Cum prăjești peștele fără să miroasă în bucătărie. Trucul genial folosit de bucătarii iscusiți

PESTE   08_n

Dimensiune font:

| 03-07-2022 11:52

Peștele este un preparat adorat de români pentru faptul că se gătește rapid, ușor, iar carnea sa albă are un gust delicios. Indiferent că-l prepari la grătar, saramură sau în cuptor, peștele este sățios și delicios, fiind preferat atât de cei mici, cât și de cei mari.


Fie că vrei să impresionezi musafirii sau te-ai gândit să intri la dietă pentru a da jos câteva kilograme, peștele poate fi un aliment esențial în alimentația ta.

Pe lângă nutrienții pe care-i conține carnea albă, gătirea peștelui are un singur mare dezavantaj, acela că miroase extrem de puternic, iar izul poate rămâne în orele în bucătărie, chiar dacă aerisește bine de tot camera de gătit.


Gospodinele românce au găsit soluția salvatoare prin care vă puteți bucura de pregătirea preparatelor din pește fără să vă preocupați de mirosul neplăcut ce va rămâne în urmă. Cum se prepară peștele fără să miroasă în bucătărie? Iată o metodă inedită, potrivit celor de la bucatarul.eu.

Pentru acest truc, avem nevoie doar de pește, 2 lingurițe de sare, o jumătate de pahar de făină cernută și o jumătate de linguriță de zahăr. Pentru început, peștele se spală, curăță și eviscerează, apoi se zvântă folosind prosopul de hârtie. Mai departe, într-o pungă alimentară, vom combina făina cernută cu sarea și zahărul.

 

Secretul la care gospodinele din România au apelat pentru ca mirosul de pește să nu fie atât de puternic
Amestecăm ingredientele uscate, punem peștele în pungă și-l rotim de jur împrejur, pentru a fi acoperit în întregime de alimentele uscate. În continuare, gospodinele ne recomandă să tăiem un fragment de hârtie de copt, potrivit diametrului tigăii. Vom unge hârtia cu ulei vegetal, peste care vom aranja 3-4 peștișori.

După ce am făcut acest pas trebuie să acoperim peștele cu cealaltă parte a hârtiei, astfel încât să obținem un „buzunar”. Pliem marginile „buzunarului”, iar peștele nostru va fi în interior.


Apoi, tot ce ne rămâne de făcut este să perforăm „buzunarul” în anumite locuri, folosind o scobitoare. Punem peștele într-o tigaie încinsă uscată și-l vom prăji circa cinci minute pe ambele părți.

Gospodinele care au prăjit peștele cu această metodă au mărturisit că mirosul nu a mai fost atât de puternic și au putut aerisi mult mai repede fumul și izul lăsate în urmă. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei