„Din păcate, România este o țară în care viziunea misogină este predominantă. Abordarea asta retrogradă vine din educație”

1 interviu oltita cintec

Dimensiune font:

| 08-03-2021 07:46

 Dialog cu teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”

-

 -  Martie este, prin excelență, o lună dedicată femeilor. Ești de acord cu acest concept? Pare cumva limitativ...

- Nevoia de sărbătoare ține de identitatea umanului, deci nu e deloc rău să avem o lună dedicată, de fapt un început de lună dedicat femeilor. Nu e deloc întâmplătoare această asociere a feminității cu renașterea naturii la debut de primăvară calendaristică. E un fel de omagiu adus capacității noastre biologice de a perpetua viața, însă ar trebui ca femeile să se bucure de atenție pe tot parcursul anului, în fiecare zi. De ce? Pentru că partea feminină a lumii contribuie din foarte multe unghiuri la binele și la echilibrul umanității, iar afecțiunea adevărată nu e cea care se afișează ostentativ, exclusiv în anumite zile, ci aceea continuă. Și mai ales prin fapte și prin atitudini, nu doar prin declarații verbale.

- Statisticile arată că, de fapt, în ciuda formulelor laudative, femeile nu sunt chiar „prințese”, ba dimpotrivă. Te-ai simțit vreodată discriminată în lumea ta, Oltița?

- S-ar putea să fi existat circumstanțe de discriminare, dar eu nu le-am receptat în acest fel. Personal, nu cred că mersul lumii e o competiție de gen, care e mai tare, care e mai frumos, care e mai bun. Existența umană se bazează pe complementaritate, iar acest adevăr trebuie înțeles ca atare, nu la nivel generalizat în concluzii ultimative de tipul „genul slab/genul puternic sau alte tipuri de polarizări similare. Doamnele suportă mai bine durerea, deci nu cred în slăbiciunea noastră. Și, din perspectiva mea, nu mușchii ar trebui să conteze în primul rând. Femeile sunt mai empatice, mai generoase prin natura lor, sunt mai sensibile la binele altora. Firește, există nenumărate excepții și de-o parte și de alta. Nuanțările sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru a surprinde realitatea în frumoasa și diversa ei complexitate. La nivel oficial, există încă multe de recuperat în echilibrarea mentalităților. Iar pentru asta, ori de câte ori constatăm o situație nefirească, trebuie să luăm atitudine întrucât doar așa se vor schimba lucrurile. Din păcate, România este o țară în care viziunea misogină este predominantă. Abordarea asta retrogradă vine din educație (da, marea noastră problemă ca societate!), din ce văd copiii și tinerii acasă, în jurul lor. Contextul nu se va schimba de la sine, e nevoie de strategii.

- Și când te-ai simțit ocolită, ce ai făcut?

- Cum ziceam, nu-mi amintesc de vreo situație de acest gen, poate doar în copilărie, când, de exemplu, în anumite jocuri, la alegerea echipelor fetele erau lăsate la urmă. Reacționam verbal, dar mai ales voiam să demonstrez prin joc și rezultate că era greșit să fiu subestimată. Și punctam verbal evidența și la sfârșit. Sunt încă multe domenii unde inechitatea persistă. Inclusiv cel familial. Preponderența familiilor în care soției îi e rezervat locul de menajeră sunt foarte multe, cele mai multe. O familie e un parteneriat, iar diviziunea internă tradițională a atribuțiilor trebuie să se reformeze, să țină pasul cu spiritul vremurilor. Sunt acum femei cu mariaj, cu copii și cu două-trei slujbe. E firesc atunci, în semn de suport afectiv, ca soțul să se implice în treburile casnice și creșterea copiilor. E o formă de exprimare a sentimentelor în acțiune. Un alt domeniu e cel al sporturilor. Fotbalul, în primul rând! Fotbalul feminin e în ascensiune în întreaga lume, dar încă stadioanele sunt mai puțin pline decât la meciurile masculine. Ca să nu mai zicem de limbajul tribunelor când un meci al băieților e arbitrat de e o femeie!

- Cum îți sună acest clișeu prea des folosit - „femeia la cratiță”?

- „Femeia la cratiță e o expresie greșită din toate punctele de vedere. Statistici internaționale acreditate arată fără dubiu că cei mai rafinați chefs sunt bărbați! Un argument mai solid decât acesta chiar nu văd! În plus, dacă aș fi bărbat, m-aș feri de femeia la cratiță, tigaia, de exemplu, poate deveni un corp contondent redutabil. Glumesc, desigur!

- Ești critic de teatru.  Dacă vreodată ai schimba rolul cu cel de actor ce ai vrea să fii? Ce rol ți s-ar potrivi?

- Dacă ar trebui să schimb locurile, ceea ce nu-mi doresc, pentru că fiecare trebuie să facem ceea ce ne pricepem, iar eu nu am calitățile necesare actoriei, atunci mi-a plăcea rolurile secundare sau cele negative. Sunt mai provocatoare, e mult mai dificil să întruchipezi un personaj de rang secund sau unul pe care spectatorii îl vor antipatiza, pentru că e rău. E nevoie de efort creativ, de construcție de personaj, de studierea unor mecanisme psihologice. A juca eroul principal, cu zeci de pagini de text, e o idee mai simplu, interpretul ajunge mai rapid și mai ușor la sufletului privitorilor. Pentru a impune un rol episodic e necesară mai multă muncă, mai multă creativitate, e mai generos ca exersare a meseriei. Tocmai am văzut un spectacol – „Cartoforii, Teatrul Național din Cluj - cu o actriță super-talentată, Irina Wintze, care a jucat memorabil un personaj lipsit complet de cuvinte, în travesti, fiind singura actriță într-o distribuție integral masculină. Și actorii au jucat bine, dar Irina Wintze i-a eclipsat pe toți. Fără replici, în travesti, făcând și o compoziție de persoană în vârstă. Cu tăceri expresive, cu mobilizarea atenției asupra posturii cocoșate, a ritmului lent de deplasare în scenă, cu mici acțiuni ce comentau semantic  narativitatea teatrală, cu felul în care-i urmărea în desfășurare pe purtătorii de vorbe. Impecabilă creație!

-  Femeia în culise. Ce este și cum este Oltița Cîntec atunci când nu este critic?

- Hm, m-ai încurcat cu întrebarea asta. Nu-mi dau seama cum sunt și, în general, într-un anumit fel ne credem noi și altfel suntem percepuți de ceilalți. Ah, dar stai, că tu mă întrebi cum sunt acasă, am înțeles! Nu există o linie de demarcație fermă între viața profesională și cea personală, ca timp mă refer. Ele se întrepătrund, pentru că în arta teatrală, în teoria artei teatrale, nu există program de la 9 la 17. Acasă sunt soție, sunt mama foarte iubitoare a Mălinei și a lui Vlad, cele mai bune producții ale mele. Tot ce-au realizat copiii mei e făcut prin forțele lor proprii, nu pentru că „sunt copiii lui… și trebuie favorizați. Nu cred că scurtăturile sunt utile pe termen lung, chiar dacă într-o durată imediată lasă impresia că rezolvă multe probleme. Nu știu ce să mai așez la autoportretul acesta. Sunt un om normal, care-și vede de-ale lui, muncesc mult, foarte mult, sunt perfecționistă, îmi place ceea ce fac și rezultatele o arată, mă și pricep. Am avut dintotdeauna o curiozitate fără margini. Aristotel zicea că ea, curiozitatea, e sursa principală a cunoașterii. Avea dreptate!

-  Primăvara aduce noi începuturi. Ție ce vrei să-ți aducă, Oltița?

- Lista mea de dorințe e foarte scurtă: vreau ca primăvara asta să fie începutul sfârșitului pandemiei. Vreau să stau din nou în sălile de spectacole, vreau la festivaluri, vreau să călătoresc în locurile atât de frumoase pe care ni le oferă lumea în care trăim.

Oltița Cîntec este teatrolog, președintă a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru din România - AICT.RO, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru, director artistic al Teatrului „Luceafărul" Iaşi şi al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi, este căsătorită cu Florin, mama Mălinei și a lui Vlad.

A consemnat Maura ANGHEL       

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., , în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 23.09.2021 și 07.10.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31 ,et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni ,Jud.Brăila, CF nr.70378 a Com. Vădeni, astfel: 842.386,30 1.Teren și construcții cu destinație nerezidențială 636.747,30 a.Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud.Brăila, nr.cad.70378, CF nr.70378 a Com.Vădeni 26.880,00 b.Construcția C1,cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C1, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.286,90 c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C2, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.313,50 d.Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr.cad.70378-C3, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp,cu regim de înălțime P 15.310,40 e.Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr.cad.70378-C4, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp,cu regim de înălțime P+1E 34.392,40 f.Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr.cad.70378-C5, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 4.648,70 g.Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr.cad.70378-C6, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp,cu regim de înălțime P 4.619,30 h.Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr.cad.70378-C7, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp,cu regim de înălțime P+1E 64.824,90 i.Construcția C11,cu destinație hală producție, nr.cad.70378-C11,CF nr.70378,a Com.Vădeni,cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp,cu regim de înălțime D+P+1E+M 314.309,80 j.Construcția C12,cu destinație anexă tehnologică, nr.cad.70378-C12, CF nr.70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 97.161,40 2.Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 89.523,00 3.Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 86.016,00 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 30.100,00 Activul imobil,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2), lit.F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A.Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail:vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află.Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, e-mail:vanzari@lrj.ro, manuel.stoica@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail:stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Debut românesc la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian
21/09/2021 16:45

    Actriţa romană Alina Grigore şi-a făcut debutul regizoral cu lungmetrajul „Blue Moon” („Crai nou”), prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian ...

„Cravata Galbenă”, film biografic în memoria dirijorului Sergiu Celibidache. John Malkovich va interpreta rolul principal
20/09/2021 17:07

Pentru prima oară in istoria filmului romanesc, un actor international, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalităti romanesti. John Malkovich, nominalizat de două ori la premiile Oscar, il ...

Matilda Pascal Cojocărița, în doliu. Fostul soț a murit: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum lin’
19/09/2021 19:14

Ioan Cojocărita a murit, lăsand fanii si familia indurerată in urmă. Anuntul trist a fost făcut chiar de Matilda Cojocărita Pascal, ce si-a urlat durerea in mediul online.  Chiar dacă era despărti ...

Actorul John Malkovich va interpreta rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache. Filmările vor avea loc în România
19/09/2021 09:17

Actorul John Malkovich va interpreta rolul legendarului dirijor Sergiu Celibidache in noua productie cinematografică “The Yellow Tie” (Cravata galbenă), a dezvăluit publicatia Variety. Scenariul ...

 Actorul Marius Manole renunță la teatru. „25 de ani am trăit pe scenă”
19/09/2021 09:15

Multi ani, actorul Marius Manole a spus că el si filmul nu se iubesc si că se simte in largul lui doar pe scena teatrului. Cu toate acestea, de cand a fost cooptat in distributia serialui VLAD, Marius a p ...

VIDEO Protest la Sibiu faţă de amplasarea statuii baronului Brukenthal în Piața Mare:
18/09/2021 19:21

 Aproximativ 200 de persoane au participat, sambătă după-amiază, la un protest organizat in Piaţa Mare din municipiul Sibiu faţă de amplasarea statuii baronului Samuel von Brukenthal, considerată i ...

A murit sculptorul care a realizat Monumentului Revoluţiei din Timișoara
16/09/2021 13:48

Doliu in lumea artei din Romania. S-a stins din viată celebrul sculptor Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timişoara. El a fost cel care a realizat proiectul Monumentului Revoluţiei din Decembrie 1989, car ...

Proiectul „Artişti în oraş” capătă noi adepți
11/09/2021 17:55

„Artişti in oraş” este un proiect inedit lansat de Ateneul Naţional din Iaşi in urmă cu mai mulţi ani. Proiectul continuă in luna septembrie, dar i se alătură incă  trei instituţii d ...

Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor
10/09/2021 09:15

Actorul Ion Caramitru va fi inmormantat vineri, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu. În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neinsufleţit se va opri, in jurul ...

Filarmonica „Moldova
10/09/2021 08:45

Editia din 2021 a Festivalului, ce va avea loc intre 28 august si 26 septembrie, este una jubiliară, fiind a 25-a de la infiintare, in 1958, si celebrand 140 de ani de la nasterea marelui compozitor. Festival ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei