Rețeta de Paella vegetariană

merlin_147141300_95535a6c-3604-4948-9b2a-059920059bbb-articleLarge

Dimensiune font:

| 17-06-2023 17:00

Paella este un preparat clasic spaniol făcut cu orez, șofran, legume, pui și fructe de mare. Deși este originară din Valencia, paella este recunoscută ca fiind o mâncare tradițională a Spaniei și există mai multe moduri în care poate fi preparată.

După cum am menționat și mai sus, de obicei spaniolii fac Paella cu fructe de mare și pui, însă dacă ție nu îți plac aceste alimente, le poți scoate foarte ușor din rețetă. Mai exact, poți să încerci această variantă de Paella vegetariană. Rețeta nu este foarte greu de preparat, însă gustul este cu adevărat uimitor.

Așadar, în rândurile de mai jos vei afla cum se prepară Paella Vegetariană și care sunt ingredientele necesare. Iată cu ce poți înlocui fructele de mare.

Paella vegetariană – Ingrediente:
2 dovlecei medii (tăiați în cuburi)
350 g orez pentru paella
4 roșii mari
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare tocată
1 ardei roșu mare
1 ardei verde mare
1 ardei iute murat
1 linguriță de boia afumată
3 căței de usturoi pisați
2-3 stamine de șofran
800 ml supă de legume
sare și piper.

Mod de preparare
Pentru început trebuie să menționăm faptul că veți avea nevoie de o tigaie cu coadă detașabilă, (sau orice cratiță care poate fi băgată în cuptor). Așadar, spălăm și curățăm toate legumele. Ardeii îi tăiem cubulețe, ceapa o curățăm și o tocăm mărunt, dovleceii îi tăiem în cuburi potrivite, iar roșiile le decojim și le tocăm tot în cubulețe.

Mai întâi, într-o tigaie încăpătoare vom încinge la foc mediu uleiul de măsline. Când acesta s-a încins, adăugăm ceapa, ardeii și 1 ardei iute tocat. Reducem flacăra aragazului și călim legumele pentru aproximativ 10 minute sau până când devin translucide și s-au înmuiat.


După ce legumele din tigaie s-au călit, adăugăm șofranul, 1 linguriță de boia afumată, usturoiul pisat, dovleceii și roșiile. Acoperim cratița cu capac și lăsăm să fiarbă pentru circa 10 minute. Acum, adăugăm și orezul pentru Paella, 800 ml supă de legume fierbinte și lăsăm să dea în clocot. Reducem apoi focul și lăsăm să fiarbă în continuare pentru aproximativ 15 minute. În timpul fierberii vom mai amesteca din când în când în tigaie ca să nu se prindă.

Când aproape tot lichidul a scăzut, acoperim tigaia cu folie de aluminiu, îi scoatem mânerul detașabil și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 – 15 minute sau până când toată zeama este absorbită. După ce s-a scurs acest timp, scoatem Paella vegetariană din cuptor și presărăm deasupra pătrunjel verde tocat și câteva felii de lămâie. Aceasta a fost rețeta de Paella fără carne și fructe de mare, iar noi vă dorim poftă bună! 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Clătite de post
22/04/2024 09:20

Clătitele de post cu apă minerală, retetă simplă, vegană, este un desert popular si usor de făcut. Se pot servi cu gem sau alte umpluturi după dorintă. Apa minerală din retetă are rolul de a face ac ...

Cum poți prepara mese delicioase pentru întreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc în cantități mari
21/04/2024 12:26

  Cum poti prepara mese delicioase pentru intreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc in cantităti mari Poză de Omar Mahmood pe Pexels.com O familie mare este un dar divin, dar vine la ...

Chiftele de ovăz
21/04/2024 10:40

Chiftelutele de post cu ovaz si legume, sunt delicioase, de post, crocante la exterior si moi la interior. Fulgii de ovaz fierti sunt folositi pe post de “carne” in aceste chiftelute. Ingrediente: ...

Călătoria vafei prin timp și gust
21/04/2024 09:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei