FOTO - SUPĂ DE PUI CU TOFU AFUMAT, SPANAC ȘI SUSAN

0-400x600

Dimensiune font:

| 06-06-2021 14:16

E o supă senzațională și hrănitoare, care se prepară aproape instantaneu și reprezintă o soluție minunată pentru a-ți surprinde familia ori musafirii, în cel mai plăcut mod. Combinația de arome e delicioasă și inedită. Poți controla cât de picantă ori iute e supa, din condimente și din cantitatea de ardei iute, în funcție de preferințele mesenilor.

Nr. porții: 4 persoane

Ingrediente:
1 borcan mic ZWUP de pui (314 ml) + 1 litru apă (diluție ZWUP:apă = 1:3)
300 gr tofu afumat
100 gr baby spanac
120 gr tăiței de orez
1 morcov
1 legătură ceapă verde
50 gr susan semințe
50 ml ulei de soia
câteva fire oregano verde și coriandru verde
1 linguriță sare, 1 linguriță piper roșu boabe, 1 linguriță boia afumată, 1 ardei iute


Curăță și taie mărunt ceapa verde și ardeiul iute, morcovul în fâșii, iar calupul de tofu afumat în cubulețe.

Într-o oală de mărime potrivită, pune pe foc ZWUP de pui și litrul de apă rece (proporția ideală ZWUP:apă este 1:3). Asezonează cu sare, boia, jumătate din piperul roșu și adaugă uleiul de soia. Când fondul începe să fiarbă, adaugă tăițeii de orez și lasă la foc potrivit, amestecând din când în când pentru a desface tăițeii. Cu un minut înainte de a se încheia timpul de fierbere al tăițeilor, conform indicațiilor de pe pachet, adaugă în oală spanacul, fâșiile de morcov, ceapa verde, tofu afumat și ardeiul iute. Închide focul, când tăițeii sunt gata fierți. Asezonează cu susan și restul de piper roșu, iar la final adaugă oregano și coriandrul verde tocate fin. Supa e gata!

Servește supa imediat, fierbinte. Poți decora suplimentar și în farfurie, cu piper roșu, ceapă verde ori ardei iute, pentru efect artistic desăvârșit, dar și în funcție de preferința fiecărui mesean pentru cât de picantă să fie mâncarea.

Atenție! E un preparat care trebuie servit imediat după gătire, pentru că tăițeii continuă să absoarbă lichidul și după fierbere, se înmoaie excesiv, iar supa rămâne fără zeamă. Oricum, nu ai nici un motiv să păstrezi această mâncare senzațională pentru mai târziu, căci se prepară foarte rapid și ușor (datorită lui ZWUP…), iar aromele sunt perfecte imediat după gătire.

Sursa - www.zwup.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei