Ce sunt boboasele și cum ajută la sănătatea inimii

fasole_linte_naut

Dimensiune font:

| 26-01-2021 14:00

Multă lume consumă fasolea cu precauție, motivul fiind conceptul precum că va îngreuna procesul de digestie, cu toate acestea produsele boboase sunt foarte utile și merită să devină un aliment regulat pe masa ta.

Grupul boboaselor este foarte numeros: mazărea, fasolea de diferite feluri, lintea, soia, bobul, năutul și chiar arahidele pe care mulți le atribuie în mod eronat nucilor, sunt de fapt boboase.



Iată care sunt proprietățile utile ale boaselor și de ce se recomandă consumul regulat al acestora:

1. Produsele boboase sunt bogate în proteine ​​vegetale. De exemplu, conținutul de proteină în mazăre, fasole și linte este aproximativ un sfert, iar în soie o treime chiar. Motiv pentru care, acestea sunt neapărat incluse în dieta vegetarienilor.
2. Proteina din boboase este mult mai ușor de asimilat de către organism decât proteina din carne.
Pe lângă proteine ​​vegetale, boboasele conțin fibre, care sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului digestiv. Boboasele de fapt conțin cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. De exemplu, un pahar de linte conține jumătate din necesarul zilnic de aceste fibre.
3. Boboasele sunt utilizate cu succes ca profilaxie în unele maladii. De exemplu, mazărea verde conține substanțe anti-sclerotice active.
4. Fasolea este bogată în potasiu și acid folic. Ne protejează corpul de infecții și curăță eficient sângele.
Fasolea este benefică și pentru inimă. Ea nu conține colisterol sau grăsimi saturate și are o cantitate limitată de grăsimi, astfel diminuind riscul apariției bolilor cardiace.
De asemenea, în boboase există o cantitate suficientă de mangan, care ajută la întărirea părului.
Studiile arată că după 2-3 săptămâni de consumul zilnic a 100-150g de fasole, nivelul de zahăr din sânge și de colesterol sunt reduse semnificativ.
Datorită conținutului ridicat de vitamine B, aceste produse reduc riscul bolilor cardiovasculare.
5. Năutul este o sursă bună de nutrienți necesari pentru sănătatea oaselor și ajută la prevenirea unor probleme la bătrâni, cum ar fi osteoporoza.
6. Consumul regulat de mazăre și fasole face o persoană calmă și echilibrată. Acest lucru se datorează conținutului de aminoacizi esențiali din aceste produse, inclusiv lizina.
7. Mâncând produse din fasole, o persoană nu numai că se satură rapid, dar își consolidează sistemul nervos și imunitar. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Cum se prepară acasă cel mai bun ice tea
03/03/2021 15:00

 Pentru cei care nu-şi permit sã cumpere acest ceai, dar şi pentru cei care cunosc efectele negative pentru sãnãtate ale aditivilor alimentari - cunoscutele E-uri din bãuturil ...

Cum se prepară cel mai gustos chec de ciocolată
03/03/2021 13:58

 Checul cu ciocolată este un desert uşor de preparat şi delicios. Pentru prepararea checului cu ciocolată aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană făină, cană de zahăr, un praf de sare, ...

Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne
03/03/2021 12:51

Aproape toti romanii din mediul urban consumă carne săptămanal (95%), insa 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul roman de carne si mezeluri” rea ...

FOTO/VIDEO - Rețetă italială -  Cotlete cu clătite și brânză
02/03/2021 13:15

 Cotlete cu clătite si branză, pentru un singur fel de mancare delicios! Avem nevoie de patru foi de clătită, patru felii de cotlet dezosat, patru felii de suncă de Praga, patru tipuri de branză mat ...

FOTO/VIDEO - Cartofi gratinați la cuptor
28/02/2021 15:23
FOTO/VIDEO - Un cofetar a realizat cea mai RAPIDĂ mașină comestibilă
28/02/2021 10:15

Maestrul culinar Mike Elder a creat cea mai rapidă maşină comestibilă şi a invitat un pilot profesionist de curse să o conducă. Maşina realizată din 139 de blaturi de vanilie pentru prăjituri este ...

FOTO/VIDEO - Ai mâncat vreodată Lapte de bou? De unde vine rețeta
27/02/2021 13:00

  Laptele de bou este un preparat originar din Ardeal si din Maramures, pentru care există mai multe retete. De exemplu, in comuna Racovită, din judetul Sibiu, se prepară din prune uscate si se mănan ...

FOTO/VIDEO - Rețeta celei mai bune ciocolate de casă
27/02/2021 11:30

Ciocolata de casă este unul dintre dulciurile care ne amintesc de copilărie. Usor de preparat, are totusi unele secrete care o fac să fie mereu dorită de pofticiosi. Ingrediente 400 g lapte praf 100 g ...

FOTO/VIDEO - Mousse de căpșuni la pahar
26/02/2021 14:45

 Mousse de căpsuni de pahar este mereu un desert la indemană, poate tine loc chiar si de pranz. Se poate pregăti atat cu căpsuni proaspete, cat si congelate.    

FOTO/VIDEO - Tartă mouse cu cătină
26/02/2021 13:02

  Ingrediente: PENTRU BLAT: 200 gr. – biscuiţi simpli cu lapte 50 gr. – nuci 80 gr. – unt topit PENTRU MOUSSE: 500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată) 350 gr. – zah ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei