Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară

6

Dimensiune font:

| 09-09-2022 14:15

O astfel de rețetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, încă în secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard.

Femeia avea un hotel și era în căutare de rețete delicioase pentru oaspeții hotelului. Unul dintre oaspeți i-a împărtășit un mod rapid de a găti ouăle. Curând, Annetta a inclus rețeta în meniul restaurantului. Mâncarea a devenit atât de populară încât a adus faimă, mai întâi, insulei, apoi întregii țări.

Dar, de fapt, toată lumea poate găti acest fel de mâncare, iar astăzi vă vom spune cum.

Ingrediente:

4 ouă,

2 linguri de lapte,

p>sare după gust.

 

Prepararea

Separam gălbenușurile de albușuri. Într-un bol rece și uscat se pun albușurile, se adaugă un praf de sare și se mixează până obțineți o spumă fermă.

Gălbenușurile se bat și ele cu laptele, până se omogenizează. Se încălzește o tigaie, unsă cu unt, se dă focul la minim și se toarnă gălbenușurile, care trebuie întinse pe toată suprafața.

Când gălbenușurile s-au întărit puțin, punem peste ele albușurile bătute și, cu o spatulă, le întindem uniform pe suprafață. Tigaia se acoperă cu un capac și omleta se lasă pe foc mic, timp de 3-5 minute.

Inițial, omleta va crește dar, odată ce ridici capacul, acesta va cădea un pic. Să știți că acest lucru este complet normal, pentru că omleta va rămâne în continuare înalta și luxuriantă.

Puteți verifica starea de pregătire cu o spatulă. Dacă se lipește, atunci omleta mai trebuie ținută pe foc. Dacă nu se lipește, omleta este gata.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:11

Cafeaua, vinul și bananele sunt pe cale de dispariție. Ce vom mânca peste 40 de ani
05/10/2022 09:30

Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari ef ...

Cum se prepara cea mai buna cafea la ibric
05/10/2022 07:05

Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de ma ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
04/10/2022 15:30

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

 Ce sunt florentinele Glyko?
30/09/2022 16:56

  Sunt create artizanal pentru cele mai pretentioase gusturi. Mai mult decat o bomboană sau o prăjitură, florentinele sunt pur si simplu un desert deosebit. Acest desert unic este recunoscut ca un sim ...

Tian de legume, rețetă franțuzească
30/09/2022 16:26

Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine ...

Piure de conopidă
30/09/2022 16:15

Conopida poate fi folosita in foarte multe moduri si preparate, inclusiv piure.  Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze or ...

Ostropel de pui
29/09/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Prăjitură cu nucă
29/09/2022 14:47

Dacă iti doresti să prepari un desert delicios si pe placul familiei tale, noi iti prezentăm reteta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează in doar cativa pasi simpli.&nbs ...

Povestea desertului care a stârnit război între două țări
29/09/2022 12:45

Pavlova este un desert devenit traditional in Australia si Noua Zeelanda, tări care incă isi dispută paternitatea asupra prăjiturii. Reteta contine bezea si fructe de pădure si are legătură cu legendar ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
29/09/2022 11:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei