Rețete delicioase - Prăjitură de post cu gem
Dimensiune font:
Dacă ții post, dar ai chef de ceva dulce, îți propunem această rețetă de prăjitură de post cu gem.
Ingrediente necesare:
125 g margarină
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilinat
125 g făină
100 g faina de migdale
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
100 ml lapte de soia
gem, dupa gust
Ingrediente necesare pentru umplutură:
50 de grame de făină
40 g de margarină rece
două linguri de zahăr
Mod de preparare: Pentru blat, margarină, zahărul vanilinat și zahărul se amestecă.
Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă bine.
Se întinde aluatul în formă de copt unsă și tapetată cu hârtie. Se unge apoi cu gem, după preferință, potrivit retetepractice.ro.
Pentru stratul exterior se amestecă bine cu degetele făină cu zahărul și margarina. Se presară peste gem și se da tavă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau