FOTO - Tort de morcovi și nuci

carrot-4343497_1920_90561300

Dimensiune font:

| 13-04-2021 16:39

Tortul de morcovi și nuci este extrem de gustos și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE:

Pentru cremă:

200 g zahăr pudră

5 ml vanilie

125 g unt

450 g cremă de brânză

Pentru blat:

100 g scorţişoară

180 g ananas din compot

1/2 lingurita sare

1 plic bicarbonat

750 g făină

10 ml esență de vanilie

3 ouă

1 lingurita suc de lămâie

250 ml smântână 3

50 g zahăr

180 g unt

250 g miez de nucă

250 g morcovi

Pentru decor:

200 g miez de nucă

Pentru tavă:

unt şi făină

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat, se mixează untul cu zahărul şi, când se transformă într-o cremă deschisă la culoare, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Tot amestecând se pune şi vanilia. Separat, se amestecă făina, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu lingura de lemn se adaugă amestecul acesta uscat peste crema de unt şi ouă, alternativ cu smântâna şi sucul de lămâie strecurat. Se adaugă ananasul tăiat mai mic, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici (la robot e mai rapid) şi nucile mărunţite. Se amestecă cu delicateţe. Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină, după care aluatul obţinut se repartizează în cele două forme. Se egalizează pentru a obţine blaturi drepte şi se coc pentru 45 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în totalitate şi se taie fiecare blat în două, obţinându-se patru blaturi mai subţiri.

Pentru cremă, la mixer se amestecă brânza cu untul, vanilia şi zahărul. Se continuă mixarea după ce se pune zahărul pentru că acesta va transforma crema într-una asemănătoare spumei de bezele. Apoi, nuca pentru decor se mărunţeşte, se pune în tava de aragaz şi se lasă să se prăjească, mai mult sau mai puţin, după gust. Atenţie, să nu se ardă, se prăjeşte la foc mic.

Pentru montarea prăjiturii, pe un platou se aşază alternativ cele patru blaturi cu crema, având grijă să se păstreze cremă şi pentru ultimul strat. Se presară nuca prăjită şi se lasă la rece de pe o zi pe alta. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:06

%ANUNTSPECIAL%
LEXINSOLV S.P.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 7007/86/2013* al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitație publică, în bloc, bunuri mobile aparținând debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia, cu sediul în com. Baia, str. Ulmului, nr. 125, jud. Suceava, CUI 26292448, constând din: - linie tehnologică pentru fabricare brichete din rumeguș cu o capacitate de producție de 500 kg/h, cu putere totală instalată de 35 kw, rezultând brichete cu diametrul de 60 mm, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 94.000 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare sunt situate în com. Baia, sat Bogata, str. V. Stroiescu, nr. 11, jud. Suceava. Licitația va avea loc la data de 26.05.2021 ora 14:00, la sediul LEXINSOLV S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitație, licitatorii au obligația de a depune 10% din prețul de pornire al licitației în contul de lichidare judiciară al debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia. În caz de neadjudecare licitația publică se va repeta în aceleași condiții în data de 16.06.2021 ora 14:00, 07.07.2021 ora 14:00, 28.07.2021, ora 14:00 și în data de 18.08.2021 ora 14:00. Prezenta publicație de vânzare constituie și notificare către creditori, debitor și orice persoană fizică sau juridica interesată în dosarul în cauză. Informații suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, web: www.lexinsolv.ro. Lichidator judiciar, Ec. Ceucă Ion
Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne
11/05/2021 16:51

Aproape toti romanii din mediul urban consumă carne săptămanal (95%), insa 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul roman de carne si mezeluri” rea ...

Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
05/05/2021 12:30

Sofranul, căruia i se mai spune si “aurul rosu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu acelasi nume, cel mai scump din lume. Spania si India sunt cei mai mari producăt ...

Cele mai consumate mâncăruri pe timp de pandemie. Care a fost produsul cel mai prezent pe masa Românilor
04/05/2021 11:45

Compania Mastercard a realizat un studiu in 19 ţări cu privire la cele mai populare mancăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă c ...

Ce este casu marzu și de ce este interzis în Statele Unite ale Americii
30/04/2021 20:12

Casu marzu (cunoscut si sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau in italiană formaggio marcio) este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de ...

FOTO/VIDEO - Ce este pane carasau sau pâinea sardă
29/04/2021 12:14

Ca să tină mult, sarzii au ales o retetă de paine gata uscată, subtire, coaptă de două ori: il pane carasau. Este painea traditionala a ciobanilor din Sardinia. Sunt foi foarte subtiri, uscate, crocant ...

FOTO - Cozonacul perfect, rețeta lui Sorin Bontea
28/04/2021 08:42

Este stiut faptul că romanii sunt foarte implicati cand vine vorba de cozonacii de sărbători. Fiecare gospodină are reteta ei cu care se mandreste si se chinuie in fiecare an să o perfectioneze pentru a ...

FOTO - Sarmale cu foi de viță și mentă
27/04/2021 15:43

Pe taramul scaldat de Marile Egee, Ionica si Mediterana, menta este folosita atat la preparate vegetariene (gen faimosul “Chaniotiko Boureki”, un fel de gratin de cartofi si dovlecei, cu branza si m ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună friptură de Paști
27/04/2021 14:04

Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.     ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
27/04/2021 09:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Cum alegi mielul de Paște
27/04/2021 08:46

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele romanilor, de Paşte şi se află deja in vitrinele măcelăriilor şi supermatketurilor. Dacă vrei să ştii exact ce vei manca, poţi alege mielul de la o stană a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei