Captivi într-un ascensor stricat!

1poli

Dimensiune font:

| 16-02-2021 00:00

Grea misiune, ingrată chiar, pentru antrenorul Andrei Cristea de a-și debloca echipa captivă într-un ascensor stricat! Deși sponsorii încep să fie vizibili pe echipamentul de joc, sponsori pe care președintele executiv Ciprian Paraschiv îi trimitea acum un an să-l caute pe la Tg. Frumos, bunăstarea financiară, jucătorii fiind cu drepturile la zi, nu se reflectă deloc în rezultatele formației.

 

Duminică, CSM Poli Iași a pierdut în Copou, cu 2-3 (1-3), în fața Astrei Giurgiu (fără Budescu și V. Gheorghe), fiind al cincilea meci de când a fost demis antrenorul Daniel Pancu și tot al cincilea când echipa încasează trei goluri! Le-am pus la socoteală și pe cele din meciul de marțea trecută, din optimile Cupei României, când echipa ieșeană a fost întrecută de Petrolul Ploiești fără a-și face simțită prezența pe tabela de marcaj! Și dacă tot am amintit de sponsori, ultimul înscris pe tricou este al unei firme de transport rutier, pe când nu demult pe acolo era locul unei companii aeriene...

Revenind pe terenul din Copou, catalogat și de antrenorul Astrei, Eugen Neagoe, drept cel mai prost din Liga 1, deși abia a trecut un an de când a fost refăcut din temelii, Andrei Cristea, care s-a confruntat cu destule indisponibilități, a trimis pe teren o formație care l-a avut fundaș stânga pe Baxevanos, fundaș dreapta pe Cană (eligibil Under 21), iar unul din stoperi a fost R. Popa. Jocul însă a început cu un lob de la jumătatea terenului expediat de Zajmovic, dar portarul advers, M. Popa, a reușit să respingă de sub transversală! Au trecut așadar 20 de etape până să mai vedem o execuție din partea amintitului atacant central, dar din cornerul rezultat mingea a ajuns în careul mic și l-a lovit pe Baxevanos (care a jucat cu un bandaj la cap în urma accidentării suferite la Ploiești, pe care el însuși a provocat-o), din el a sărit în stoperul Găman, apoi în M. Popa, care a respins în față, iar De Iriondo a împins-o în poartă!

Prăbușirea!

Era minutul 2 și CSM Poli deschidea scorul, exact ca etapa precedentă, la Sf. Gheorghe. Elanul său ofensiv s-a stins însă treptat, dar nici nu avea cine să-l întrețină. Căpitanul Mihalache a jucat fundaș central și avea de ținut în spate apărarea, dar n-a ezitat să-și împingă colegii prin câteva ieșiri cu mingea la picior. Terenul însă nu încuraja astfel de inițiative, fundașii laterali proveneau din stoperi și nu prea și-au propus să treacă de centrul terenului, mijlocașii centrali De Iriondo și Gaitan nu au abilități ofensive, așa că acțiunile de atac ieșene erau repede înăbușite de defensiva oaspete. Mai mult, era evident că formația ieșeană se dovedea vulnerabilă și pe flancuri, așa că tânărul Stahl (U-21) și-a făcut de cap pe dreapta, cu o prestație mult peste așteptări. Pe stânga a făcut ce-a vrut Balaure, iar Montini, în centrul atacului, a fost greu de marcat. Susținuți precum niște pistoane de mijlocașii Boe-Kane, Canadija și Wuthrich, atacurile oaspete se legau chiar și pe dificilul teren, iar CSM Poli începea să fie masată în propria jumătate.

Avertismentul lui Wuthrich, al cărui șut de la 6 metri a fost respins de Mihalache, sau lovitura cu capul a lui Balaure, respinsă de portarul Brănescu, n-au fost deloc luate în seamă! Brambureala din careul ieșean, la o fază suspectă de ofsaid și de fault la Mihalache, a fost taxată în minutul 31 de Montini, care, nemarcat, a înscris cu un șut sec de la 8 metri! După doar cinci minute, patru apărători ieșeni admirau centrarea lui Balaure, de pe dreapta, Montini, cu Cană în spate, a pus mingea jos la 8 metri și l-a servit ideal pe Canadija, venit din spate, care a reluat de la 6 metri ca la antrenament, devansându-l cu mult pe lentul Vega. În minutul 43 a fost rândul discretului Flores să-și dea în petec. Mihalache a respins disperat o minge dificilă, dar, neatent, costaricanul a îndreptat-o spre propria poartă, iar Wuthrich a preluat și de la 14 metri l-a învins pe Brănescu!

Mobilizarea!

Astra avea 3-1 la pauză, iar de la cabine n-a mai revenit cu aceeași poftă de joc. Efortul consistent depus în prima repriză s-a văzut din plin pe tabelă, dar și în picioarele atacanților care nu mai aveau același spor la presing. Cristea a renunțat la R. Popa și l-a trimis pe teren pe Frăsinescu, dar l-a scos și pe Flores și a mizat pe Vanzo. Mihalache și Frăsinescu au dat siguranță apărării cam ca-n vremurile bune, iar întreaga echipă a afișat o cu totul altă atitudine. Golul înscris de Calcan din lovitură liberă în minutul 50 a venit la țanc și a urmat o luptă crâncenă pentru balon, cu dueluri violente, adesea depășind limitele regulamentului. N-am sesizat vreun câștigător, iar în minutul 60 a intrat pe teren Popadiuc în locul lui Zajmovic. CSM Poli Iași a evoluat fără atacant central de meserie, Popadiuc fiind mai avansat, dar și Vega, Vanzo și Calcan aveau destulă libertate de exprimare.

Vega și mai ales Calcan au expediat două șuturi la care M. Popa s-a opus cu succes, iar în minutul 75 a intrat tânărul atacant central ieșean Zaharia în locul lui Cană. Cristea a ordonat trecerea la un sistem cu trei stoperi - Mihalache, Frăsinescu, Baxevanos -, iar atacurile ieșene se întețeau. Astra nu mai avea vlagă să riposteze, dar trebuie spus că ea a jucat joi în Cupă, la Timișoara, și s-a calificat în sferturi, având așadar mai puțin timp de refacere. Popadiuc a fost activ, iar pe final de joc șutul său a fost respins mai întâi de M. Popa și apoi de stoperul Graovac cu mâna, dar jocul a fost lăsat să continue, joc ce putea aduce în minutul 90+1 un gol oaspete, însă Brănescu a avut o intervenție eficientă în careul mic.

Am asistat la două reprize complet diferite, meteahnă de pe vremea lui Pancu. Mai mult, echipa a deschis scorul, ca și la Sf. Gheorghe, apoi iar a primit trei goluri, dar norocul din acel meci, când a egalat la ultima fază, n-a mai ajuns și-n Copou, acolo unde CSM Poli Iași n-a mai câștigat de pe 27 septembrie, de la acel 5-2 cu FCSB, perioadă în care a susținut nouă partide și a remizat doar cu FC Argeș și Academica Clinceni! Dragoș GAȘPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Australian Open după ce trei mari favorite au fost eliminate
20/01/2022 16:24

 Simona Halep a avut parte de vesti bune in cursul zilei de joi, trei favorite de pe partea ei de tablou fiind eliminate surprinzător incă din turul al doilea al Australian Open: Garbine Muguruza, Anett ...

VIDEO Australian Open: Simona Halep, la pas în turul trei (6-2, 6-0) - Disciplinată tactic
20/01/2022 16:11

 Timp de 66 de minute (atat cat a durat partida) Simona Halep a interpretat partitura corectă din punct de vedere tactic: nu i-a deschis unghiurile unei adversare de mana stangă, a presat-o in special pe ...

VIDEO ​Australian Open 2022: Trei mari favorite de pe partea de tablou a Simonei Halep au părăsit competiția (Rezultatele zilei)
20/01/2022 09:36

 Partea de tablou a Simonei Halep de la Australian Open s-a mai eliberat putin după ce favoritele Garbine Muguruza (3), Anett Kontaveit (6) si Elena Rybakina (12) au părăsit surprinzător competitia de ...

VIDEO Sorana Cîrstea, în turul trei la Australian Open 2022 după o victorie categorică
20/01/2022 08:39

 Sorana Cirstea s-a calificat joi in turul al treilea de la Australian Open 2022, sportiva noastră trecand in runda secundă de Karolina Kucova (Slovacia, 96 WTA).   Aflată in prezent pe locul 3 ...

Academia CSM Politehnica Iaşi, pe un butoi cu pulbere!
20/01/2022 00:00

  Antrenorii de la Academia CSM Politehnica Iaşi (fostul Centru de Copii şi Juniori) aşteaptă cu sufletul la gură intalnirea cu Cornel Şfaiţer, programată in acest weekend, cel mai probabil după ...

De necrezut! Serena Williams va ieși din Top 200 mondial după Australian Open. Care e motivul
18/01/2022 20:40

Americanca Serena Williams (40 de ani), tenismena care a dominat circuitul WTA in ultimele două decenii, va suferi o cădere abruptă in clasamentul mondial după primul Grand Slam al anului. Afectată de pro ...

Care a fost cel mai frumos gol al anului trecut. FIFA a acordat premiile din fotbal în 2021 VIDEO
17/01/2022 21:04

 Jucătorul Erik Lamela (Tottenham) a caştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului la gala FIFA The Best, care are loc, luni, la Zurich.   Lamela a fost premiat pentru reuşi ...

Tragedie fără margini în sport
17/01/2022 20:11

Constantin Florescu, alias Rocky Floriano, s-a stins din viată in urma unui infarct, la varsta de doar 42 de ani. Romanul a reusit o mare performantă in cariera sa, fiind singurul campion national la box in t ...

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu: Novak Djokovic va trebui să se vaccineze pentru a participa la Roland Garros
17/01/2022 11:47

Tenismenul sarb Novak Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să participe la turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, după ce in Franţa a fost adoptat, la 16 ianuarie, certifi ...

10 lucruri importante despre Australian Open, turneul care s-a ținut în două țări și pe suprafețe diferite
17/01/2022 08:58

Australian Open, primul Grand Slam al anului, implineste 117 de ani de existentă. I se mai spune si Happy Slam, pentru că lumea se bucură de tenis sub razele soarelui. De pe 17 pană pe 31 ianuarie, tenisul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei