Astrologia, ştiinţa cunoaşterii personale

default

Dimensiune font:

| 16-05-2013 06:00

* practicată încă din Antichitate, astrologia s-a instalat în timp printre cele mai importante ştiinţe * la început a mers alături de astronomie până în momentul în care descoperirea sistemului heliocentric şi dezicerea celui geocentric a schimbat total optica şi a stârnit mari controverse * în timp, adevărurile i-au fost răstălmăcite, iar la oameni au ajuns informaţii eronate, ceea ce a dat apă la moară şarlatanilor * au apărut falşii profeţi, iar oamenii nu au mai ştiut în cine să creadă – în astrologie ori în sfaturile mamei Omida?

 

Ca să folosim corect informaţia astrologică, este important să ştim ce este o astrogramă (o harta Cerului în raport cu poziţia Pământului pentru un anumit moment ales). Astrograma este rezultatul unor calcule matematice ce reflecta deplasarea corpurilor cereşti în spaţiu. În spatele acestui desen încărcat de simboluri se află, de fapt, un angrenaj complex, alcătuit din multe elemente. „Fiecare simbol-element are un mesaj (o semnificaţie – n.r.) pentru omul respectiv. El poate prelua mesajul şi poate încerca să-l valorifice. Dar, ceea ce descifrează el în astrograma proprie este de folos numai lui şi nimănui altcuiva, numai el poate transforma aceste informaţii în realitate şi doar el poate transforma realitatea sa cu ajutorul acestor informaţii. În acest mod, omul poate pătrunde sensul profund al experienţelor sale de viaţă, poate să le construiască şi să le transforme după cum alege şi poate să se bucure de aceste experienţe pe deplin”, ne-a explicat astrologul ieşean Anca Tăutu.

Anca Tăutu


În orice astrogramă se poate descifra un potenţial personal, ştiut şi neştiut încă, la momentul analizei, împreună cu instrumentele şi căile prin care acel potenţial poate fi transformat în realitate. „Printr-o analiză astrologică identificăm tendinţele de manifestare ale nativului respectiv în diferitele domenii de viaţă – tendinţele comportamentale, afective, de gândire, de interacţiune cu ceilalţi, posibile talente şi carenţe, direcţia de evoluţie şi lecţiile de viaţă prin care se poate realiza aceasta”.
Pe măsură ce acceptăm ideea procesului evolutiv, acesta ni se dezvăluie din ce în ce mai limpede şi informaţia circulă din ce în ce mai uşor. Efortul de conştientizare poate deveni astfel un mod de viata foarte avantajos.

Mama Omida şi ready-made

Dacă ar fi să dăm crezare tuturor răspunsurilor pe care le primim la o simplă navigare pe internet am putea crede că lumea este plină de astrologi. Din păcate, printre cei dedicaţi acestui studiu s-au amestecat şi persoane care au întrezărit un câştig facil de pe urma curiozităţii ori disperării unor oameni. Datul în bobi, cititul în cafea ori ghiocul au ajuns să fie metode aproape certificate de prezicere a viitorului. Astrologul nu este Mama Omida, iar confuzia apare din necunoaştere, din lipsa informării, din folosirea în mod nepotrivit a informaţiei. „Astrologia ne ajuta să înţelegem ce se întâmplă în planul energetic, acolo unde noi interacţionăm cu influenţele astrale, pe măsura ce planetele participa la traficul cosmic”, a completat Anca Tăutu.
Cei mai puţin familiarizaţi cu astfel de informaţii ar putea privi cu neîncredere analiza planetelor şi s-ar putea întreba cum ne influenţează viaţa. Nici aerul nu se vede, dar îl respirăm, are influenţă asupra noastră. „Nici undele radio nu le vedem. Dar mai toţi ascultăm acasă radioul. Sau, mai bine spus, schimbăm frecvenţele foarte des şi ascultăm mai multe posturi de radio într-o zi. Astrologul nu face decât să ofere clientului o altă perspectivă asupra lumii, o perspectivă profundă şi subtilă asupra energiilor diverse pe care Universul ni le oferă tuturor pentru a evolua. Cu mult înainte de dezvoltarea tehnologică şi de apariţia primelor telescoape, omul a privit spre cer şi a ştiut intuitiv că e precum în Cer, aşa şi pe Pământ”, spune astrologul sucevean Ada Cocoş, un jurnalist pasionat de studiul Cerului.

Ada Cocoş


Dezvoltarea tehnologică a uşurat mult viaţa omului, dar l-a dezobişnuit să lucreze cu sine, l-a îndepărtat de lumea spirituală nevăzută şi l-a înfipt bine în societatea de consum. Avem nevoie de ceva, cumpărăm. „Într-un anumite sens, se poate face o paralelă foarte bună cu mama Omida şi alte vindecătoare de neam care par să poată remedia miraculos orice neajuns. Într-un fel, mama Omida încurajează în noi latura aceea care preferă produsul ready-made, gata făcut, încurajează stagnarea, lenea, autojustificarea. Nu ne merge bine în căsnicie? Nu putem avea omul iubit lângă noi? Nu găsim loc de muncă sau avem probleme cu colegii? Toate acestea sunt semnale foarte clare că am rămas restanţi la anumite capitole ale vieţii noastre, că ne-am rătăcit, că este momentul să ne oprim şi să ne întrebăm unde suntem faţă de noi înşine, faţă de ceilalţi, faţă de lume, faţă de Dumnezeu? În ce tip de atitudine şi de mentalitate păguboasă ne-am blocat?”, se întreabă Ada Cocoş.

Planetele şi şoaptele îngerilor

Faţă de mama Omida, astrologia are un avantaj: măcar stelele şi planetele sunt vizibile pe cer. Totuşi, oamenilor le este greu să facă asocierea dintre o stea îndepărtată şi un eveniment real din viaţa lor. Se întreabă: „Ce are de a face Saturn cu cariera mea? Sau cum m-ar putea influenta Venus în dragoste? Sunt atât de îndepărtate, şi la urma urmei, sunt doar nişte bolovani imenşi...”. „Aici se află ceea ce căutăm noi. Ne putem întreba: ce e o planetă? O putem percepe că este ceva dincolo de noţiunea de bolovan imens sau nor de gaze uriaş?”, a punctat Laszlo Fulop, lector la Şcoala de Astrologie „Fidelia”, cea mai cunoscută din România. Răspunsul îl găsim în antropozofia lui Rudolf Steiner. „Să ne imaginăm un mecanism uriaş, invizibil, de natura astrală. Putem să-l înţelegem ca pe un ceas. Planeta este doar limba arătătoare din acel ceas astral. Mecanismul inteligent este ascuns privirii umane, dar este perceptibil cu inima, cu intuiţia. Să luam nişte exemple concrete. Primul şi cel mai elocvent exemplu este Luna, fiindcă este cel mai apropiat astru de Pământ. Ea se roteşte în jurul Pământului. Să ne imaginăm că prin această mişcare de rotaţie ea descrie un imens disc spaţial, care este ceasul de mai sus. Discul desenat de Lună este, de fapt, câmpul de acţiune al Îngerilor. În acest disc locuiesc Îngerii şi influenţează viaţa fiinţelor vii de pe Pământ. Ceea ce percepem noi ca influenţă a Lunii, este, de fapt acţiunea nemijlocita a Îngerilor, pe care îi cunoaştem din creştinism. Apoi, să-l luăm ca exemplu pe Mercur. El se roteşte în jurul Soarelui, dar vom lua în considerare tot discul desenat în jurul Pământului. Acesta este câmpul de acţiune al Arhanghelilor, cunoscuţi tot din creştinism. La fel se întâmplă şi cu Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluton. Conştient sau nu, un astrolog traduce mesajul Îngerilor, Arhanghelilor, Arheilor, Puterilor, Virtuţilor, Dominarilor, Tronurilor, Heruvimilor şi Serafimilor. Ne dăm seama că astrologul transmite mai departe graiul Universului”, a explicat Laszlo Fulop.

Laszlo Fulop


Omul este tentat să creadă că este un corp fizic înzestrat cu simţire şi inteligenţă. El crede că aceasta simţire şi inteligenţă este ascunsă în interiorul lui şi nu depinde decât de el însuşi. „Fiecare fiinţă umană înţelege, la un moment dat, că în interiorul lui trăieşte o fiinţă sensibilă, situată dincolo de imaginea pe care şi-o construieşte fiecare în păienjenişul social. Astrologul nu intervine direct, ci explica sugestiile corurilor angelice. El oferă clientului său o libertate de acţiune totală”, a conchis Laszlo Fulop. Asta face diferenţa cu Mama Omida.

Studiul Cerului, o meserie acreditată

Un astrolog bun are nevoie de studiu. La început este curiozitatea, care se transformă în pasiune, însă nimic nu duce la performanţă fără aplecare asupra cărţilor. „În România sunt foarte mulţi astrologi buni şi avem o reprezentare bună şi la nivel internaţional. Meseria de astrolog este inclusă în COR, există şi un Standard Ocupaţional, ceea ce ne permite să organizăm cursuri recunoscute de către Ministerul Muncii. Aşadar, cine doreşte să înveţe are acces la informaţii de calitate”, a punctat Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Astrologilor din România. Din păcate, nu prea există tradiţie în România fiindcă până în 1990 această ocupaţie nu s-a derulat la nivel public. „Recuperăm frumos prin tot ceea ce facem, ne mişcăm repede. Avem colaborări foarte bune cu astrologi de renume din străinătate, organizăm două mari evenimente anual, Congresul de Astrologie de la Bucureşti, din toamnă, şi Astro-festivalul de la Craiova. Suntem invitaţi la evenimente internaţionale de prestigiu, cum a fost Congresul International Astrology Days, din Turcia (derulat în martie- n.r.). Este important să oferim cursuri de calitate, să traducem din literatura de specialitate, să scriem articole bune şi originale, să facem cercetare”, a adaugat Mihaela Dicu, ea însăşi traducător şi autor de carte, având semnate până acum patru volume - trei de astrologie şi unul de numerologie.

Mihaela Dicu

La şcoala de astrologi

Ca să studiezi hărţile Cerului trebuie să simţi acea „chemare”, să trăieşti fascinaţia descoperirii misterului care este astrologia, spune şi prof. Firicel Ciarnău, fondatorul Şcolii „Fidelia”, prima înfiinţată în România. „După 1989 oamenii au putut, în sfârşit, să studieze liberi astrologia. Au studiat-o cum au putut, au învăţat singuri, autodidacţi, fără o metodă sau un parcurs coerent, ci numai după cum reuşeau să ajungă la informaţii. Şcoala de astrologie Fidelia s-a născut din dorinţa de a oferi pasionaţilor o cale coerentă de a învăţa, în mod organizat, după principii pedagogice, prin lecţii clare, dependente unele de altele într-o succesiune logică, pentru a-şi construi în minte o imagine corectă şi sănătoasă despre astrologie”, a spus profesorul Ciarnău.
Nu a fost uşor ca după o perioadă în care astrologia a fost interzisă, în care mulţi oameni nici nu au auzit de ea, să faci în aşa fel încât să o prezinţi ca pe ceva serios şi folositor. „Este un drum anevoios, suntem o ţară în care astrologia a renăscut de curând, aşa încât se poate intui unde se găseşte şcoala românească de astrologie faţă de ţările care au deja tradiţie. Dar, ne mândrim cu faptul că suntem foarte originali, avem modul nostru de a practica şi avem activitate din plin, chiar mai multă decât unele ţări cu tradiţie, în care astrologia nu a fost interzisă. Putem spune că viitorul se arată a fi luminos”, este convins prof Firicel Ciarnău.

Firicel Ciarnău


Astrologia este o ştiinţă relativ tânără. Încă nu a avut timp să aibă un impact semnificativ. Oamenii se raportează la ea din instinct şi o caută atunci când se află în „ochiul furtunii” şi vrea să-şi cunoască adevăratul destin.


Maura Anghel
 

 

„Ce încerc să fac eu, ca lector? Pur şi simplu, încerc să incurajez oamenii să gândească singuri. Manifest încredere totală în ei. Le spun că sunt minunaţi, încerc să hrănesc încrederea lor în sine până încep să fie conştienţi de acest lucru. Încrederea în ceilalţi şi prietenia profundă, deşi sunt lucruri simple, au efecte magice, trezesc fiinţa divină din interiorul fiecărui om” – Laszlo Fulop

Asociaţia Astrologilor din România are peste o suta de membri, toţi mari iubitori de
astrologie. „Suntem foarte serioşi şi ne propunem mereu doar standarde înalte” -
Mihaela Dicu

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
 Aproape 1,4 milioane de copii din România rabdă de foame
02/11/2020 12:10

  Potrivit unui comunicat transmis luni de SOS Satele Copiilor din Romania a lansat o campanie de strangere de fonduri, „Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”, pentru a atrage atenţia ...

 VIDEO - 5 ani de la tragedia Colectiv
29/10/2020 15:06

  30 octombrie 2015, Romania avea să trăiască cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă- Incendiul din clubul Colectiv. Ora 22.30 pe scenă urcă trupa Goodbye to Gravity. În timpul conc ...

Foc de armă într-un centru comercial din Voluntari. Un bărbat, căutat de polițiști
15/09/2020 16:14

Poliţiştii din Ilfov caută un bărbat care, marti, 15 septembrie, a tras cu un pistol in incinta societătii comerciale unde lucra. După focul de armă, bărbatul a fugit cu un autoturism. Biroul de presă ...

Copil torturat de mamă, live pe Facebook. Poliția s-a autosesizat și femeia este anchetată
14/09/2020 12:34

 Sute de oameni indignati de modul in care mama isi tratează copilul au scris mesaje de revoltă pe Facebook, după ce imaginile au fost făcute publice. Imaginile au fost postate de o tanără care a ...

ULTIMA ORĂ: Doi deținuți găsiți morți în celulă
14/09/2020 11:16

Unul dintre deţinuţi este din judeţul Giurgiu, iar celălalt din Bucureşti. Autoritătile desfăşoară cercetări la faţa locului pentru a stabili cum s-a intamplat incidentul. 

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a murit
13/09/2020 20:41

Un detinut care ispăsea pedeapsa in Penitenciarul Satu Mare a murit, duminică, la mai bine de două luni după ce a fost internat. Reprezentantii Penitenciarului spun că decesul nu are legătură epidemia C ...

DIICOT: Percheziții în București la domiciliile unor persoane acuzate de trafic de minori și proxenetism
13/09/2020 13:54

Bărbatul, in varstă de 50 de ani, a profitat de situaţia financiară si familială problematică a minorei, promitandu-i că ii va oferi ei si mamei sale o viată lipsită de griji materiale. Pentru a-i cast ...

Bărbat MORT în Vâlcea, după ce s-ar fi aruncat de la etaj
11/09/2020 17:05

Reprezentantii IPJ Valcea au anuntat că, vineri dimineată, un bărbat in varstă de 40 de ani, care s-ar fi aruncat de la etajul cinci al unui bloc de pe Bulevardul Tineretului, a murit in faţa imobilului. ...

Sfârșit CUMPLIT pentru un maramureșean, în pădure
11/09/2020 08:54

Un muncitor forestier in varstă de 52 de ani, din Maramures, a murit după ce a fost strivit de un copac, intr-o pădure la mare altitudine. Bărbatul se afla intr-un excavator, cand colegii săi au pus la p ...

VIDEO incredibil: SCANDAL între părinți în Rahova - Bărbat LOVIT în cap cu o bâtă
10/09/2020 11:49

Scandalul a fost oprit instantaneu, la fata locului ajungand colegii nostri care au solicitat interventia unei ambulante pentru persoana rănită aflată in stare de inconstientă din cauza faptului că a pierd ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei