Ce sunt boboasele și cum ajută la sănătatea inimii

fasole_linte_naut

Dimensiune font:

| 26-01-2021 14:00

Multă lume consumă fasolea cu precauție, motivul fiind conceptul precum că va îngreuna procesul de digestie, cu toate acestea produsele boboase sunt foarte utile și merită să devină un aliment regulat pe masa ta.

Grupul boboaselor este foarte numeros: mazărea, fasolea de diferite feluri, lintea, soia, bobul, năutul și chiar arahidele pe care mulți le atribuie în mod eronat nucilor, sunt de fapt boboase.



Iată care sunt proprietățile utile ale boaselor și de ce se recomandă consumul regulat al acestora:

1. Produsele boboase sunt bogate în proteine ​​vegetale. De exemplu, conținutul de proteină în mazăre, fasole și linte este aproximativ un sfert, iar în soie o treime chiar. Motiv pentru care, acestea sunt neapărat incluse în dieta vegetarienilor.
2. Proteina din boboase este mult mai ușor de asimilat de către organism decât proteina din carne.
Pe lângă proteine ​​vegetale, boboasele conțin fibre, care sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului digestiv. Boboasele de fapt conțin cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. De exemplu, un pahar de linte conține jumătate din necesarul zilnic de aceste fibre.
3. Boboasele sunt utilizate cu succes ca profilaxie în unele maladii. De exemplu, mazărea verde conține substanțe anti-sclerotice active.
4. Fasolea este bogată în potasiu și acid folic. Ne protejează corpul de infecții și curăță eficient sângele.
Fasolea este benefică și pentru inimă. Ea nu conține colisterol sau grăsimi saturate și are o cantitate limitată de grăsimi, astfel diminuind riscul apariției bolilor cardiace.
De asemenea, în boboase există o cantitate suficientă de mangan, care ajută la întărirea părului.
Studiile arată că după 2-3 săptămâni de consumul zilnic a 100-150g de fasole, nivelul de zahăr din sânge și de colesterol sunt reduse semnificativ.
Datorită conținutului ridicat de vitamine B, aceste produse reduc riscul bolilor cardiovasculare.
5. Năutul este o sursă bună de nutrienți necesari pentru sănătatea oaselor și ajută la prevenirea unor probleme la bătrâni, cum ar fi osteoporoza.
6. Consumul regulat de mazăre și fasole face o persoană calmă și echilibrată. Acest lucru se datorează conținutului de aminoacizi esențiali din aceste produse, inclusiv lizina.
7. Mâncând produse din fasole, o persoană nu numai că se satură rapid, dar își consolidează sistemul nervos și imunitar. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei