Care sunt diferențele dintre dieta keto și low carb

Dieta-ketogenica-scaled

Dimensiune font:

| 02-01-2022 11:16

Este fără dubiu că dietele de tip low-carb, precum și cea Keto, care presupune un aport ridicat de grăsimi, au devenit din ce in ce mai populare printre cei care încearcă să scape de câteva kilograme încăpățânate. Ambele diete au devenit cunoscute în ultimii ani. Dar care este diferența între dietele low-card și dieta Ketogenică?

Atât dieta Keto, cât și cele low-card presupun un aport ridicat de grăsimi și redus de carbohidrați, dar ele au reguli diferite atunci când vorbim despre lucruri care le fac eficiente.

Dieta Ketogenica (Keto) reprezintă o abordare nutrițională care presupune un aport ridicat de grăsimi, moderat de proteine și foarte scăzut de grăsimi. Dieta Keto obligă organismul să intre într-o stare numită ketoză, deci să producă cetone, care devin combustibil atunci când depozitele de glucoză sunt foarte scăzute. Cetonele apar prin arderea țesutului adipos și prin intermediul unui proces de conversie care are loc în ficat devin corpi cetonici.

Cea mai comună abordare în privința dietei Keto presupune un aport de 70% grăsimi, 25% proteine și doar 5% carbohidrați neți. Ultimul termen, carbohidrați neți, se referă numărul obținut atunci când se scad fibrele din totalul carbohidraților ingerați.

Deci, cum ar arăta dieta Keto în viata reala?
Dacă cineva ar trebui să mănânce 2.000 de calorii pe zi, atunci aportul nutritiv separat pe macronutrienți ar fi următorul: 156 grame grăsimi (70%), 125 grame proteine (25%) și 25 grame carbohidrați (5%).

Ce este o dietă Low-Carb?
Aici vine partea unde lucrurile devin puțin confuze. Spre deosebire de dieta Keto, dietele low-carb nu au o definiție clară și un raport la fel de clar al împărțirii macronutrienților.

Consensul spune că o dietă low-carb presupune un aport ridicat de proteine – între 1.4 și 2.2 grame de proteine per kilocorp – un aport moderat de grăsimi și unul mai redus de carbohidrați decât media obisnuită. Acest aport de carbohidrați va fi însă mai mare decât cel despre care vorbim în cazul dietei Keto.

Acest lucru poate însemna ca aportul de carbohidrați în cazul unei astfel de diete ar putea varia între 50 și 150 grame pe zi, în funcție de individ, de caracteristicile și de greutatea acestuia.

De exemplu, pentru o femeie de 50 de kilograme, un aport de 130 grame de carbohidrați pe zi ar însemna un aport moderat, poate chiar ridicat. Pe de altă parte, dacă luăm aceeași valoare, 130 grame carbohidrați, și ne referim la un bărbat de 100 de kilograme, atunci acest aport devine unul redus.

Dietele low-carb folosesc de asemenea grăsimile pe post de combustibil, însă nu în mod exclusiv. Ele apelează într-o anumită măsură și la proteine și carbohidrați.

O dietă low-carb se crede că ajută la gestionarea senzației de foame, că ține nivelul de insulină scăzut și că împiedică depozitarea carbohidraților – ceea ce ar putea rezulta în pierderea în greutate. Ce se întâmplă de fapt este că având mai puține variante în dietă prin excluderea în mare măsură a unui macronutrient, poate fi mai ușor să păstrăm un deficit caloric. Pentru că, în cele din urmă, deficitul caloric este cel care este responsabil de pierderea în greutate și nu managerierea și depozitarea carbohidraților.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei