Astrologia, ştiinţa cunoaşterii personale

default

Dimensiune font:

| 16-05-2013 06:00

* practicată încă din Antichitate, astrologia s-a instalat în timp printre cele mai importante ştiinţe * la început a mers alături de astronomie până în momentul în care descoperirea sistemului heliocentric şi dezicerea celui geocentric a schimbat total optica şi a stârnit mari controverse * în timp, adevărurile i-au fost răstălmăcite, iar la oameni au ajuns informaţii eronate, ceea ce a dat apă la moară şarlatanilor * au apărut falşii profeţi, iar oamenii nu au mai ştiut în cine să creadă – în astrologie ori în sfaturile mamei Omida?

 

Ca să folosim corect informaţia astrologică, este important să ştim ce este o astrogramă (o harta Cerului în raport cu poziţia Pământului pentru un anumit moment ales). Astrograma este rezultatul unor calcule matematice ce reflecta deplasarea corpurilor cereşti în spaţiu. În spatele acestui desen încărcat de simboluri se află, de fapt, un angrenaj complex, alcătuit din multe elemente. „Fiecare simbol-element are un mesaj (o semnificaţie – n.r.) pentru omul respectiv. El poate prelua mesajul şi poate încerca să-l valorifice. Dar, ceea ce descifrează el în astrograma proprie este de folos numai lui şi nimănui altcuiva, numai el poate transforma aceste informaţii în realitate şi doar el poate transforma realitatea sa cu ajutorul acestor informaţii. În acest mod, omul poate pătrunde sensul profund al experienţelor sale de viaţă, poate să le construiască şi să le transforme după cum alege şi poate să se bucure de aceste experienţe pe deplin”, ne-a explicat astrologul ieşean Anca Tăutu.

Anca Tăutu


În orice astrogramă se poate descifra un potenţial personal, ştiut şi neştiut încă, la momentul analizei, împreună cu instrumentele şi căile prin care acel potenţial poate fi transformat în realitate. „Printr-o analiză astrologică identificăm tendinţele de manifestare ale nativului respectiv în diferitele domenii de viaţă – tendinţele comportamentale, afective, de gândire, de interacţiune cu ceilalţi, posibile talente şi carenţe, direcţia de evoluţie şi lecţiile de viaţă prin care se poate realiza aceasta”.
Pe măsură ce acceptăm ideea procesului evolutiv, acesta ni se dezvăluie din ce în ce mai limpede şi informaţia circulă din ce în ce mai uşor. Efortul de conştientizare poate deveni astfel un mod de viata foarte avantajos.

Mama Omida şi ready-made

Dacă ar fi să dăm crezare tuturor răspunsurilor pe care le primim la o simplă navigare pe internet am putea crede că lumea este plină de astrologi. Din păcate, printre cei dedicaţi acestui studiu s-au amestecat şi persoane care au întrezărit un câştig facil de pe urma curiozităţii ori disperării unor oameni. Datul în bobi, cititul în cafea ori ghiocul au ajuns să fie metode aproape certificate de prezicere a viitorului. Astrologul nu este Mama Omida, iar confuzia apare din necunoaştere, din lipsa informării, din folosirea în mod nepotrivit a informaţiei. „Astrologia ne ajuta să înţelegem ce se întâmplă în planul energetic, acolo unde noi interacţionăm cu influenţele astrale, pe măsura ce planetele participa la traficul cosmic”, a completat Anca Tăutu.
Cei mai puţin familiarizaţi cu astfel de informaţii ar putea privi cu neîncredere analiza planetelor şi s-ar putea întreba cum ne influenţează viaţa. Nici aerul nu se vede, dar îl respirăm, are influenţă asupra noastră. „Nici undele radio nu le vedem. Dar mai toţi ascultăm acasă radioul. Sau, mai bine spus, schimbăm frecvenţele foarte des şi ascultăm mai multe posturi de radio într-o zi. Astrologul nu face decât să ofere clientului o altă perspectivă asupra lumii, o perspectivă profundă şi subtilă asupra energiilor diverse pe care Universul ni le oferă tuturor pentru a evolua. Cu mult înainte de dezvoltarea tehnologică şi de apariţia primelor telescoape, omul a privit spre cer şi a ştiut intuitiv că e precum în Cer, aşa şi pe Pământ”, spune astrologul sucevean Ada Cocoş, un jurnalist pasionat de studiul Cerului.

Ada Cocoş


Dezvoltarea tehnologică a uşurat mult viaţa omului, dar l-a dezobişnuit să lucreze cu sine, l-a îndepărtat de lumea spirituală nevăzută şi l-a înfipt bine în societatea de consum. Avem nevoie de ceva, cumpărăm. „Într-un anumite sens, se poate face o paralelă foarte bună cu mama Omida şi alte vindecătoare de neam care par să poată remedia miraculos orice neajuns. Într-un fel, mama Omida încurajează în noi latura aceea care preferă produsul ready-made, gata făcut, încurajează stagnarea, lenea, autojustificarea. Nu ne merge bine în căsnicie? Nu putem avea omul iubit lângă noi? Nu găsim loc de muncă sau avem probleme cu colegii? Toate acestea sunt semnale foarte clare că am rămas restanţi la anumite capitole ale vieţii noastre, că ne-am rătăcit, că este momentul să ne oprim şi să ne întrebăm unde suntem faţă de noi înşine, faţă de ceilalţi, faţă de lume, faţă de Dumnezeu? În ce tip de atitudine şi de mentalitate păguboasă ne-am blocat?”, se întreabă Ada Cocoş.

Planetele şi şoaptele îngerilor

Faţă de mama Omida, astrologia are un avantaj: măcar stelele şi planetele sunt vizibile pe cer. Totuşi, oamenilor le este greu să facă asocierea dintre o stea îndepărtată şi un eveniment real din viaţa lor. Se întreabă: „Ce are de a face Saturn cu cariera mea? Sau cum m-ar putea influenta Venus în dragoste? Sunt atât de îndepărtate, şi la urma urmei, sunt doar nişte bolovani imenşi...”. „Aici se află ceea ce căutăm noi. Ne putem întreba: ce e o planetă? O putem percepe că este ceva dincolo de noţiunea de bolovan imens sau nor de gaze uriaş?”, a punctat Laszlo Fulop, lector la Şcoala de Astrologie „Fidelia”, cea mai cunoscută din România. Răspunsul îl găsim în antropozofia lui Rudolf Steiner. „Să ne imaginăm un mecanism uriaş, invizibil, de natura astrală. Putem să-l înţelegem ca pe un ceas. Planeta este doar limba arătătoare din acel ceas astral. Mecanismul inteligent este ascuns privirii umane, dar este perceptibil cu inima, cu intuiţia. Să luam nişte exemple concrete. Primul şi cel mai elocvent exemplu este Luna, fiindcă este cel mai apropiat astru de Pământ. Ea se roteşte în jurul Pământului. Să ne imaginăm că prin această mişcare de rotaţie ea descrie un imens disc spaţial, care este ceasul de mai sus. Discul desenat de Lună este, de fapt, câmpul de acţiune al Îngerilor. În acest disc locuiesc Îngerii şi influenţează viaţa fiinţelor vii de pe Pământ. Ceea ce percepem noi ca influenţă a Lunii, este, de fapt acţiunea nemijlocita a Îngerilor, pe care îi cunoaştem din creştinism. Apoi, să-l luăm ca exemplu pe Mercur. El se roteşte în jurul Soarelui, dar vom lua în considerare tot discul desenat în jurul Pământului. Acesta este câmpul de acţiune al Arhanghelilor, cunoscuţi tot din creştinism. La fel se întâmplă şi cu Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluton. Conştient sau nu, un astrolog traduce mesajul Îngerilor, Arhanghelilor, Arheilor, Puterilor, Virtuţilor, Dominarilor, Tronurilor, Heruvimilor şi Serafimilor. Ne dăm seama că astrologul transmite mai departe graiul Universului”, a explicat Laszlo Fulop.

Laszlo Fulop


Omul este tentat să creadă că este un corp fizic înzestrat cu simţire şi inteligenţă. El crede că aceasta simţire şi inteligenţă este ascunsă în interiorul lui şi nu depinde decât de el însuşi. „Fiecare fiinţă umană înţelege, la un moment dat, că în interiorul lui trăieşte o fiinţă sensibilă, situată dincolo de imaginea pe care şi-o construieşte fiecare în păienjenişul social. Astrologul nu intervine direct, ci explica sugestiile corurilor angelice. El oferă clientului său o libertate de acţiune totală”, a conchis Laszlo Fulop. Asta face diferenţa cu Mama Omida.

Studiul Cerului, o meserie acreditată

Un astrolog bun are nevoie de studiu. La început este curiozitatea, care se transformă în pasiune, însă nimic nu duce la performanţă fără aplecare asupra cărţilor. „În România sunt foarte mulţi astrologi buni şi avem o reprezentare bună şi la nivel internaţional. Meseria de astrolog este inclusă în COR, există şi un Standard Ocupaţional, ceea ce ne permite să organizăm cursuri recunoscute de către Ministerul Muncii. Aşadar, cine doreşte să înveţe are acces la informaţii de calitate”, a punctat Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Astrologilor din România. Din păcate, nu prea există tradiţie în România fiindcă până în 1990 această ocupaţie nu s-a derulat la nivel public. „Recuperăm frumos prin tot ceea ce facem, ne mişcăm repede. Avem colaborări foarte bune cu astrologi de renume din străinătate, organizăm două mari evenimente anual, Congresul de Astrologie de la Bucureşti, din toamnă, şi Astro-festivalul de la Craiova. Suntem invitaţi la evenimente internaţionale de prestigiu, cum a fost Congresul International Astrology Days, din Turcia (derulat în martie- n.r.). Este important să oferim cursuri de calitate, să traducem din literatura de specialitate, să scriem articole bune şi originale, să facem cercetare”, a adaugat Mihaela Dicu, ea însăşi traducător şi autor de carte, având semnate până acum patru volume - trei de astrologie şi unul de numerologie.

Mihaela Dicu

La şcoala de astrologi

Ca să studiezi hărţile Cerului trebuie să simţi acea „chemare”, să trăieşti fascinaţia descoperirii misterului care este astrologia, spune şi prof. Firicel Ciarnău, fondatorul Şcolii „Fidelia”, prima înfiinţată în România. „După 1989 oamenii au putut, în sfârşit, să studieze liberi astrologia. Au studiat-o cum au putut, au învăţat singuri, autodidacţi, fără o metodă sau un parcurs coerent, ci numai după cum reuşeau să ajungă la informaţii. Şcoala de astrologie Fidelia s-a născut din dorinţa de a oferi pasionaţilor o cale coerentă de a învăţa, în mod organizat, după principii pedagogice, prin lecţii clare, dependente unele de altele într-o succesiune logică, pentru a-şi construi în minte o imagine corectă şi sănătoasă despre astrologie”, a spus profesorul Ciarnău.
Nu a fost uşor ca după o perioadă în care astrologia a fost interzisă, în care mulţi oameni nici nu au auzit de ea, să faci în aşa fel încât să o prezinţi ca pe ceva serios şi folositor. „Este un drum anevoios, suntem o ţară în care astrologia a renăscut de curând, aşa încât se poate intui unde se găseşte şcoala românească de astrologie faţă de ţările care au deja tradiţie. Dar, ne mândrim cu faptul că suntem foarte originali, avem modul nostru de a practica şi avem activitate din plin, chiar mai multă decât unele ţări cu tradiţie, în care astrologia nu a fost interzisă. Putem spune că viitorul se arată a fi luminos”, este convins prof Firicel Ciarnău.

Firicel Ciarnău


Astrologia este o ştiinţă relativ tânără. Încă nu a avut timp să aibă un impact semnificativ. Oamenii se raportează la ea din instinct şi o caută atunci când se află în „ochiul furtunii” şi vrea să-şi cunoască adevăratul destin.


Maura Anghel
 

 

„Ce încerc să fac eu, ca lector? Pur şi simplu, încerc să incurajez oamenii să gândească singuri. Manifest încredere totală în ei. Le spun că sunt minunaţi, încerc să hrănesc încrederea lor în sine până încep să fie conştienţi de acest lucru. Încrederea în ceilalţi şi prietenia profundă, deşi sunt lucruri simple, au efecte magice, trezesc fiinţa divină din interiorul fiecărui om” – Laszlo Fulop

Asociaţia Astrologilor din România are peste o suta de membri, toţi mari iubitori de
astrologie. „Suntem foarte serioşi şi ne propunem mereu doar standarde înalte” -
Mihaela Dicu

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Ciprian Pian, SUSPECT! Anunțul neașteptat făcut după percheziții
12/08/2020 12:04

Miercuri, au fost desfăsurate perchezitii la mai multe adrese din Capitală. Mascatii au descins si la casa clanului Duduianu, de unde Ciprian si Gratian Pian au fost ridicati. După desfăsurarea perchezitie ...

SURSE - BOMBĂ în Guvern: Marcel Vela, dosar la DNA. Procurorii au anonimizat datele publice
12/08/2020 11:38

Site-ul Primăriei Caransebeş arăta in august 2013 că primăria condusă de Marcel Vela a implementat programul „Management Comun pentru Situaţii de Urgenţă in zona transfrontalieră in zona Caranse ...

SURSE 15 membri ai clanurilor Rinu și Duduianu vor fi duși la audieri
12/08/2020 11:36

15 membri ai clanurilor Rinu si Duduianu vor ajunge la audieri, care citează surse din anchetă. Oamenii legii au descins, in această dimineată, atat la clanul Rinu, cat si la clanul Duduianu. Acestia caut ...

ULTIMĂ ORĂ Fratele lui Emi Pian, Ciprian, SĂLTAT cu mascații și dus la audieri: are CALITATE de suspect în dosarul uciderii fratelui său
12/08/2020 11:34

Fratele lui Emi Pian, Ciprian, a fost ridicat cu mascatii si dus la audieri. Politia si procurorii fac perchezitii la clanurile Duduianu si Rinu, la mai bine de o săptămană de la uciderea lui Emi Pian. Potri ...

Percheziții de amploare în București și alte 6 județe: peste 50 de oameni sunt cercetați pentru un prejudiciu URIAȘ
12/08/2020 08:10

Poliţia Romană face, miercuri, 45 de percheziţii, in Bucureşti şi 6 judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unităţi bancare, prin inşelăci ...

FOTO/VIDEO:
12/08/2020 00:51

Urmărire după un sofer beat, pe străzile din Iasi, in miez de nopate. La primele ore ale diminetii de miercuri, in timp ce efectuau serviciul de patrulare in zona Cug, politistii sectiei 6 au efectuat semnal ...

Un bărbat de 75 de ani a murit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat, în Bacău
11/08/2020 23:50

Un bărbat de 75 de ani a murit, marti, după ce masina pe care o conducea s-a răsturnat, anuntă Politia Judetului Bacău. Purtătorul de cuvant al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat pentru MEDIAFA ...

Dramă fără margini. Copil de 7 ani, spulberat pe trecerea de pietoni
11/08/2020 23:45

Un şofer a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, după ce a accidentat mortal un copil, pe trecerea de pietoni, in comuna Cornetu din Judeţul Ilfov. "La data de 10 august, in jurul orelor 21,20, ...

Trei adolescente, rănite după ce au fost lovite de un autoturism pe trecerea de pietoni, în Piteşti: Femeia aflată la volan, cercetată
11/08/2020 23:08

Trei adolescente au fost rănite, marţi seară, după ce au fost lovite de un autoturism in timp ce traversau strada pe trecerea pentru pietoni, intr-un cartier din municipiul Piteşti. Femeia aflată la volan ...

O maşină condusă de un copil s-a răsturnat lângă Brăila. În maşină erau şi alţi minori.
11/08/2020 23:06

O maşină condusă de un băiat de 14 ani, in care se mai aflau 9 minori, cu varste cuprinse intre 14 Şi 17 ani, s-a răsturnat pe un camp aflat langă satul Plopu, judeţul Brăila. Potrivit informaţiilor f ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!