Cea mai simplă și rapidă rețetă de croissant cu unt – ai nevoie doar de câteva ingrediente!

croissant cu unt

Dimensiune font:

| 08-03-2023 13:18

Croissantul cu unt este unul dintre produsele de panificație delicioase, dar care par aproape imposibil de făcut în propria bucătărie. Există și rețete de croissante pretențioase, care cer mai multă atenție și dedicare, însă și rețete simple care nu cer atât de mult efort și timp. Îți recomandăm să începi cu această rețetă, pe care ulterior o poți personaliza după bunul plac – poți adăuga ciocolată, dulceață sau orice altă umplutură îți dorești.
De ce ai nevoie pentru o rețetă de croissante cu unt?
Cel mai probabil, multe dintre ingredientele pentru un croissant cu unt se regăsesc deja în bucătăria ta. Asta înseamnă că dacă îți iese din prima această rețetă, cu siguranță o vei face de mai multe ori. Iată de ce ai nevoie:
-550 g faina 000 (doar acest tip de făină este recomandat pentru astfel de produse de patiserie),
-20 g drojdie proaspătă (dacă nu ai drojdie proaspătă, poți folosi 8 g drojdie uscată sau 6 g drojdie instant),
-250 ml lapte,
-100 ml ulei,
-Un ou,
-2 linguri zahăr,
-O linguriță zahăr,
-100 g unt.
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?
Ca să îți fie mai ușor și să ai toate ingredientele pregătite în momentul în care te apuci de croissante, ar fi bine să încălzești laptele, să separi oul de gălbenuș și să scoți din timp untul din frigider pentru că vei avea nevoie de el la temperatura camerei. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să activezi drojdia – ai nevoie de puțin lapte călduț în care să amesteci drojdia cu puțină făină.  Lasă acest amestec aproximativ 10 minute și treci la următorul pas. Într-un bol amestecă restul de lapte călduț cu un praf de sare, zahăr, uleiul și albușul de ou. Când obții o compoziție omogenă, poți să o torni peste drojdia activată și să adaugi treptat și făina cernută (făina trebuie să fie proaspătă și uscată – ca să fii sigură că nu vei întâmpina nicio problemă, poți încerca făina de la spicmuntenia.ro). Se frământă foarte puțin aluatul, cât să se adune mai bine și se împarte în 8 bile egale.
Acum intervine și partea mai migăloasă pentru că fiecare bilă trebuie să o întinzi cu un sucitor. La final, toate foile obținute se așează una peste alta, unse cu unt. Se întinde din nou cu sucitorul, până obții o foaie de dimensiuni mai mari, subțire. Taie această foaie în 16 triunghiuri și începe să le răsucești pentru a obține 16 croissante. Se mai lasă puțin croissantele la crescut, apoi se ung cu gălbenușul bătut și se lasă la cuptor (cuptorul trebuie să fie preîncălzit), la o temperatură de 200 grade, aproximativ 10-15 minute.
Croissantele sunt gata de servit! După cum poți vedea, chiar este o rețetă rapidă și simplă de făcut într-o zi de weekend. Le poți face astăzi pentru a fi servite a doua zi, la micul dejun, alături de niște Nutella sau dulceață – un mic dejun cu adevărat delicios! Bineînțeles, asta dacă vor rezista atât de mult după ce le scoți din cuptor. Aceste croissante cu unt sunt atât de fragede și gustoase încât se mănâncă imediat!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei