Cea mai bună rețetă de tacos

tacos

Dimensiune font:

| 08-04-2021 16:24

Pentru cei ce iubesc bucătaria mexicană sau doar mâncarea condimentată , tacos de pui sau orice alt fel de carne poate fi o opțiune pentru o masă rapidă și plină de gust.

Foile de tortillas pot fi preparate înainte, sau chiar puteți pregăti o cantitate mai mare de foi care pot fi păstrate refrigerate sau congelate, iar pentru umplutură nu aveți nevoie de mai mult de 10 minute timp pentru gătit.

Foile de tortillas

Ingrediente :

– 3 căni faină

– 1 linguriță sare

– 1 linguriță praf de copt

– 1/3 cană ulei

– 1 cană de apă fierbinte

Puneți într-un vas făina, sarea și praful de copt. Amestecați cu ajutorul unui mixer pornit la viteză medie dupa ce ați adaugat uleiul și apa, timp de 1-2 minute. Când coca se adună sub forma unei bile reduceți viteza mixerului și mai amestecați 1-2 minute până când coca devine elastică.

Transferați coca pe o suprafață pudrată cu făină și împarțiți-o în 16 porții egale. Fiecare porție rulași-o sub forma unei bile si aplatizați-o ușor cu dosul palmei. Acoperiți bilele de aluat aplatizate cu un prosop de bucatarie și lăsați coca să se odihnească timp de 15 minute până la o oră.

Incălziți un vas grill sau o tigaie la foc mediu spre înalt.

Pe suprafața pudrată cu făină aplatizați fiecare bilă până când obtineți un cerc cu diametrul de aproximativ 12cm. Nu suprapuneți foile de tortilla înainte de a le coace pentru că se pot lipi și va fi greu să le transferați în tigaie/grill .Dacă aveți nevoie, folosiți pentru a le așeza înainte de coacere o suprfață pudrată cu făina sau o foaie de copt.

Transferați tortillas, pe rând, câte una, în tigaia încinsă. Coaceți aproximativ 1 minut până când mici bule de aer apar la suprafața aluatului iar pe fața inferioară a aluatului apar mici puncte maronii (dacă dureaza mai mult de un minut până la apariția punctelor maronii, măriți treptat flacăra, iar dacă apar prea repede, reduceți căldura).

Intoarceți și coaceți și pe cealaltă parte pentru aproximativ 30 de secunde.

Păstrați foile de tortillas într-un prosop de bucătarie pentru a ramane moi și pliabile.

Le puteți păstra în frigider 2-3 zile într-o punga de plastic închisă iar înainte de a le folosi le înfașurați într-un prosop de hârtie ușor umed și le încălziți la microunde.

Pot fi congelate pentru 2-3 luni separate cu foi de pergament sau hârtie cerata și depozitate în pungă de plastic.

2. Umplutura

– Pentru umplutură puteți folosi piept de pui dezosat sau pulpe de pui dezosate , carne tocată de pui sau vită, friptură de porc , în funcție de preferinte.

– Puteți folosi un sos special pentru taco, salsa sau puteți condimenta dumneavoastră.

– Când gătiți carnea puteți adăuga legume după preferințe cum ar fi ceapa, ardeiul gras roșu sau verde, porumb ușor prăjit, măsline, varză tocată, ardei iuți murați, orice altceva preferați.


Ingrediente pentru taco din carne de pui :

1 1/4 kg piept de pui fără piele, dezosat
condimente : 1 linguriță usturoi granule, 1 linguriță ceapă granulată, 1linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, 1 linguriță chimion măcinat, un vf de cuțit piper măcinat, sare fină după gust
1 ceapă roșie tăiată fin, 2 ardei verzi tăiați cuburi, 2 roșii decojite și tăiate sau 4 linguri roșii cuburi din conservă
1/2 conservă de boabe de fasole roșie, opțional
1/4 cană frunze de patrunjel tocate, opțional
2 fructe coapte de avocado zdrobite amestecate cu 1 linguriță zeamă de lamâie, sare, piper
1/2 cană smântână
Pieptul de pui se taie fâșii subțiri și se condimentează cu piper negru măcinat și sare. Se lasă la marinat aproximativ 1 oră.

Intr-o tigaie se adaugă 3 linguri ulei și se prăjesc fâșiile de piept de pui pâna se rumenesc. Se scoate pieptul de pui, se adaugă în tigaie ceapa, ardeiul tăiat , roșiile decojite și tăiate cuburi, condimentele pentru taco. Nu se țin prea mult pe foc pentru a nu se înmuia prea tare. La sfârșit se adaugă fasolea boabe, dacă doriți.

Pe o foaie de tortila se pune sos de avocado, fâșii de piept de pui, ceapă și restul legumelor condimentate, frunzele de pătrunjel și smântană (opțional). 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:05

%ANUNTSPECIAL%
FOTO - Chiftele de cartofi
22/04/2021 14:00

Chiftele din cartofi este o reteta simpla, ieftina, se face foarte usor. Pot fi chiftele de post sau de frupt, simple sau cu diferite adaosuri. Se pot praji in ulei sau coace la cuptor, se pot face plate sau ...

Mâncăruri lipovenești, gătite la Muzeul Astra din Sibiu
22/04/2021 13:28

Doi pescari din Delta Dunării vor prepara preparate lipoveneşti incepand de joi, timp de o săptămană, in Muzeul ASTRA din Sibiu. „Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin fina ...

FOTO/VIDEO - Cum se face pâinea la Mănăstirea Sihăstria
22/04/2021 10:09

  Monahii Caliopie si Ioil sunt brutarii de la Mănăstirea Sihăstria. Acestia au ascultarea de a face zilnic paine pentru obste si pentru credinciosi.      

Ce este ayran și cum se prepară
22/04/2021 09:48

Specific bucatariei turcesti, ayranul nu este altceva decat un amestec de iaurt, apa si sare, iar specialistii sustin ca este una dintre cele mai potrivite bauturi lactate pe timp de vara, intrucat te ajuta sa ...

Cea mai bună rețetă de pâine
21/04/2021 13:22

Aproape că nimic nu se compară cu mirosul painii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă si miez cald si pufos. Ce-i drept, painea de casă făcută de bunica va rămane intotdeauna unul dint ...

FOTO/VIDEO - Cum se fac cei mai buni cartofi la cuptor cu rozmarin. Rețeta originală din Italia
21/04/2021 09:45

Cartofii la cuptor sunt un deliciu, merg si ca gustare, si ca fel principal. Gătiti după reteta clasă italiană, pot fi vedete pe orice masă. Ingrediente -1 kg cartofi -2-3 linguri ulei de masline -juma ...

FOTO/VIDEO - Rețeta celor mai delicioase vărzări
21/04/2021 09:17

 Vărzările, sau plăcintele cu varză, sunt un deliciu nu doar in zilele de sărbătoare, ci la orice masă. Pot fi si fel principal, dar si aperitiv.     

FOTO - Ce sunt mezze și ce loc ocupă în bucătăria libaneză
20/04/2021 13:42

Mezze este un ansamblu de preparate reci sau calde servite in boluri amplasate pe mijlocul mesei. Acestea sunt impartite de comeseni. Numarul lor poate diferi de la 6 pana la 100, in functie de numarul de perso ...

O gustare rapidă și delicioasă - Bruschete cu prosciutto și rucola
19/04/2021 12:50

Ai nevoie de: felii de paine prosciutto feliat mozzarella rucola ulei de măsline usturoi pătrunjel sare, piper Unge feliile de paine pe o singură parte cu uleiul de măsline si pune-le la pr ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
19/04/2021 12:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei