Prăjitura Flory cu ciocolată și cafea

Prajitura-Belsug-de-ciocolata

Dimensiune font:

| 26-06-2022 10:00

În această perioadă de post, până la Paște, acestă rețetă de prăjitură este numai bună. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, iată rețeta.

Ingrediente

1 cană ulei
2 căni de zahăr
1/2 kg de mere
2 căni de făină albă
1 linguriţă bicarbonat stins în oţet
1 lingură de scorţişoară
2 linguri de cacao
1 esenţe de rom
2 linguriţe coajă de lămâie
4 linguri de griș
o lingură amidon alimentar
o ceşcuţă de cafea concentrată
200 gr de nucă tăiată şi prăjită
50 gr de nucă măcinată

 

Glazura

2 linguri de cacao
3 linguri de zahăr praf
2 linguri de ulei
5 linguri de apă
1 esenţă de rom

Cum se prepară

Prăjitura de post Flory. Merele se dau pe razătoare cu tot cu coajă. Într-un bol se pune o cană de ulei și se adaugă două căni de zahăr, apoi, se amestecă bine. Se adaugă scorţişoara, cacaoa, cafeaua concentrată, nuca prăjită, esenţa de rom, coaja de lămâie, grişul, amidonul şi merele, scrie gustos.ro. La toate aceste ingrediente se adaugă două căni de făină şi se amestecă.

 

Prăjitura de post Flory. Încălzim cuptorul la temperatură mare. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor cam 45 minute. După ce s-a copt, se lasă la răcit.

Prăjitura de post Flory. Glazura: Se fierb toate ingredientele de mai sus până se îngroaşă şi se toarnă peste prăjitura răcită. Se ornează cu nucă măcinată. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei