Alexander Nanau, Domnica Cîrciumaru, Dana Bunescu, Anca Damian au fost invitați să facă parte din Academia de Film Americană

b74ac176836506515627033c5d101926a1176f71

Dimensiune font:

| 02-07-2021 11:32

Alexander Nanau (regie şi autori de documentare), Domnica Cîrciumaru (director de casting), Dana Bunescu (editor de film) şi Anca Damian (scurtmetraje şi lungmetraje de animaţie) se numără printre cele 395 de personalităţi din industria cinematografică mondială care au fost invitate joi să devină membri cu drept de vot în Academia de film americană (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, informează agenţiile de presă internaţionale.

Mult timp acuzată că era "prea masculină" şi "prea albă", Academia de film americană a ales să se deschidă şi mai mult în 2021 odată cu acceptarea unui grup de noi "recruţi", din care femeile reprezintă 46%, iar minorităţile etnice, până acum subreprezentate în organizaţie, reprezintă 39%, potrivit AFP. Revista Variety precizează că 53% dintre personalităţile invitate în acest an să se alăture AMPAS sunt cetăţeni din afara Statelor Unite, din 49 de ţări, iar dintre cei 395 de invitaţi, 89 sunt foşti nominalizaţi la premiile Oscar, inclusiv 25 de câştigători de Oscar.

România este reprezentată în această selecţie prestigioasă de Alexander Nanau (regizori şi autori de documentare - "colectiv", "Toto şi surorile lui"), Domnica Cîrciumaru (director de casting - "God's Own Country", "Charlie Countyman"), Dana Bunescu (editor de film - "colectiv", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile") şi Anca Damian (scurtmetraje şi lungmetraje de animaţie - "Călătoria fantastică a Maronei", "Crulic - Drumul spre dincolo").

 

Conform revistei Variety, opt dintre aceşti cineaşti au fost invitaţi de mai multe ramuri ale AMPAS şi vor trebui să aleagă una dintre ele atunci când vor accepta, în mod formal, să devină membri cu drept de vot în Academia de film americană. Cei opt cineaşti aflaţi în această situaţie sunt Leslie Odom Jr. (actori şi muzică - "One Night in Miami"), Kaouther Ben Hania (regizori şi scenarişti - "The Man Who Sold His Skin"), Craig Brewer (regizori şi scenarişti - "Hustle & Flow"), Lee Isaac Chung (regizori şi scenarişti - "Minari"), Emerald Fennell (regizori şi scenarişti - "Promising Young Woman"), Shaka King (regizori şi scenarişti - "Judas and the Black Messiah"), Alexander Nanau (regizori şi autori de documentare - "colectiv") şi Florian Zeller (regizori şi scenarişti - "The Father").

Printre noii sosiţi se vor afla şi nume sonore precum actorul Robert Pattinson ("Tenet", saga "Twilight"), actriţa bulgară Maria Bakalova ("Borat 2"), actriţa americană transgen Laverne Cox ("Promising Young Woman") şi starurile sud-coreene ale filmului "Minari", Yuh-Jung Youn şi Steven Yeun (devenit cunoscut după ce a jucat în serialul TV "The Walking Dead").

În categoria regizorilor, Lee Isaac Chung ("Minari") figurează şi el pe lista invitaţilor, alături de cineasta tunisiană Kaouther Ben Hania ("The Man Who Sold His Skin"), britanica Emerald Fennell ("Promising Young Woman"), autorul francez Florian Zeller, premiat la Oscarurile din acest an pentru scenariul filmului "The Father", adaptat după una dintre piesele sale de teatru.

Cântăreaţa Janet Jackson a fost şi ea invitată în divizia muzicală din cadrul AMPAS.

În total, promoţia 2021 a noilor membri ai AMPAS numără 395 de persoane, aproximativ jumătate în raport cu anii precedenţi. Această recrutare în scădere se explică prin preocuparea instituţiei americane "de a permite o creştere viitoare" şi de a oferi membrilor săi "infrastructura şi resursele" necesare, a precizat AMPAS într-un comunicat.

În 2016, după mai mulţi ani de critici usturătoare în privinţa compoziţiei sale, considerată nereprezentativă pentru societatea reală, şi după o campanie #OscarsSoWhite devastatoare pe reţelele de socializare, AMPAS a anunţat o dublare a numărului femeilor şi a membrilor săi care provin din minorităţi etnice până în 2020. Organizaţia a atins şi chiar a depăşit acest obiectiv anul trecut.

În acest an, şapte dintre cele 27 de categorii profesionale reprezentate în AMPAS au recrutat mai multe femei decât bărbaţi. Pentru cinci categorii, inclusiv cele ale actorilor, regizorilor şi scenariştilor, mai mult de jumătate din rândul noilor lor membri provin din minorităţi etnice subreprezentate, precizează comunicatul AMPAS.

Femeile reprezentau până în prezent 33% din totalul membrilor Academiei de film americane, iar membrii săi "non-caucazieni" reprezentau 19%.

Pentru a-şi atinge obiectivele anunţate, AMPAS a devenit o organizaţie cu un caracter internaţional mult mai pronunţat, triplându-şi numărul de membri proveniţi din străinătate. 53% dintre noii săi recruţi din 2021 nu deţin cetăţenie americană.

Doar membrii AMPAS pot să desemneze câştigătorii premiilor Oscar şi multe voci din industria cinematografică sunt de părere că tocmai această recrutare mult mai deschisă a permis victoria repurtată în 2020 de producţia sud-coreeană "Parasite", primul lungmetraj realizat într-o limbă străină care a câştigat mult râvnitul premiu Oscar pentru cel mai bun film.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

23:59

 

Lichidatorul judiciar desemnat prin Ȋncheierea nr. 40/18 noiembrie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 2183/89/2022, privind debitoarea S.C. PADINCOM S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 16445021, sediul social în mun. Vaslui, str. Căpitan Filote Claudiu, bl. 448, sc. A, et. 3, ap. 15, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/358/2004, notifică deschiderea procedurii simplificate de faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 23.12.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 19.01.2023. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 03.02.2023. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 23.01.2023, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SONIC MEDIA S.R.L.–societate in faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamt-Sectia II civila, de contencios administrativ si fiscal, in temeiul dispozitiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare bunuri mobile – Pret de pornire 40% din valoarea de piata stabilita prin Raportul de evaluare nr. 169/10.10.2018. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 15,22,29.12.2022 respectiv 05.01.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune o oferta care va contine: cerere de participare la licitatie; dovada achitarii taxei de participare de 100 lei, fara TVA; dovada achitarii cautiunii de 10% din pretul de pornire al licitatiei, suma care se va achita in contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Moartea lui Horia Căciulescu
06/12/2022 11:40

Sfarsitul lunii decembrie 1989: zile si nopti cumplite in cursul cărora Bucurestiul s-a aflat in stare de asediu. Atunci, pe 21 si 22, moartea si-a făcut de cap, adusă de fortele de represiune asmutite de ...

De unde vine denumirea de Nutella
06/12/2022 10:58

La nivel mondial, Nutella este unul dintre cele mai cunoscute produse de ciocolată din lume. De fapt, Nutella este o cremă de ciocolată fabricată pentru prima dată in Italia. Povestea a inceput in anul ...

Ce înseamnă Google? De unde vine denumirea de Google?
06/12/2022 10:57

De ani buni, motorul de căutare Google a devenit cel mai bun prieten al omului. Zi de zi, sute de milioane de oameni caută informatii pe Google. Totusi, de unde vine această denumire si ce inseamnă, de fa ...

Mihai Viteazul și prima Unire a românilor
06/12/2022 10:56

La 1 noiembrie 1599, la trei zile după bătălia de la Selimbăr, Mihai Viteazul intră triumfal in Alba Iulia, oras pe care il va transforma, după cucerirea Moldovei, in prima capitală a celor trei tări. ...

Ziua Armistițiului. 11.11.1918, ora 11.00. Momentul în care tunurile au “tăcut” pe toate fronturile Primului Război Mondial
06/12/2022 10:34

11.11.1918, la ora 11:00. Acesta a fost momentul in care tunurile au "tăcut" pe toate fronturile Primului Război Mondial. După cativa ani de luptă a intrat in vigoare Armistiţiul semnat de Germania şi ...

Încep Zilele colindului în România
06/12/2022 08:44

Zilele colindului din Romania sunt marcate anual in perioada 6-31 decembrie, conform Legii nr. 171 din 23 iunie 2021 pentru instituirea Zilelor colindului din Romania. Proiectul de Lege privind instituirea per ...

A murit scriitorul francez Dominique Lapierr
05/12/2022 17:50

Scriitorul francez Dominique Lapierre, pasionat de India şi autor al unor bestseller-uri internaţionale, precum ''Oraşul bucuriei'' şi ''Arde Parisul?'', a murit la varsta de 91 de ani pe Coasta de Azur, a ...

Pregătiri pentru Gaudeamus, cel mai mare târg de carte din țară
02/12/2022 11:31

A 29-a ediţie a Targului de carte "Gaudeamus" va avea loc săptămana viitoare, de miercuri pană duminică, in Pavilionul B2 al Complexului expoziţional Romexpo, 200 de participanţi anunţand pest ...

Arta cămășii cu altiță a intrat pe lista UNESCO
02/12/2022 08:36

La cea de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial, care se desfăşoară la Rabat, Maroc, a fost adoptată, joi, decizia privind inscrierea ...

Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a nu primi rolul în filmul „Titanic”.
01/12/2022 12:24

Care e motivul pentru care Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a nu primi rolul principal in filmul „Titanic”. Regizorul James Cameron a explicat de ce Regizorul James Cameron a explicat, in interviul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei