FOTO - Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin

656x440_anghinare-umplute-202592

Dimensiune font:

| 17-04-2021 15:45

Ingrediente:
450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete)

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita scortisoara macinata

1/4 lingurita cardamom macinat

1/4 lingurita ienibahar macinat

3/4 lingurita sare

3 linguri ulei vegetal

1/4 cana seminte de pin

12 bucati inimi de anghinare congelate (folosesti doar partea de jos, care arata ca un cosulet ce poate fi umplut)

1 cana (aproximativ) apa sau supa de pui

sare, dupa gust

piper negru macinat, dupa gust

patrunjel tocat, pentru decor

zeama de lamaie, pentru servire

Mod de preparare:
Decongelezi carnea de vita tocata, daca e cazul. Incingi o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare. Pui carnea tocata, adaugi nucsoara, scortisoara, cardamomul, ienibaharul si 3/4 lingurita de sare si tii pe foc pana se rumeneste carnea.

Incingi uleiul la foc mediu spre mare, intr-o tigaie separata, prajesti semintele de pin pana se rumenesc usor, scurgi uleiul intr-un vas si il pastrezi.

Adaugi semintele de pin in compozitia de carne, potrivesti gustul de sare si de piper, apoi o dai deoparte sa se raceasca.

Intr-o cratita mai mare, adaugi un sfert de cana de apa sau supa de pui si fierbi anghinarea congelata 5-8 minute, intorcand bucatile la jumatatea intervalului de timp, ca sa se patrunda.

O data ce lichidul s-a evaporat, torni uleiul pastrat de la prajirea semintelor de pin si prajesti inimile de anghinare pe ambele parti, pana se rumenesc usor.

Cand sunt prajite, le dai deoparte si le umpli cu compozitia de carne tocata.

Asezi inimile de anghinare pe fundul unei cratiti si torni o cana de supa de pui.

Lasi lichidul sa fiarba usor la foc mic, acoperi vasul cu un capac si lasi anghinarea umpluta sa fiarba 15 minute.

Decorezi cu patrunjel verde tocat si storci putina zeama de lamaie peste anghinare. Servesti imediat.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:49

%ANUNTSPECIAL%
LEXINSOLV S.P.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 7007/86/2013* al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitație publică, în bloc, bunuri mobile aparținând debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia, cu sediul în com. Baia, str. Ulmului, nr. 125, jud. Suceava, CUI 26292448, constând din: - linie tehnologică pentru fabricare brichete din rumeguș cu o capacitate de producție de 500 kg/h, cu putere totală instalată de 35 kw, rezultând brichete cu diametrul de 60 mm, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 94.000 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare sunt situate în com. Baia, sat Bogata, str. V. Stroiescu, nr. 11, jud. Suceava. Licitația va avea loc la data de 26.05.2021 ora 14:00, la sediul LEXINSOLV S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitație, licitatorii au obligația de a depune 10% din prețul de pornire al licitației în contul de lichidare judiciară al debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia. În caz de neadjudecare licitația publică se va repeta în aceleași condiții în data de 16.06.2021 ora 14:00, 07.07.2021 ora 14:00, 28.07.2021, ora 14:00 și în data de 18.08.2021 ora 14:00. Prezenta publicație de vânzare constituie și notificare către creditori, debitor și orice persoană fizică sau juridica interesată în dosarul în cauză. Informații suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, web: www.lexinsolv.ro. Lichidator judiciar, Ec. Ceucă Ion
Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
05/05/2021 12:30

Sofranul, căruia i se mai spune si “aurul rosu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu acelasi nume, cel mai scump din lume. Spania si India sunt cei mai mari producăt ...

Cele mai consumate mâncăruri pe timp de pandemie. Care a fost produsul cel mai prezent pe masa Românilor
04/05/2021 11:45

Compania Mastercard a realizat un studiu in 19 ţări cu privire la cele mai populare mancăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă c ...

Ce este casu marzu și de ce este interzis în Statele Unite ale Americii
30/04/2021 20:12

Casu marzu (cunoscut si sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau in italiană formaggio marcio) este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de ...

FOTO/VIDEO - Ce este pane carasau sau pâinea sardă
29/04/2021 12:14

Ca să tină mult, sarzii au ales o retetă de paine gata uscată, subtire, coaptă de două ori: il pane carasau. Este painea traditionala a ciobanilor din Sardinia. Sunt foi foarte subtiri, uscate, crocant ...

FOTO - Cozonacul perfect, rețeta lui Sorin Bontea
28/04/2021 08:42

Este stiut faptul că romanii sunt foarte implicati cand vine vorba de cozonacii de sărbători. Fiecare gospodină are reteta ei cu care se mandreste si se chinuie in fiecare an să o perfectioneze pentru a ...

FOTO - Sarmale cu foi de viță și mentă
27/04/2021 15:43

Pe taramul scaldat de Marile Egee, Ionica si Mediterana, menta este folosita atat la preparate vegetariene (gen faimosul “Chaniotiko Boureki”, un fel de gratin de cartofi si dovlecei, cu branza si m ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună friptură de Paști
27/04/2021 14:04

Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.     ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
27/04/2021 09:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Cum alegi mielul de Paște
27/04/2021 08:46

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele romanilor, de Paşte şi se află deja in vitrinele măcelăriilor şi supermatketurilor. Dacă vrei să ştii exact ce vei manca, poţi alege mielul de la o stană a ...

Rețete boierești - Zalatină de toporași
27/04/2021 08:15

In cartea "200 de Retete Cercate", scoasa in Moldova pe la 1842 de catre Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, apare o minunata reteta numita "zalatina de toporasi". Pelteaua de toporas ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei