Toast cu iaurt grecesc, micul dejun care a luat TikTok-ul cu asalt

toast-cu-iaurt

Dimensiune font:

| 03-07-2022 08:35

Dacă până acum au făcut furori rețetele de mic dejun, pastele cu telemea și roșii, dar și alte deserturi, de data aceasta iată ce ne-a atras atenția: toast cu iaurt grecesc, ideal atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Este un mic dejun sănătos, rapid și care nu necesită prea multe ingrediente.

Preparatul nu presupune să întinzi iaurtul pe pâine, ci să îl prepari astfel încât să obții o crustă din el. Se amestecă iaurtul grecesc cu un ou, un îndulcitor lichid și extract de vanilie sau scroțioșoară. Mai apoi, presează compoziția pe pâine alături de frutele preferate (de cele mai multe ori fructe de pădure) și pun feliile de pâine în airfryer până când aceasta se rumenește. În general, timpul de gătire este de 10-12 minute.

Toast cu iaurt grecesc

Ingrediente:


2 felii de pâine integrală
60g iaurt grecesc
1 ou
1 linguriță de sirop de arțar, miere sau alt îndulcitor lichid (opțional)
extract de vanilie (opțional)
un praf de scorțișoară (opțional)
fructe de pădure, chips-uri de ciocolată sau alt topping preferat


Mod de preparare

Folosind spatele lingurii presează centrul fiecărei felii de pâine.
Într-un bol mic amesteccă iaurtul, oul, îndulcitorul, vanilia și scorțișoara până când obții o compoziție omogenă.
Pune câte jumătate din compoziție pe fiecare felie de pâine și topping-ul dorit
Pune feliile de pâine la airfryer timp de 10-12 minute până când prind o culoare aurie.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei