Rețete de post - mâncare de ardei întregi

mancarica-de-ardei-copti-cu-rosii-si-smantana

Dimensiune font:

| 04-12-2023 16:20

Pe timpul verii, mâncarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au mulți ardei copți.

O tocană de ardei copți este mereu o opțiune gustoasă pentru prânz.

Ingrediente 
* 1 kg ardei grași
* 5-6 cepe potrivite 

* 1 kg rosii coapte bine
* 2 lg pasta tomate
* sare,piper foi dafin
& 1 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita fulgi de ardei iute verdeata tocata
2-3 linguri ulei pentru prajit

* o lingură de smântână

Mod de preparare

Se spală și se usucă ardeii, apoi se coc. Se lasă la răcit într-un castron acoperit, după care se pot curăța de pielițe. Se toacă ceapa julien, iar roșiile se prin blender. Se călește ceapa, apoi se adaugă condimentele și apă cât să acopere.  e fierbe cam 20 min acoperit cu capac apoi se adauga rosiile blenduite, bulionul, boiaua si fulgii de ardei si se mai lasa la fiert cam 15 min, tot acoperit. Se adaugă cu grijă ardeii întregi, iar după 5 minute oprim focul. Gustăm și mai adăugăm, dacă este nevoie, sare și piper, verdeață tocată sau smântănă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Consumul de paste îi face pe oameni mai fericiți (studiu italian)
06/12/2023 00:24

Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiti atunci cand mănancă paste, anuntă Mediafax. Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea ...

Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan
05/12/2023 11:15

Pilaful cu carne de porc este o mancare foarte apreciază in Uzbekistan. Ingrediente 1 kg pulpă porc 2 căni orez 3 morcovi 2 cepe 2 linguri untură 5-600 ml supă carne 3 căciulii usturoi putin sofr ...

„Cartof
05/12/2023 10:58

Pentru multi dintre noi această prăjitură aminteste de copilărie si de alte cofetării, alte vitrine cu alt sortiment de prăjituri unde printre amandine si savarine cartoful era mereu la loc de cinste. Dac ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
05/12/2023 10:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

 Atenție la mâncarea de post! Poate conține până la 50 de E-uri
04/12/2023 14:43

A inceput Postul Sfintilor Petru si Pavel, iar InfoCons vine in sprijinul consumatorilor cu informatii despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninenta ingredi ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
04/12/2023 14:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
04/12/2023 13:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

FOTO/VIDEO - Smoothie, un mic dejun rapid și sănătos
04/12/2023 07:30

     Nu ai timp de micul dejun? Nu-i nicio problemă. Poti apela oricand la un smoothie, care se prepară foarte repede si este foarte sătios.  

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/12/2023 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

De ce să bei berea cu puțină sare
30/11/2023 00:54

Adăugarea de sare in bere poate fi o optiune personală pentru a imbunătăti gustul si a evidentia anumite arome, dar nu este o practică comună in toate culturile sau in randul tuturor băutorilor de bere. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei