1 ina cristea

Dimensiune font:

„Muzica te împlinește foarte mult”

| 12-06-2019 05:05

 

Dialog cu pianista Ina Cristea, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu și fondatorul unei școli care îi poartă numele

 

 „Muzica te împlinește foarte mult

* dialog cu pianista Ina Cristea, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu și fondatorul unei școli care îi poartă numele

Pentru Ina Cristea, la început a fost nu doar cuvântul, ci și cântul. La pian, nu vocal, însă pe atunci nu știa că vocea ei va însoți armonia clapelor. Cadru didactic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Ina Cristea este un pianist cunoscut, un artist premiat și fondatorul școlii care îi poartă numele. Am stat de vorbă despre muzică, pasiunea pentru pian și jazz, dar și despre alte proiecte.

- De ce ați ales muzica?

- Inițial, a fost dorinta părinților mei care au avut o carieră frumoasă în muzică. Mama a fost artist liric în Corul Filarmonicii „Moldova Iași, tata - solist la Opera Națională Română , iar Liceul „Octav Băncilăa fost o opțiune foarte bună pentru ei, era aproape de locurile unde activau. Începând din clasa a V-a a fost alegerea mea. Ei m-au întrebat despre viitorul meu drum și au dorit să luăm împreună o decizie. Muzica a fost alegerea mea până în acest moment și nu-mi pare rău. Am făcut pian încă din clasa întâi, iar în clasa a XII-a am avut curajul să cânt și vocal.

- Curaj?

- Da, pentru că atunci când te naști într-o familie în care părinții cântă este nevoie de curaj ca să poți arăta că și tu ai acest talent. Cei din jur au impresia că atunci când te naști într-o familie de muzicieni trebuie să fii la fel de extraordinar și e nevoie de multă încredere în propriile forțe. Părinții au fost ultimii care m-au ascultat.Vocal am început să cânt la orele de Teoria Muzicii, când trebuia să solfegiez, iar profesoara mea, Maria Georgeta Popescu, i-a spus mamei Tu știi ce voce frumoasă are Ina?. Atunci am luat decizia să urmez și acest drum. Am început să lucrez cu Marie-Jeanne Stoia, soția regretatului Achim Stoia, a fost prima mea profesoară de canto clasic. Am continuat cu Mihaela Grăjdeanu, solistă la Opera. A urmat o perioadă foarte interesată în care am dat chiar și o probă pentru corul Filarmonicii „Moldova și am intrat cu medie mare..

- Ați cântat alături de mama...

- (râde) Da, am fost colege doi ani. Mamei i se spune în cor Puf, iar eu eram Puf cel mic. Am cântat muzică clasică și mi-a plăcut, dar a venit un moment în care mi-am dat seama că nu este traseul meu, chiar dacă îmi place foarte mult. Am început să cânt muzică ușoară, am avut colaborări cu trupe din Iași, inclusiv în perioada studenției și a masterului. În tot acest timp nu am renunțat la pian, nu l-am trădat, era baza mea de formare.

- Vă definiți ca pianist, în primul rând.

- Da, în acest domeniu am toate diplomele, atestatele și aici am lucrat neîntrerupt. Partea vocală a rămas o pasiune, care mi-a adus multe bucurii. Îmi amintesc că în timpul studenției am ajuns la Clubul de jazz coordonat de prof. univ. dr. Romeo Cozma, de unde am pasiunea pentru acest gen. În minte îmi vine acum și o întâmplare amuzantă – într-un an, domnul profesor a intenționat să trimită un grup de studenți la festivalul celebru de la Sibiu. Era vorba despre patru tineri care nu au reușit să mai ajungă, în schimb m-a trimis pe mine. Vei cânta pian și voce, nu ai cu cine să mergi, mi-a spus. Pe scenă fusese anunțat grupul și am apărut eu, spre surprinderea tuturor care aștepta să vadă mai mulți artiști. Am luat Premiul special al juriului, a fost prima mea diplomă importantă în jazz. În plus, a contat foarte mult pentru mine și faptul că domnul profesor a avut încredere să mă duc la Sibiu, unde îl reprezentam, dar reprezentam și Iașul.

Romanța îți oferă o atât de mare libertate încât ți se pare incredibil că o ai

- Simt că momentul a avut și o altă semnificație importantă...

-Eu sunt produsul unei școli bazate pe rigorile comunismului, așa a fost, o școală care are și lucrurile ei bune. Mereu am cântat după o partitură, nu făcusem improvizații. Cu o partitură în față pot cânta orice. Când a apărut jazzul, care presupune improvizație, eram ca o pasăre care a stat toată viața în colivie, iar când portița s-a deschis nu știa ce să facă. Nu știe unde să zboare și nu știe câtă libertate are. Eu am ieșit treptat din colivie. Am învățat că am libertatea că pot să fac ce vreau atât timp cât am o pregătire solidă. Dacă nu ieși din zona de confort nu poți evolua. Am avut mereu alături persoane care au crezut în mine mai mult decât am făcut-o eu iar responsabilitatea era enormă.

- Trăiți această libertate acum?

- Da! Un artist adevărat trebuie să știe să facă de toate. Îmi amintesc cu drag de o altă perioadă importantă, petrecută alături de regretatul Titel Popovici. Într-o azi am primit un telefon de la domnia sa și mi-a spus că are câteva piese pentru mine pe care ar vrea să le cânt la Festivalul Crizantema de Aur, de la Târgoviște. Nu mai cântasem niciodată romanțe până atunci, știam de gen pe care îl consideram unul apus, de pe vremea bunicilor și părinților. Eram în fața unei preselecții care urma să aibă loc la scurt timp. Titel Popovici mi-a recomandat să mă acompaniez singură, am trecut preselecția, am ajuns la Târgoviște, de unde m-am întors cu Premiul al doilea. Am venit foarte fericită acasă, unde am fost primită cu mare bucurie. Titel Popovici, abia ieșit din spital unde suferise o intervenție chirurgicală dificilă, mi-a pregătit un buchet de flori -- ușa apartamentului era deschisă, cânta la pian și toată casa era învăluit de un miros de plăcintă, făcută de soția lui. Nu voi uita niciodată acel moment!

- Dar romanțele? Le-ați lăsat în urmă? Ați presat crizantema de aur între foile jurnalului dvs?

- Nuuu, nici vorbă, am continuat încă vreo trei ani, chiar și anul trecut am fost. Am luat și multe premii, am avut și un recital dedicat maestrului Titel Popovici. În fiecare an, de câte ori este preselecție la Iași, aduc măcar un artist care să ne reprezinte la Târgoviște. Romanța presupune foarte multă trăire, foarte mult suflet, îți oferă o atât de mare libertate încât ți se pare incredibil că o ai.

Muzica te va salva mereu

- Aveți o școală de muzică, ați făcut un pas și în antreprenoriat.

- Eu am început să predau încă din primul an de facultate. Mi-a plăcut mult şi aveam multe cereri încât nu le mai puteam face față. La un moment dat, un bun prieten mi-a sugerat să deschid o școală. Dacă tot ai creat un brand, lumea te știe, de ce nu faci o școală? Reacția mea a fost oarecum stranie. Nu m-am gândit că voi face o școală, mi se părea foarte dificil. Eu eram artist, nu știam nimic despre marketing, management, dar uite că școala există, crește frumos, avem elevi talentați.

- Vorbiți cu pasiune despre muzică și mă întreb ce v-a adus în viață?

- Totul! Muzica te împlinește foarte mult. Am avut momente când am clacat, însă imediat ce m-am așezat la pian, m-am regăsit. Viața are căile ei neștiute pentru fiecare și uneori nu sunt ușor de străbătut, dar știi că muzica te va salva mereu, orice ar fi. Este lângă tine. Este foarte frumos acest sentiment de siguranță pe care ți-l oferă și te încarcă.

- Aveți două proiecte de suflet la care ați lucrat foarte mult. Primul se va derula chiar astăzi, de la ora 18, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu.

- Este un eveniment important dedicat celei ce a fost prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici, pianistă şi profesoară de înaltă ţinută profesională şi morală. Mi-a fost mamă, profesor, prietenă, un om care merită acest recital. În fiecare an care a trecut după ce ne-a părăsit aveam procese de conștiință că nu fac nimic în memoria ei, dar uite că a venit și acest moment. Totul a pornit de la o întrebare a Anei Maria Donose (soprană la Operă – n.r.), care voia să o acompaniez la acest recital. Răspunsul meu a fost unul singur, Da, și treptat s-au angrenat în proiect persoane care au cunoscut-o. Am avut și un înger păzitor, prin Mihaela Gârlea (lector universitar la UNAGE – n.r.). Observând pasiunea cu care vorbesc despre proiect, a propus și editarea unui volum, de care s-a ocupat. Cartea a fost scrisă într-un tur de forță, în doar o lună și jumătate. Autoarea a strâns informații, amintiri, impresii de la persoane care au cunoscut-o pe Gabriela Lipceanu Marcovici, care se regăsesc în carte. Știți ce este foarte interesant? Mihaela Gârlea nu a cunoscut-o pe marea profesoară căreia astăzi îi dăruim acest recital.

- Și al doilea proiect?

- (zâmbește) Este tot un recital pian-voce de jazz, care va avea loc pe 22 iunie, la Palatul Culturii. Pe aripi de jazz se numește. M-am gândit mult la acel moment și mi-am dorit să mi-l ofer, și să-l ofer. Pentru mine va fi o revenire pe scenă în formula de duo, de care îmi era dor.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Gabriela Lipceanu Marcovici a fost un instrumentist de înaltă performanţă cu o carieră artistică impresionantă ce numără sute de concerte şi recitaluri susţinute în ţară şi în străinătate alături de nume marcante ale culturii româneşti şi internaţionale.

Intitulat „Gânduri şi armonii”, recitalul va fisusţinut de sopranele Cristina Simionescu (conf. univ. dr. la UNAGE), Oana Severin (lect. univ. dr. la UNAGE), Cristina Grigoraş şi Ana Donose, mezzosopranele Maria Maxim Nicoară (conf. univ. dr. la UNAGE), Florentina Irina Onica şi tenorul Cosmin Marcovici. Soliştii vor fi acompaniaţi la pian de asist. univ. dr. Ina Cristea, Codrin Nicoară şi conf. univ. dr. Vasilica Stoiciu Frunză.

În cadrul recitalului va avea loc şi lansarea cărţii Iaşi, Cetate Culturală. Oameni, gânduri, fapte. Gabriela Lipceanu Marcovici – Consonanţe”, semnată de lect. univ. dr. Mihaela Loredana Gârlea, prezentatoarea evenimentului. Volumul a apărut la Editura Sedcom Libris.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
„Luceafărul”, la un nou festival internațional de teatru
21/06/2019 07:23

  Desi pe final de sezon artistic, activitatea Teatrului „Luceafărul” este incă la turatie maximă. Abia revenit de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, echivalentul romanesc a ...

Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu despre ea - VIDEO
20/06/2019 10:07

        În urmă cu 81 de ani, pe 20 iunie, incepea procesul de finalizare al unei opere de artă care ne-a făcut cunoscuţi in intreaga lume - "Coloana fără sfarşit&quo ...

Marii operatori de Internet din Romania sunt obligati sa blocheze site-urile cu filme piratate
19/06/2019 00:03

 Marii furnizori de Internet din Romania au aratat unui magistrat de la Tribunalul Bucuresti ca sunt de acord cu blocarea permanenta a accesului clientilor lor la mai multe site-uri cu filme piratate, dar ...

„Luceafărul”, singurul teatru din Iaşi selectat la Festivalul de la Sibiu
18/06/2019 05:59

  Desfăşurat intre 14 şi 23 iunie, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a ajuns in 2019 la cea de-a XXVI-a lui ediţie. Comparabil cu manifestările similare de la Avignon şi Edinbu ...

Moartea lui Mihai Eminescu, dezvăluiri incendiare. Ar fi fost un jurnalist incomod
15/06/2019 19:33

 „Sambătă seara s-a inmormantat Eminescu” Pe data de 15 iunie 1889, in casa de sănătate, sau mai bine zis sanatoriul de boli mintale al doctorului Şuţu, situat pe Strada Plantelor din mun ...

Poezia pornografică scrisă de Mihai Eminescu. Nu se predă la școală
15/06/2019 19:00

  Mihai Eminescu a scris si altfel de poezii decat cele din manualele de limba si literatura romană.     Şezi călare... ...Două guri ai, chip frumos, Una-n faţă, una-n jos, Una ...

Poeziile lui Eminescu, traduse în limba bengali
15/06/2019 18:34

    O ediţie bilingvă romană-bengali cu versuri de Mihai Eminescu a fost lansată la Editura „Cununi de stele”. „Oare cum sună Eminescu in limba lui Tagore? Cartea de faţă es ...

  Maestrul Petru Ciubotaru, sărbătorit la 80 de ani
12/06/2019 05:59

    Întreaga echipă a Teatrului Naţional Iaşi, cat şi pentru publicul, a trăit momente emoţionante ieri, prilejuite de aniversarea celor 80 de ani de viaţă ai marelui actor Petru Ciubo ...

Maestrul Petru Ciubotaru, sărbătorit la 80 de ani
11/06/2019 13:28

Întreaga echipă a Teatrului Naţional Iaşi, cat şi pentru publicul, a trăit momente emoţionante astăzi, prilejuite de aniversarea celor 80 de ani de viaţă ai marelui actor Petru Ciubotaru. Maestru ...