1 interviu oltita cintec
1 interviu

Dimensiune font:

„Orice festival trebuie să fie viu, să evolueze, să se reinventeze prin fiecare nouă ediție”

| 27-09-2019 05:33

 

Interviu cu Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul” şi curatorul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi

 

 

La Iaşi va începe săptămâna viitoare unul dintre cele mai aşteptate evenimente artistice ale anului - Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Spectacole pentru toate vârstele, muzică, invitaţi de calibru, acestea sunt câteva dintre promisiunile organizatorilor, dezvăluite de către Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul” şi curatorul festivalului.

- Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, FITPTI se subscrie ideii de Libertate. Cum aţi ales acest concept?

- Conceptul s-a impus în mod natural, sunt 30 de ani de la momentul 1989 și era firesc să discutăm despre libertate ca noțiune centrală a istoriei noastre foarte recente. E fascinant să urmărești, prin intermediul artelor scenice, cum e perceput un concept cu atât de multe înțelesuri și atât de multe nivele. Sunt exemple de formule artistice care portretizează caleidoscopic România la cei 30 de ani de libertate pe care îi contorizează 2019. Formele și metamorfozele ei sunt atât de variate: 153 de secunde vorbește despre tragedia din clubul Colectiv; Cocoțat pe schele, despre paternitate, despre cum transformă viața de cuplu venirea pe lume a unui copil; An Tan Tina pornește de la scrierile Anei Blandiana; Taximetriști face un crochiu al României prin intermediul poveștilor a doi taximetriști aflați în tura de noapte; Bun de export ilustrează adevărul că la fiecare 5 minute un concetățean se decide să părăsească țara; Micul nostru centenar analizează cum ne raportăm la ultima sută de ani; Sexodrom vorbește despre libertățile cele mai intime etc. În spectacole precum Îngerul pantofilor, în discuție sunt raporturile părinți-copii, diferențele de viziune dintre generații; în Apolodor, libertatea de a-ți căuta originile, de-a afla cine ești, de fapt. Ne-ar trebui câteva pagini de ziar pentru a semnala toate evenimentele din program.

Publicul a evoluat odată cu festivalul”

- Ce aduce nou FITPTI? Ce vom putea vedea nemaivăzut şi nemaiauzit la Iaşi?

- Unul dintre elementele care a individualizat încă de la începuturile sale Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (anul acesta, între 3-10 octombrie, cu un Prolog pe 29 septembrie și un show case Teatrul Luceafărul, pe 1 și 2 octombrie) a fost ideea de a avea în program cât mai multe exclusivități. Pe această linie structurală - care arhitecturează o manifestare culturală re-acreditată, al șaselea an la rând, de o comisie de experți internaționali desemnată de Asociația Europeană a Festivalurilor cu sediul la Bruxelles, ca festival remarcabil - toate spectacolele produse de instituții de stat și independente din România selectate sunt pentru prima oară în Iași, pentru ca sentimentul de sărbătoare pe care evenimentul îl degajă să fie cât mai puternic. Conceptual, am considerat că așezând în program creații pe care publicul nostru nu le-a mai văzut vreodată, vom dispune de un atu ce reliefează identitatea FITPTI, îi dă o notă specială de unicitate, de atractivitate pentru spectatori deschiși la provocări culturale inedite. Și publicul a evoluat odată cu festivalul, s-a modelat și vrem să-l răsfățăm în continuare cu propuneri estetice cărora să nu le poată rezista.

Avem povești revizitate, spectacole pentru tătici, pentru cei care vor să plece din România sau au plecat și s-au întors, despre tragedia din clubul Colectiv, despre dragoste și manipulare, spectacole pentru bebeluși (ne preocupă publicul de mâine, pe care îl creștem și formăm azi!), pentru taximetriști, pentru frați conflictuali și nonconflictuali, spectacole care vorbesc despre orașe supra-aglomerate, despre istoria recentă văzută din unghiuri ale subiectivității, expoziții interactive, expoziții foto, performance, teatru coregrafic, rezidențe de dramaturgie și spectacole-lectură, lansări de carte, seminar internațional de critică teatrală, concerte, teatru stradal, noul circ etc, creații semnate de Radu Afrim, Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, Gigi Căciuleanu, Catinca Drăgănescu, Alexandru Dabija, Bogdan Georgescu, Cristi Juncu, Ovidiu Mihăiță, Ada Milea, Dragoș Mușoiu, Bogdan Theodor Olteanu, Ioana Păun etc.

În privința invitaților străini, majoritatea sunt pentru prima oară în România, exclusiv la Iași. Printre ei, oameni de teatru din Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Coreea de Sud, Croația, Egipt, Elveția, Franța, Finlanda, Germania, Georgia, Hong Kong, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Senegal, Spania, Turcia, Venezuela.

- Cum s-a făcut selecţia invitaţilor? Ce criterii stau la baza prezenţei lor în festival?

- Propunerea estetică, adecvarea la tema ediției, varietatea stilistică, valoarea artiștilor. Nu neapărat în această ordine.

- Care vor fi producţiileTeatrului „Luceafărul” incluse în FITPTI?

- Teatrul Luceafărul” are un show case de două zile, pe 1 și 2 octombrie, cu cele mai spectaculoase creații ale sale din ultimele două sezoane, care indică și direcția artistică a instituției noastre, vizând categorii foarte diverse, de la preșcolari la studenți, tineri adulți. Prezentăm cea mai nouă producție, Jack și vrejul de fasole, și două spectacole cu păpuși, Scufița Roșie și O poveste japoneză, acesta din urmă realizat cu actorii noștri de o echipă din SUA.

Avem premiera cu Orașul, un spectacol de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, de la trupa Fără zahăr. Jucăm Istorie la persoana I, un spectacol de teatru documentar realizat prin practici colaborative, cu care am fost și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și am fost selectați și la Festivalul Național de Teatru, care e o platformă de prezentare a celor mai importante creații ale stagiunii trecute.

Având o dinamică artistică foarte mare, FITPTI s-a decupat în peisajul național de gen”

- Privind retrospectiv, cum a evoluat festivalul? Au fost momente în care aţi vrut să renunţaţi? Care, de ce şi cum aţi trecut peste ele? Care a fost, încă de la început, scopul festivalului?

- Orice festival trebuie să fie viu, să evolueze, să re-reinventeze prin fiecare nouă ediție. Având anual altă temă, urmărind exclusivități, având o dinamică artistică foarte mare, FITPTI s-a decupat în peisajul național de gen. Ideea care-l structurează e să ofere publicului din regiune zile de sărbătoare a artelor spectacolului, să coaguleze comunitatea, să reunească oamenii. Să-i aducă alături de artiști pe toți aceia care și-au păstrat sufletul tânăr indiferent de cifra înscrisă în documentele de identitate. Peste 34.000 de spectatori, cât am avut anul trecut, mărturisește despre impactul FITPTI.

Da, a fost o cumpănă în organizare, la un moment dat, când au fost foarte multe obstacole de diverse naturi și eram decisă să renunț. Dar Ioan Holban, directorul Teatrului Luceafărul și al FITPTI, care e mai înțelept decât mine, m-a sfătuit să lăsăm anunțul pentru după festival. A fost atâta bucurie în acel an, atâta entuziasm din partea publicului, încât nu am reușit să zic nu sau stop. Și iată-ne aici.

- Există artişti care au fost invitaţi permanent, incluzându-i aici şi pe cei de la Luceafărul?

- Sunt artiști care revin pentru că spectacolele lor sunt de top, iar publicul dorește să-i să revadă în noi producții. Artiștii de la AUĂLEU Teatru Timișoara vin de mai multe ediții încoace. Florin Piersic Jr, Marcel Iureș, Rodica Mandache revin și ei. Lista e foarte lungă și asta demonstrează anvergura FITPTI. Mai înseamnă calitatea publicului, pentru că toți invitații spun că ieșenii sunt un public special, cald, primitor, dar și lucid, critic. Îmi place să cred, sunt sigură că așa e, că și noi am contribuit la modelarea publicului oferindu-i spectacole care ilustrează tendințele noi, punându-l în legătură cu lumea cea mare de unde am adus artiști.

- Ce aşteptări aveţi de la această ediţie?

- Săli pline (după cât de bine s-au vândut biletele, ele vor fi pline!). Foarte multe spectacole sunt deja sold out, aplauze puternice, spectatori care la finalul reprezentației să părăsească sălile și celelalte spații unde vom fi, mai îmbogățiți spiritual. Acesta e, de fapt, cel mai important lucru.

- Pentru dvs personal, ce înseamnă FITPTI?

- Bucuria de-a împărtăși cu publicul câte ceva din ceea ce văd eu, criticul de teatru. De-a oferi și altor iubitori ai artelor spectacolului creații pe care altfel nu ar avea posibilitatea să le urmărească. O muncă de mai bine de un an de zile, cu mii de mailuri, telefoane. Încântarea că oferta festivalului e atât de bine primită de comunitate. Satisfacția de-a vedea cum publicul a evoluat odată de FITPTI, că ne răsfață pe noi, organizatorii, participând entuziast la spectacolele și alte evenimente pe care le propunem într-un program dens, divers, care debutează la orele dimineții, 9.30-10, și se încheie târziu în noapte. Anul acesta avem și teatru pentru insomniaci! Și mai înseamnă mulțumirea de-a vedea că mica noastră echipă de la Teatrul Luceafărul funcționează inimoasă la turație maximă pentru un eveniment internațional care ne conectează la pulsația mondială a acestor vremuri.

A consemnat Maura ANGHEL

În cifre, FITPTI înseamnă 11 zile de festival (prolog - 29 septembrie, show case Teatrul Luceafărul 1 și 2 octombrie, zile de festival propriu-zis, 3-10 octombrie), peste 500 de invitați din 28 de țări de pe cinci continente, 44 de reprezentații, un total ce depășește 100 de evenimente derulate în peste 20 de locuri din oraș.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcţia C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerţului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de şedinţă nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 07.11.2019, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. crt. - BUNURI MOBILE - Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: 1. - AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, an fabricaţie 2006, masa proprie 4664 kg, masa total autorizată 11990 kg, dimensiunile de gabarit 9545X 2500 X 3330 MM, nr. locuri 2, cilindree 4116 cmc, putere 128 KW, tip motor DCI 4CJO1, seria motor nu poate fi poansonată, sursa enegie motorină, tracţiune spate, culoare alb-gri, nr. înmatrculare VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. - 10.980,00 lei 2. - AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, caroseria furgon 21 uşi, tip Caddy, nr. identificare WV1ZZZ9KZ1R525805, an fabricaţie 2001, norma de poluare Euro 3, masa proprie 1.180 KG, nr. locuri 2, capacitate cilindrică 1,896 CMC, putere/turaţie 47/4200 (64 CP), sursa de energie motorină, tracţiune faţă, culoare albastru, nr. înmatriculare IS-05-HBD. - 1.320,00 lei ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE, APARATE DE MĂSURĂ ŞI CONTROL, MOBILIER, MATERII PRIME, OBIECTE INVENTAR etc. depozitate la sediul din mun. Vaslui, str. Metalurgiei, nr. 4, jud. Vaslui 8. - MAŞINĂ DE ALEZAT ŞI FREZAT AFD 100, nr. inv. 41416, stare tehnică funcţional; - 16.000,00 lei 11. - MAŞINĂ PRELUCRARE PRIN ELECTROEROZIUNE (ELECTROTEHNICA, TIP ROGIF20, NR. 206, an fabricaţie 1968), nr. inv. 42888, stare tehnică funcţional; - 2.500,00 lei 12. - MAŞINĂ DE ALEZAT ŞI FREZAT AFD-100, nr. inv. 41924, stare tehnică funcţional; - 16.000,00 lei Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 05.11.2019, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 05.11.2019, ora 13.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro şi la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0755132471, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcţia C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerţului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de şedinţă nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 07.11.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire activ - Valoare pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.) Activ nr. 2.1 - Fostul Amplasament Al Filaturii De Bumbac compus din teren intravilan în st. de 42.150,95 mp şi clădiri industriale în sc. de 21.816,77 mp amplasat în intravilanul oraşului Negreşti, str. Gării, nr. 65 (fosta nr. 2), jud. Vaslui. Proprietatea este pretabilă pentru activităţi industriale, dispune de utilităţi şi accesul se realizează direct din str. Gării, beneficiind de o deschidere frontală de 157,60 ml. Amplasamentul se învecinează la N şi V cu proprietăţi particulare şi la E - Construcţii SA. - 1.268.400,00 lei Activ nr. 2.2 - Utilaje/echipamente tehnologice pentru fabricare cuie şi plasă sârmă situate în Negreşti, str. Gării, nr. 65 (fosta nr. 2), jud. Vaslui - conform anexa 2. - 346.722,00 lei Pentru alte informaţii suplimentare referitoare la condiţiile de participare la licitaţie şi aplicarea regimului TVA accesaţi site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 05.11.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro intenţia de vizitare. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 05.11.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevăzute în Regulamentul de vânzare si caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 05.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0755132471, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
 Acestea sunt salariile vedetelor din România. Sume colosale
21/10/2019 12:29

 Salariile pe care le incasează vedetele din showbizul autohton răman un subiect de actualitate. Chiar dacă nu intotdeauna pot fi obtinute informatii referitoare la cifrele exacte, se pot face, totusi, ...

Statul roman este la un pas sa piarda in instanta un artefact asirian. Fascinanta poveste a Barilului de Khorsabad
15/10/2019 22:45

 Statul roman este la un pas sa piarda in instanta un artefact antic, celebru in intreaga lume. Este vorba de Barilul de Khorsabad, cunoscut si ca Barilet de Khorsabad sau Cilendre de Sargon, clasat in cat ...

Profesoara Isoscel a plecat printre îngeri
15/10/2019 18:35

    Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre cele mai apreciate actriţe romane de teatru, film şi televiziune aparţinand Generaţiei de Aur, a murit la varsta de 90 ani. Internată pe fondul unor prob ...

Olga Tokarczuk şi Peter Handke au primit Premiul Nobel pentru Literatură
11/10/2019 06:07

    Scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk, in varstă de 57 de ani, a primit premiul Nobel pentru literatură pentru 2018, „pentru imaginaţia narativă, care, cu pasiune enciclopedică, reprez ...

 

Tescovina, elixir al tinereţii
30/09/2019 08:00

 Procedeele de preparare nu sunt deloc complicate În fapt, tescovina este cel mai important produs din struguri. Coaja, pulpa şi samburii au cel mai mare conţinut de resveratrol, acesta fiind cel ...

„Sunt încă mulți care fac mișto de tații care se dedică prea mult creșterii copiilor”
24/09/2019 05:46

    - De ce un spectacol pentru tătici? Cum a fost primit de către public spectacolul „Cocoţat pe schele”? - E un personaj in spectacol care spune la un moment dat: ”si tatii t ...

Naționalul ieşean, invitat la primul festival de teatru al toamnei
18/09/2019 05:59

    Teatrul National Iasi este invitat la Chisinău, la Festivalul „Reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti”, eveniment cultural cu traditie, de la care Nationalul iesean nu a lipsit nic ...

Teatru pentru insomniaci
13/09/2019 06:07

    Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tanăr Iaşi (FITPTI), care se va derula in perioada 3-10 octombrie, are şi teatru pentru insomniaci. Secţiunea nu-şi propune ...

  Stagiunea Teatrului Naţional, deschisă de „Opt femei”
11/09/2019 13:11

  „Opt femei” este spectacolul care va deschide cea de-a 179-a stagiune a Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Premiera va avea loc joi, 12 septembrie, in Sala Mare. Piesa ...

Muriel Augry-Merlino, noul director al Institutului Francez din Iaşi
11/09/2019 07:01

    Începand din toamna aceasta, Institutul Francez din Iaşi revine pe scena evenimentelor culturale din Iaşi, cu noi acorduri francofone, graţie prezenţei dinamice a noului director, Muri ...