FOTO - Ce este și cum se prepară cel mai bun ragout de vită

ragout-de-vita--315196p513200

Dimensiune font:

| 27-01-2021 12:00

Denumirea vine din franceză. Se pare că termenul datează de prin 1642, când era utilizat pentru a descrie ceva ce avea rolul de a stimula apetitul. Larousse Gastronomique definește ragoût-ul ca fiind o mâncare scăzută, obținută din carne (porc, vita, vânat, pui), pește sau legume tăiate în bucăți și gătite într-un sos dens, cu ierburi și condimente. La fel ca multe alte popoare care s-au inspirat și încă se mai inspiră din bucătăria franceză clasică, italienii au preluat denumirea, transformând-o în ragú. Și au dezvoltat variante proprii, în diverse interpretări, care variază de la o zonă la alta.
Larousse Gastronomique definește separat termenul de ragú că fiind “renumitul sos Bolognese, pe bază de carne, servit în general cu spaghetti”.
Modul de preparare variază - este ragú preparat cu carne tocată și ragu preparat cu bucata întreagă de carne. Ragú-ul preparat cu carne tocată este cel mai cunoscut și cel mai des întâlnit în meniuri și rețete. Metoda care implica bucata întreagă de carne este mai puțin cunoscută, fiind întâlnită mai degrabă în partea meridională a Italiei și către sud, dar cu precădere în Napoli și Potenza. Bucata de carne se servea de obicei duminica, ca fel principal la masa de prânz. Mai departe, sosul rezultat era apoi păstrat și mâncat în timpul săptămânii, simplu ori cu pâine, cu paste și brânză picantă sau cu orez.
Un element comun este timpul îndelungat de preparare.

În funcție de influențele regionale, găsim ragu cu carne de porc, cu carne de vită, de capră sau chiar cu pește.
În nordul Italiei și în special în Bologna, ragu-ul tradițional are la bază carnea de vițel. Rețeta are pulpa de vițel ca ingredient principal, apoi pancetta și un sofritto din ceapă, țelină (tije) și morcov. Mai departe, avem passata, vin alb, lapte sau ulei de măsline.

La Napoli găsim un ragu din carne de porc.  

Pentru ragout de vită avem nevoie de

  • Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10 sa se rumeneasca.
  • Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.
  • A servit cu taitei, a decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.
  •  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. Old Age S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 5193/99/2015(290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. Old Age S.R.L.: 1. Bun imobil – Proprietate industrială situată în Comuna cadastrală UAT Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași – formată din : - teren intravilan în sup. de 1.976 mp și construcțiile C1 – hală (s.c. 681,33mp) și C2 – platformă betonată (s.c. 488,15 mp); - teren intravilan în sup. de 4.065 mp și construcțiile C1 – hală (grajd nr. 4 – s.c. 383,88 mp), C2 – platformă betonată (s.c. 227,21 mp) și C3 – magazie (s.c. 17,82 mp)- teren intravilan în sup. de 2.712 mp și construcțiile C1 – hală (s.c. 685,44 mp), C2 – platformă betonată (s.c. 422,46 mp) și C3 – hală (s.c. 695,86 mp) - Cota indiviză teren în suprafață de 810,62 mp din teren în suprafață totală de 2.326 mp, având nr. cad. 1519/10 înscris în CF nr. 3019 a UAT Ciurea, Jud. Iași. Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare- 209.840 Euro (exclusivTVA). 2. Bunuri mobile de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport- Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de: 12,19,26.02.2021 respectiv 05,12 și 19.03.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare, astfel:  500 lei pentru bunurile mobile  2.000 lei pentru bunul imobil  dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO47PIRB2400741082005000 deschis pe numele debitoarei S.C. Old Age S.R.L. la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
FOTO/VIDEO - Mousse de căpșuni la pahar
26/02/2021 14:45

 Mousse de căpsuni de pahar este mereu un desert la indemană, poate tine loc chiar si de pranz. Se poate pregăti atat cu căpsuni proaspete, cat si congelate.    

FOTO/VIDEO - Tartă mouse cu cătină
26/02/2021 13:02

  Ingrediente: PENTRU BLAT: 200 gr. – biscuiţi simpli cu lapte 50 gr. – nuci 80 gr. – unt topit PENTRU MOUSSE: 500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată) 350 gr. – zah ...

FOTO/VIDEO - Cum se curăță cel mai ușor un ananas
25/02/2021 15:30

    Ananasul nu este doar un fruct cu o incredibilă aromă exotică, ci un pachet cu mangan, vitamina C, cupru, vitaminele B1 si B6, plus fibre. Bromelina din ananas, o enzimă digestiv ...

FOTO/VIDEO - Ce este feijoada cum se prepară mâncarea preferată a lui Maradona. Și românii sunt înnebuniți după ea
25/02/2021 11:52

Un bun prieten al lui Maradona a dezvaluit ce placere culinara avea fostul mare fotbalist, decedat anul trecut. La trei luni de la moartea fulgeratoare a lui Diego Maradona, la 60 de ani, continua sa apara inf ...

FOTO/VIDEO - Smoothie, un mic dejun rapid și sănătos
25/02/2021 08:15

       Nu ai timp de micul dejun? Nu-i nicio problemă. Poti apela oricand la un smoothie, care se prepară foarte repede si este foarte sătios.  

Cea mai bună rețetă de tacos
24/02/2021 14:24

Pentru cei ce iubesc bucătaria mexicană sau doar mancarea condimentată , tacos de pui sau orice alt fel de carne poate fi o optiune pentru o masă rapidă si plină de gust. Foile de tortillas pot fi prepar ...

FOTO/VIDEO - Ficăței prăjiți la tigaie
23/02/2021 14:00

Ficăteii sunt un fel de mancare foarte apreciat si usor de preparat. Ingrediente 500 gr de ficat proaaspat de pui 1 ceapa taiata marunt 2-3 catei de usturoi tocati feliute 1 ceasca de apa sau mai bun ar f ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de spanac cu ou
23/02/2021 13:11

Ingrediente 1 kg spanac proaspat 1 ceapa 5 catei de usturoi 2 linguri de pasta de tomate sau bulion 2-3 ulei sare si piper marar Preparare Spanacul se curata de codite si de eventualele frunze mai usc ...

FOTO/VIDEO - Rețetă Bouyourdi grecesc
23/02/2021 10:33

Bouyourdi sau Buiurdi este un aperitiv traditional grecesc foarte popular si foarte usor si rapid de preparat, extrem de gustos si satios. Prima dată l-am gustat intr-o vacantă in Salonic, insă l-am descope ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei