De ce luxul se poate dovedi o investiţie de viitor

interior-de-lux

Dimensiune font:

| 16-08-2022 13:15

 În contextul geopolitic tulbure pe care îl trăim în prezent din cauza crizei ucrainene, piețele financiare sunt susceptibile de a experimenta o volatilitate prelungită. Prin urmare, pentru toţi cei care urmăresc să facă investiţii în perioada următoare, este dificil de anticipat care sectoare vor rămâne stabile.

Totuşi, chiar şi în acest context, luxul rămâne un domeniu care continuă să atragă investiţii şi a dat dovadă de o rezilienţă remarcabilă, chiar şi în perioada crizei sanitare. Luând în considerare şi argumentele istorice, care au dovedit că, pe termen lung, obiectele de lux nu îşi pierd valoarea, ci dimpotrivă, se apreciază, se poate spune că acest domeniu rămâne unul în care merită să investeşti. Iată câteva domenii de luat în considerare.

Imobiliarele
Fie că vorbim de apartamente premium de vanzare sau de alte tipuri de proprietăţi considerate de lux scoase pe piaţă, investiţia în imobiliare s-ar putea dovedi una sigură. În primul rând, astfel de proprietăţi pot fi închiriate, ceea ce îţi poate genera un venit pasiv considerabil. În al doilea rând, chiar dacă faci un împrumut bancar pentru a acoperi o parte din achiziţie, veniturile din chirie îl pot acoperi, fără să fie nevoie să faci eforturi suplimentare. Nu în ultimul rând, astfel de proprietăţi premium își pot creşte valoarea de piaţă în timp şi, peste câţiva ani, poţi vinde astfel încât să ieşi în profit.

Bijuteriile
Investiţiile în bijuterii nu sunt deloc frivole. Dincolo de aspecte care ţin de design sau de un brand anume, ele sunt, în esenţă, investiţii în metale preţioase şi în pietre preţioase. Dacă provin de la o casă de bijuterii celebră, atunci poţi fi sigur că în timp valoarea lor va creşte semnificativ. Din nou, aici vorbim de investiţii pe termen lung. Dacă urmăreşti un câștig imediat, atunci bijuteriile sau metalele preţioase nu sunt domeniul pe care îl cauţi.

De asemenea, poţi lua în considerare şi bijuteriile vechi. Se consideră că o bijuterie este veche când a fost creată și pusă în vânzare înainte de mijlocul secolului al XX-lea. Pentru a-și păstra valoarea, trebuie să fi fost bine lucrată și să nu prezinte uzură excesivă. Bijuteriile vechi de marcă precum Cartier, Van Cleef & Arpels sau Tiffany & Co sunt deosebit de căutate.

Pentru a achiziționa astfel de bijuterii, este indicat să apelezi la bijutieri specializați care să poată să te ajute şi cu evaluarea pieselor, dar şi cu verificarea certificatelor de autenticitate.

Ceasurile
Pentru mulți, ceasurile de lux sunt în primul rând o pasiune. Însă pot fi și o investiție profitabilă. Potrivit specialiştilor, de aproape 20 de ani, ratingul ceasurilor premium a continuat să crească. Principalii producători elvețieni de ceasuri de lux scot pe piaţă serii limitate, în timp ce cresc prețurile de vânzare. Acest lucru duce la o cerere crescută și încurajează pasionații să cumpere modele second-hand. Acest deficit organizat explică de ce ratingul bunurilor de lux este în creștere.

Totuși, investiția în ceasuri de lux necesită anumite cunoștințe. Valoarea adăugată nu este garantată, deci este important să faci alegeri inspirate. Cele mai căutate mărci sunt Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet și Jaeger LeCoultre. De asemenea, trebuie să ţii cont de legea cererii și ofertei. Cu cât un produs este mai rar, cu atât cererea crește și prețul de tranzacţionare este mai mare. De exemplu, atunci când Patek Philippe a anunțat sistarea producției modelului Nautilus în varianta care avea cadran albastru, prețul acestuia din urmă a ajuns la 100.000 de euro pentru modelele la mâna a doua, în timp ce fusese vândut cu 30.000 de euro în magazine.

Accesorii
Achiziţia unei poşete Chanel sau a unei eşarfe Hermès poate fi considerată o investiţie. Potrivit unui studiu al site-ului de vânzări de produse de lux Collector Square, prețul anumitor genți de lux a crescut de zece ori în decurs de zece ani. Este cazul celebrei genți Birkin, un produs emblematic al casei Hermès. Valoarea sa a crescut cu 500% în 35 de ani.

Desigur, astfel de produse, spre deosebire de bijuteriile din metale preţioase care sunt mai rezistente, pot fi afectate de purtările repetate, deci secretul este să le îngrijeşti foarte bine şi să nu le foloseşti în fiecare zi.

Prețurile genților de lux noi cresc, în medie, cu 5% pe an, dar şi produsele la mâna a doua pot fi vândute cu preţuri mai mari decât cele de magazine sau comparativ cu prețul de achiziţie.

Dacă vrei să investeşti într-o geantă de mână de lux, asigură-te mai întâi de autenticitatea produsului. Piața de lux este afectată semnificativ de produsele contrafăcute. Unele imitații sunt deosebit de reușite şi nu pot fi identificate la prima vedere. Magazinele de consignație și site-urile specializate în vânzări de produse de lux la mâna a doua sunt opţiuni sigure.

Aşadar, investiţiile de lux pot fi rentabile, atât timp cât ai răbdare şi urmăreşti mai curând un câştig pe termen lung!

Sursa foto: Unsplash.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Ce accesorii și unelte merită achiziţionate de către un gospodar?
25/11/2022 16:10

     În ziua de astăzi, apar tot mai multe unelte si accesorii noi cu diferite functii sau devin chiar nişate pentru o anumită actiune specifică. Aceste unelte se pot găsi pe ori ...

Sărbători de iarnă - ce băuturi asociezi cu meniul pentru mesele alături de cei dragi
25/11/2022 16:05

  Sfarsitul anului este aproape si deja trebuie să te gandesti cum ii intampini pe musafiri, pentru a evita să intri in criză de timp si să devii extenuat de sărbători. Fie că alegi un meniu tradit ...

4 tipuri de rochii și ocazia potrivită pentru a le purta
25/11/2022 15:56

  De multe ori se intamplă să ai un eveniment, o ocazie specială, si să nu găsesti in sifonier un articol care să te multumească.  Solutia partială este să iei ceea ce ai si să creezi ce ...

O fotografie uluitoare cu pielea unei femei de 92 de ani arată efectele pe termen lung ale folosirii cremei de protecție solară pe față
25/11/2022 15:33

1.Imbătranirea naturală a pielii se numeste imbătranire cronologică. 2.Specialistii spun că ar trebui să ne străduim să avem o imbătranire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este p ...

Cea mai tatuată femeie din Polonia confirmă oficial că are corpul acoperit în proporție de 96% cu tatuaje
25/11/2022 15:27

1.O femeie care s-a acoperit de cerneală poate spune acum oficial că este cea mai tatuată persoană din Polonia. 2.Iar acum, după multe speculatii, ea a confirmat intr-o postare pe Instagram că trupul e ...

Descoperă unde să petreci revelionul dacă dorești ceva diferit anul acesta
25/11/2022 15:23

      Revelionul este un eveniment destul de important al anului, fiind recomandat să-l tratezi ca atare. Dacă te respecti si ai grijă de tine, cu sigurantă vei căuta o locatie minunat ...

Bucătărie de la zero: piese de nelipsit din nicio bucătărie
25/11/2022 12:51

  Ai reuşit: in sfarşit ţi s-a indeplinit visul de a avea o căsuţă a ta. Dar acum incepe partea cu adevărat dificilă: cum amenajezi locuinţa astfel incat să fie cu adevărat a ta, şi cum faci d ...

De ce meriți un job cu bani mai mulți. Ce trebuie să faci pentru a avea un loc de muncă bine plătit
25/11/2022 12:16

  Ti-ai văzut părintii, bunicii si alte rude muncind enorm in timpul vietii, avand joburi anoste, de multe ori cu salarii destul de mici, care nu le-au permis niciodată să isi cumpere casa de vis la ...

Relațiile intime te mențin tânăr. Cât de des trebuie să faci sex pentru a încetini îmbătrânirea
25/11/2022 11:07

Activitatea sexuală te poate ajuta să trăiesti mai mult. Este concluzia unui studiu publicat in revista Psychoneuroendocrinology, care arată că a face sex cel putin o dată pe săptămană prelungeste viat ...

Canapea sau colțar - care se potrivește încăperii tale?
25/11/2022 09:13

  Atentia la detalii si grija pentru spatiul de locuit nu se vor demoda niciodată, iar un lucru este cert: oamenii devin din ce in ce mai preocupati de locuinta lor si de confortul pe care acesta il poat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei