sa respingeti valuri de soldati germani care incearca sa strapunga liniile aliate.
     Sistemul de particule este a doua noutate introdusa de Gray Matter, efectele de fum fiind superbe, fie ca e vorba de coloanele care se inalta dintr-o cladire bombardata recent sau urma lasata de o racheta tintita spre un tanc inamic. Multumita acestui nou sistem de particule, atentiei pentru detaliu, exploziilor foarte bine realizate dar si level design-ului superb, vechimea engine-ului Quake 3 este mascata subtil, grafica din UO fiind foarte buna si neavand de ce sa se ascunda in fata celei din Doom 3 sau Far Cry. Sigur, nu veti vedea efecte de bump mapping sau pixelshading la tot pasul, dar nimeni nu spune ca acestea sunt obligatorii pentru ca un joc sa arate bine. De asemenea, partea sonora este excelenta, voice acting-ul, muzica si efectele sonore fiind de nota 10.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

     Campania britanica este cea mai “calma” dintre cele 3, cu exceptia primei misiuni in care va trebui sa doborati o groaza de avioane de vanatoare germane, incercand sa protejati un bombardier B17 Flying Fortress. Dupa aceea vor urma doua misiuni de infiltrare si de sabotaj, stilul de joc fiind aproape identic cu cel din CoD, nemaiparticipand la batalii foarte mari (cei care au citit “Tunurile din Navarone” vor aprecia cu siguranta ultima misiune din aceasta campanie).
     Insa dupa acest mic respiro, tempo-ul va creste din nou pana la cote maxime in timpul campaniei de pe frontul de Est, unde va trebui sa respingeti ultimul asalt important al germanilor. Pot spune ca, campania din Rusia este cea mai completa din punct de vedere al teatrelor de lupta, ele variind de la scoli, transee, gari abandonate sau orase distruse pana la sate unde se ascund tancuri germane la tot pasul si pe care va trebui sa le eliminati de la bordul unui T34.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

   Insa cu toate ca atmosfera si imersiunea din UO sunt excelente, exista unele hibe care ne aduc totusi aminte ca e vorba doar de un joc. Prima dintre ele ar fi faptul ca, desi aveti intotdeauna suportul unor soldati aliati, ei nu va vor urma tot timpul, ci doar daca treceti de anumite puncte din nivel, care activeaza trigger-ul respectiv. Sunt unele situatii in care soldatii de langa voi vor refuza sa atace inamicii care sunt in raza lor de actiune, pentru simplul motiv ca nu ati declansat trigger-ul respectiv. Nimic de zis, si CoD era plin de evenimente scriptate, dar acestea se integrau mult mai bine cu modul de desfasurare al jocului.
     Spawning-ul inamicilor este o alta problema care va va scoate peri albi, pentru ca in unele faze nu veti putea trece de o anumita portiune decat in modul gandit de producatori, libertatea jucatorului fiind drastic ingradita. De asemenea, au mai fost situatii in care scripting-ul a fost atat de puternic, incat a reusit sa scoale si mortii: se poate inampla spre exemplu ca un inamic omorat in apropierea unei balustrade sa cada pe podea si sa activeze cu bounding box-ul sau un trigger, moment in care se va ridica frumos si va cadea artistic de la balcon. Amuzant, dar totusi nerealist.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

     Daca singleplayer-ul are unele hibe, plus o durata destul de mica (daca nu repetati de prea multe ori o anumita misiune, puteti sa terminati campaniile in 6 ore), multiplayer-ul este de departe atuul principal al acestui expansion. In primul rand, au fost adaugate 11 noi harti, care le fac pe cele din CoD sa para minuscule in comparatie. Din aceasta cauza, acum exista si vehicule pe care jucatorii le pot folosi, cum ar fi tancuri sau jeep-uri. Odata cu marirea considerabila a hartilor s-a rezolvat si problema camping-ului de catre lunetisti, acum ei fiind mult mai rasfirati intr-un nivel. Tancurile nu sunt nici ele foarte puternice, putand fi distruse foarte usor de cativa soldati cu armament antitanc sau de un tun de 88mm.
     De asemenea, a mai fost creat si un sistem de ranking, pentru a incuraja lucrul in echipa, care se reseteaza la fiecare nou joc: pe masura ce ajutati echipa indeplinind obiectivele din nivelul respectiv, veti creste in rang si veti primi diverse bonus-uri, cum ar fi mai multe grenade sau posibilitatea de a folosi baraje de artilerie, care sunt insa un pic prea puternice. Pe langa acestea, au fost introduse si 3 moduri noi de joc: Base Assault, Capture the Flag si Domination, care sunt foarte fun de jucat, mai ales cand sunt multi jucatori care lucreaza in echipa.

Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive Call of Duty: United Offensive

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei