Cum se fac cele mai delicioase clătite

pancakes

Dimensiune font:

| 03-07-2022 07:15

Clătitele americane sau Pancakes sunt unele dintre cele mai apreciate în America, dar au pătruns rapid și în bucătăria românească. Acestea se fac foarte ușor și sunt gustoase și pufoase.

Ele se servesc în SUA la micul dejun alături de diverse topping-uri, dar în țara noastră pot fi savurate oricând. 

Ingrediente
400 de grame de făină

500 de ml de lapte

4 ouă

3 lingurițe rase de praf de copt

jumătate de linguriță rasă de bicarbonat

un vârf de sare

5 linguri de zahăr

un plic de zahăr vanilat

6 linguri de ulei

Mod de preparare
Mai înainte de toate se va amesteca făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul, după care se va da prin sită amestecul obținut.

Se vor separa albușurile cu gălbenușurile și se vor mixa bine cu un vârf de sare. Peste ele se va pune laptele și uleiul. Ulterior mixul de lapte și gălbenușuri se va pune peste făina și se va amesteca bine, adăugându-se la final albușurile. Se va obține un aluat mai des și cu o consistență pufoasă.

Încingem o tigaie și o ungem cu un cubulet de unt, după care se va șterge cu un șervețel untul din tigaie. Dacă untul va rămâne în tigaie suprafața clătite va arăta cu pete maronii. În centrul tigăii încinse se adaugă cu ajutorul unui polonic aluatul, el se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie, fără a fi deloc atins.

În momentul în care apar primele bășicuțe, iar suprafața își pierde luciul, clătita se va întoarce pe cealaltă parte. Toate acestea se vor prăji la fel, iar la final se pot servi cu sirop de arțar, miere, zahăr pudră, ciocolată sau diverse topping-uri.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei