Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea

Friptura-de-porc-la-tava-cu-vin-usturoi-si-legume-reteta-savori-urbane

Dimensiune font:

| 01-07-2022 08:14

Nimic nu e mai bun decât o friptură delicioasă, cu un gust fabulos.

De multe ori, încercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri în care punem bucățile de carne o zi întreagă, în speranța să aibă un gust bun și apreciat. Dar friptura e bună naturală, fără influențe din alte ingrediente. Tot ce trebuie să știm sunt câteva trucuri pe care le aplică toți marii bucătari.

Iată ce trebuie să faci pentru a prepara cea mai gustoasă friptură:

- să scoți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de preparare.

- o speli cu apă rece și o lași la temperatura camerei jumătate de oră, pentru a nu fi rece în momentul în care o pui pe grill sau în wok.

- o tamponezi înainte de preparare cu șervețele uscate, de bucătărie, pentru a nu avea apă pe suprafață.

- o ungi cu puțin ulei de măsline.

- tigaia în care o prepari, indiferent de forma și denumirea ei, trebuie să fie încinsă înainte de a pune carnea - poți face testul cu apă: stropești tigaia cu puțină apă, dacă se formează ca niște bule înainte de evaporare înseamnă că e îndeajuns de încinsă.

- pui carnea pe care o condimentezi abia spre sfârșit cu sare și piper.

- nu o întorci de multe ori, ci o singură dată, după 7 minute. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:42

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei