CLĂPARI DE SKI: CUM ÎI ALEGI PE CEI MAI BUNI?

clapari-de-ski-cum-ii-alegi-pe-cei-mai-buni

Dimensiune font:

| 30-11-2022 13:26

 Te pregătești pentru un nou sezon de ski? Înainte să ajungi pe pârtie, asigură-te că ești echipat corect. Alături de skiuri, bețe sau casca de protecție, e important să alegi cei mai buni clăpari de ski ca să te asiguri că experiența ta va fi una cât mai plăcută și sigură.

 Accesoriile potrivite pot face diferența atunci când vine vorba de performanță. O pereche confortabilă de clăpari de ski îți va da suficientă libertate de mișcare ca să te simți încrezător și să te bucuri în voie de pârtie, indiferent că ești skior profesionist sau începător.

Urmărește recomandările noastre să vezi care sunt caracteristicile și funcționalitățile importante atunci când îți alegi o pereche de clăpari de ski.

 ȚINE CONT DE STILUL TĂU DE SKI

Stilul de ski este primul criteriu pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când îți alegi perechea potrivită de clăpari de ski. Cei mai utilizați clăpari sunt cei pentru schiatul pe pârtie și freeride.

 Dacă vrei să skiezi pe pârtie, cei mai potriviți clăpari sunt cei preciși și reactivi. Vei efectua multe viraje largi, cu sprijin alternativ de pe un picior pe altul pe o zăpadă cel mai probabil bătătorită și dură, așa că vei avea nevoie de cea mai bună susținere.

 Ești gata de o nouă provocare și vrei să te aventurezi pe o zăpadă nebătătorită prin pădure sau pe pante în afara pârtiei de ski? Pentru stilul de ski freeride, clăparii cu flex progresiv, mai rigizi, care să-ți ofere susținerea și confortul optime sunt cei potriviți pentru tine. E posibil să fie nevoie să urci pe o pantă fără skiuri, ca apoi să o cobori pe skiuri. Acest tip de clăpari au un sistem Ski / Walk, ce îți permite deblocarea automată a acestora, ca să poți merge mai ușor.

 Dacă vrei să experimentezi cât mai mult și să practici nu doar schiatul pe pârtie, ci și freeride sau vei merge pentru perioade lungi de timp, atunci alege-ți o pereche de clăpari polivalenți. Unele dintre aceste modele îți permit adaptarea legăturilor la clapte, printr-o serie de perforații de o parte și alta, la vârf și călcâi. Alte modele de clăpari de ski polivalenți permit adăugarea unei tălpi speciale și sunt adaptate la două tipuri de legături, pentru a folosi clăparii atât pentru freeride cât și pentru ski de tură.

 GHIDEAZĂ-TE DUPĂ NIVELUL TĂU DE EXPERIENȚĂ

Atunci când alegi perechea potrivită de clăpari de ski, este nevoie să te uiți și la nivelul tău de experiență. Criteriul după care te vei ghida este flexul, adică valoarea ce indică rigiditatea acestora.

 Dacă ești începător, cel mai probabil vei skia pe pârtii special amenajate pentru începători, cu o viteză mai mică și cu mai multă prudență. În acest caz, ți se potrivesc o pereche de clăpari dintr-un material mai moale și mai flexibili, cu un flex de 60 – 70. Dacă ești pregătit să înfunți mai multe provocări, alege clăpari cu un flex de 80 – 90, care sunt intermediari.

Pentru skiori avansați, deja acomodați cu pârtia și mișcările, alege o pereche de clăpari mai rigizi, cu un flex de peste 90.

 Ține cont că și greutatea este importantă. O persoană corpolentă ar trebui să opteze pentru un flex mai mare decât cel recomandat nivelului său de experiență.

 ALEGE CLĂPARII POTRIVIȚI PENTRU FORMA PICIORULUI TĂU

Pe lângă nivelul de flexibilitate adaptat stilului și experienței tale, e important să alegi o pereche de clăpari potriviți formei piciorului pentru a te simți cât mai confortabil pe pârtie.

 Forma interiorului clăparilor diferă în funcție de conformația piciorului. Dimensiunile sunt măsurate în milimetri și sunt împărțite, de obicei, în 3 mari categorii – îngust (100 mm), mediu (102 mm) și lat (104 mm). Apoi, asigură-te că perechea de clăpari nu te strânge la gambă, pentru a nu afecta circulația normală a sângelui.

 Ultimul criteriu în alegerea mărimii potrivite pentru clăpari este lungimea. Lungimea clăparilor este de obicei măsurată cu ajutorul sistemului Mondopoint, o unitate de măsură care corespunde lungimii labei piciorului. Alege fix măsura piciorului tău, clăparii nu trebuie să fie prea largi sau prea strânși.

 Probează noii clăpari înainte de a ajunge pe pârtie, ca să te asiguri că i-ai găsit pe cei potriviți și îți vor fi comozi.

  Pe lângă stilul de schiat, nivelul de experiență și mărime, există și alte criterii după care te poți ghida în alegerea clăparilor de ski – materiale, design sau aspectul estetic. Dincolo de toate, important este să te simți confortabil și să ai susținerea necesară pentru a rămâne în siguranță.

 Ține cont de aceste criterii și funcționalități și vei fi gata pentru o nouă aventură pe pârtie!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Sorana Cîrstea și saltul impresionant din clasamentul WTA
01/04/2023 09:23

 Sorana Cirstea are parte de o perioadă foarte bună, sportiva noastră bifand un sfert de finală la Indian Wells si o semifinală la Miami (ambele, competitii de categorie WTA 1000). ...

Sorana Cîrstea, duel cu o dublă câștigătoare de Grand Slam în semifinalele WTA Miami
31/03/2023 08:32

 Calificată in semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami, după ce a trecut in sferturi de Aryna Sabalenka, Sorana Cirstea o va intalni in penultimul act al competitiei pe Petra Kvitova (12 WTA). ...

Politehnica Iaşi - Gloria Buzău. Oaspeţii, „o echipă omogenă, matură, robustă”
30/03/2023 16:53

Joi, incepand cu ora 13.00, antrenorul Politehnicii Iaşi, Leo Grozavu a susţinut tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea unui joc oficial. Înainte de a aborda partida de vineri, contra celor d ...

Conducerea Politehnicii Iaşi, replică fermă la derapajele lui Dorinel Munteanu
29/03/2023 14:09

 După recentul delir logoreic al lui Dorinel Munteanu, plin de insinuări la adresa conducerii Politehnicii Iaşi, diriguitorii clubului de fotbal din Dealul Copoului au replicat ferm, printr-o scrisoare ...

Ciprian Paraschiv surprinde plăcut. A făcut cadou un rând de echipament şi mingi de joc grupei de copii pregătită de Benone Dohot
28/03/2023 19:22

 Foarte atent la ce se intamplă in sectorul fotbalului juvenil din judeţ, actualul preşedinte executiv şi fost căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, are diverse iniţiative menite a-i incu ...

Prima semifinală a anului la simplu pentru ieșeanca Andreea Prisăcariu! Ilinca Amariei a cucerit al doilea trofeu consecutiv, tot la Heraklion!
28/03/2023 11:15

Săptămana trecută a fost pentru ieseanca Andreea Prisăcariu probabil cea mai bună a anului, la concurentă cu cea din ianuarie in care a cucerit un trofeu la dublu, in Tunisia (turneu ITF de 40.000 de dola ...

Nepoți antrenați de bunici celebri!
28/03/2023 11:12

Campionatele Nationale de atletism in sală pentru juniori au adus si cateva rezultate bune pentru cluburile iesene. Dacă atletii in care ne puneam sperante au cam rămas datori, nu puteau trece neobservati do ...

Marele jucător Florin Gheorghiu a fost prezent la Festivalul Internaţional de Şah ,,Suflet de Român”
26/03/2023 20:24

De vineri pană duminică, circa 300 de şahişti din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Romania au participat la o atractivă competiţie de şah, menită să genereze spectacol sportiv, dar şi să apro ...

Festivalul Internaţional de Şah ,,Suflet de Român”, la Iași
23/03/2023 20:36

* marele jucător Florin Gheorghiu va fi prezent la Festivitatea de premiere Şahişti de toate varstele din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Romania participă, incepand de astăzi, la Hotelul Moldova ...

Fotbalul judeţean: o etapă a oaspeţilor
22/03/2023 12:41

 După o cam prea indelungată pauză de iarnă, duminică, 19 martie, s-a reluat intrecerile din fotbalul judeţean. În Liga IV s-au disputat meciurile contand pentru etapa a 18-a, iar in cele două ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei