Cornuri cu Finetti
Dimensiune font:
-
Ingrediente
1 kg faina 500 ml lapte 4 oua 250 gr zahar (sau o cana plina) 100 gr unt 30 gr drojdie proaspata esenta de rom un praf de sare finetti 1 galbenus de ou zahar tos 3 linguri de lapte
-
Mod de preparare
Intai de toate facem o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut, care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom si amestecam bine. Punem si maiaua, apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine. Incalzim untul si punem cate un pic pana se incorporeaza tot in aluat iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut circa 40-45 de minute la loc calduros. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale. Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru. Punem crema Finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus. Procedam la fel cu toate bilutele. Intr-o tava punem hartie de copt, punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut. Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile, apoi punem zahar tos pe deasupra acestora. Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile. Eu am lasat focul mic. Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.
-
Mod de servire
Cornurile cu Finetti merg de minune alaturi de un pahar de lapte.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau