Cele mai consumate mâncăruri pe timp de pandemie. Care a fost produsul cel mai prezent pe masa Românilor

mamaliga-pas-cu-pas-mamaliga-cum-se-face-mamaliga-video-reteta

Dimensiune font:

| 04-05-2021 11:45

Compania Mastercard a realizat un studiu în 19 ţări cu privire la cele mai populare mâncăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă că maghiarii au preferat plăcintele în timp ce românii au pus la loc de cinste mămăliga.

 

Potrivit studiului, cetăţenii Ungariei au petrecut cu 40% mai mult timp în bucătărie – scrie portalul origo.hu. Ca urmare a restricţiilor, familiile au mâncat împreună mai des. În ultimul an 60% din respondenţi au învăţat să gătească mâncăruri noi, iar 55% afirmă că au acordat o atenţie mai mare alimentaţiei sănătoase.

Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi care au fost felurile de mâncare preferate în ultima perioadă. Astfel, a fost întocmit topul celor mai „comode” feluri de mâncare. Din sondaj a rezultat că cei mai mulţi locuitori ai Ungariei s-au consolat cu plăcinte.

Iată rezultatul studiului referitor la mâncărurile de carantină: Ungaria – plăcinte, Regatul Unit şi Irlanda – Roast dinner, Franţa – Crêpes, Italia – Spaghetti alla Carbonara, Germania – Rindsrouladen (ruladă de vită), Spania – Tortilla, Polonia – Naleśniki (plăcinte), Rusia – Kotleti (chiftele), Ucraina – Borş (supă cu sfeclă roşie), Turcia – Köfte (chiftele), România – mămăligă, Olanda – Stamppot (mâncare tradiţională din cartofi şi legume), Portugalia – Bacalhau a bras (mâncare pe bază de peşte), Suedia – chifteluţe, Belgia – Frieten (cartofi prăjiţi), Cehia – Gulaş, Austria – Şniţel vienez, Slovacia – Kapustnica (supă de varză).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 este de 240 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – secretar comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 26.05.2021 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 31.05.2021 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
FOTO - Pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci
13/05/2021 17:18

Pui mănăstiresc cu smantană si ciuperci este o reteta traditională care va incanta pe oricine de la masă. Ingrediente - 1 kg carne de pui - 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori) - 2 cepe - 3 cătei u ...

FOTO - Ce este carpaccio, mâncarea cu nume de pictor
13/05/2021 15:41

Simplu spus, carpaccio este nici mai mult nici mai puţin decat o sumă de felii de carne (crudă) de vită peste care s-au pus cateva linguri de dressing. Dar asta e ca şi cum ai spune că Brancuşi e doar un ...

FOTO/VIDEO - Cartofii zdrobiți crocanți cu usturoi
13/05/2021 14:03

Cartofii zdrobiti cu usturoi sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de crsta crocanta si de interiorul lor cremos. Pe langă faptul că sunt delicioasi, acesti cartofi sunt, de asemenea, extrem de versati ...

FOTO/VIDEO - Mousse de ciocolată, o rețetă veche de peste 200 de ani
13/05/2021 13:39

  În combinatii cu friscă, lichior, cafea sau fructe, mousse-ul există de cel putin 200 de ani. Totul a inceput in Franta cand acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cr ...

Ce este speck, o delicatesă a bucătăriei tiroleze
13/05/2021 13:00

Speck este un tip de sunca tratata, usor afumata. Este de obicei facuta in Tirolul de Sud, o provincie din nord-estul Italiei, cunoscuta pentru muntii Dolomiti cu zapada si puternica influenta germano-austriaca ...

Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne
11/05/2021 16:51

Aproape toti romanii din mediul urban consumă carne săptămanal (95%), insa 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul roman de carne si mezeluri” rea ...

Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
05/05/2021 12:30

Sofranul, căruia i se mai spune si “aurul rosu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu acelasi nume, cel mai scump din lume. Spania si India sunt cei mai mari producăt ...

Ce este casu marzu și de ce este interzis în Statele Unite ale Americii
30/04/2021 20:12

Casu marzu (cunoscut si sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau in italiană formaggio marcio) este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de ...

FOTO/VIDEO - Ce este pane carasau sau pâinea sardă
29/04/2021 12:14

Ca să tină mult, sarzii au ales o retetă de paine gata uscată, subtire, coaptă de două ori: il pane carasau. Este painea traditionala a ciobanilor din Sardinia. Sunt foi foarte subtiri, uscate, crocant ...

FOTO - Cozonacul perfect, rețeta lui Sorin Bontea
28/04/2021 08:42

Este stiut faptul că romanii sunt foarte implicati cand vine vorba de cozonacii de sărbători. Fiecare gospodină are reteta ei cu care se mandreste si se chinuie in fiecare an să o perfectioneze pentru a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei