Secrete din bucătărie

secrete-preview-facebook

Dimensiune font:

| 30-06-2022 12:30

Fiecare gospodină are nevoie de sprijin în bucătărie, așa că orice sfat este bine venit.

Bucătarii recomandă că atunci când pregătim ochiurile româneşti (fierte), în momentul în care apa a început sã clocoteascã, să adăugăm o linguriţã de oţet. Acest lucru va împiedica albuşul sã se împrãştie, lucru care se poate întâmpla dacã adãugaţi sare în apã. 

Supa se limpezeşte dacã adãugaţi, în timp ce aceasta clocoteşte, un albuş bãtut spumã.

Nu puteţi pãstra albuşul nici mãcar în frigider mai mult de douã ore. El oferã un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor.

Albuşurile se vor bate foarte bine dacã, la începutul operaţiunii, adãugaţi una sau douã linguriţe de fãinã pentru fiecare albuş. Dacã vreţi sã obţineţi o cantitate mai mare de spumã, în momentul în care bateţi albuşurile adãugaţi o lingurã de apã.

Pentru ca maioneza sã fie reuşitã aveţi grijã ca toate ingredientele sã fi fost ţinute cu douã trei ore înainte la aceeaşi temperaturã.

Dacã vreţi sã utilizaţi un rest de maionezã, adãugaţi o linguriţã de apã caldã. Bateţi apoi bine, indicat fiind sã utilizaţi mixerul.

Dacã intenţionaţi sã preparaţi sandvişuri la care sã adãugaţi şi maionezã, ungeţi mai întâi felia de pâine cu un strat foarte subţire de unt. Abia apoi, adãugaţi maioneza, pentru ca felia sã nu se înmoaie.

Ouãle umplute vor fi şi mai gustoase dacã în compoziţia lor veţi adãuga puţin mãrar tocat şi castraveţi muraţi daţi pe rãzãtoare.

Maioneza se poate tãia dacã la început adãugaţi prea mult ulei sau dacã acesta este prea rece. O puteţi recupera dacã într-un vas separat amestecaţi o linguriţã din maioneza tãiatã cu una de zeamã de lãmîie. Frecaţi într-un singur sens, iar dupã câteva minute adãugaţi treptat şi restul maionezei tãiate.

Ouãle abia scoase din frigider nu se pun imediat la fiert, deoarece se vor crãpa. Ele se lasã sã stea la temperatura camerei cel puţin 30 de minute. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei