De ce este bine să consumăm migdale

migdale_272604530

Dimensiune font:

| 20-05-2022 12:30

Migdalele sunt alimente care pot îmbunătăți mesele zilnice, atât prin gustul lor deosebit, cât și prin numeroasele proprietăți benefice pentru organism pe care le au. Potrivite pentru a fi incluse în orice gustare, dar și în mesele principale, migdalele reprezintă o alegere hrănitoare și sănătoasă, atunci când îți dorești să aduci ceva nou în dieta ta zilnică.

Pe piață, există două tipuri de migdale: dulci și amare. Ambele se caracterizează prin aceeași aromă unică și prin proprietățile benefice asupra sănătății, însă, după cum ți-ai dat seama, ceea ce diferă este gustul.

 Migdalele dulci sunt des utilizate în bucătăria internațională, fiind folosite atât ca garnitură, cât și ca ingredient principal în foarte multe deserturi. Desigur, acestea se pot consuma și individual, ca o gustare sănătoasă între mese, care îți va potoli foamea.

 Datorită gustului ușor amar, dar plăcut, pe care migdalele amare îl au, acestea sunt utilizate deseori în salate și în diferite mâncăruri. Mai mult decât atât, ele se folosesc și în procesul de fabricare a lichiorului amaretto, pentru a-i oferi băuturii acel gust amărui, caracteristic.

 După cum spuneam, migdalele pot avea multiple efecte benefice asupra sănătății, iar includerea acestora în dieta ta zilnică se poate dovedi o alegere foarte bună, în urma căreia vei avea doar de câștigat. Iată care sunt principalele beneficii pe care consumul de migdale îl poate oferi:

* Protejează pielea

* Susține sănătatea inimii

* Susține sănătatea sistemului digestiv

* Sunt o sursă de energie

* Sunt benefice pentru sănătatea oaselor

* Contribuie la menținerea greutății corporale

* Oferă toate mineralele de care organismul are nevoie

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei