Brandurile Iaşului, înlocuite cu mamuţi de tocat bani

default

Dimensiune font:

| 17-04-2013 15:30

* marii coloşi economici reprezentativi pentru capitala Moldovei în perioada comunistă au fost îngenunchiaţi de regulile dure ale capitalismului * în locul lor, în mai toate cartierele oraşului, au apărut „gurile” consumerismului: hale în care ieşenii îşi lasă aproape toţi bani pe bunuri de care au mai mult sau mai puţin nevoie * retailerii mici şi mijlocii sunt sufocaţi de lanţurile de hipermarketuri, în timp ce reprezentanţii mediului de afaceri susţin că implantarea acestor mamuţi în oraşe denotă lipsă de viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană

Fabrica de Bere, Ţesătura sau Uzinele Nicolina sunt câteva exemple de coloşi peste care interesele meschine ale lumii capitaliste au intrat cu buldozerele. Pe locul lor au apărut mamuţii lumii capitaliste- marii retaileri implantaţi adânc în oraşele şubrezite de sărăcie.
Fosta Fabrică de Bere este exemplul cel mai clar al brandului local înlocuit treptat cu „gurile“ de tocat banii ieşenilor. Pe terenurile unităţii din Păcurari, unde din secolul XVIII funcţiona prima fabrică de bere din Iaşi, dar şi în secţia din zona industrială se produceau sortimentele: Bucium, Breazu, Ciric, Carpaţi, Copou, Repedea, Unirea, Iaşi, Moldova, Bucegi şi Berea Hipoglucidică. După '90 au intrat în producţie sortimentele Zimbru, Zimbru Pils, Cascada, Star, Derby şi berea neagră Karl’s Beer Pils. „Berea Zimbru nu şi-a făcut niciodată reclamă şi cu toate astea era foarte căutată. Erau ani când se aştepta la coadă câte opt zile pentru a fi încărcat un camion. Se băteau şoferii între ei pentru navetele de bere”, declara Vasile Diaconu, fostul director al Fabricii de Bere Zimbru într-un interviu pentru „Evenimentul Regional al Moldovei”.


La începutul anilor 2000, în cele două secţii ale fabricii lucrau peste 550 de oameni, care cu greu făceau faţă comenzilor din timpul verii. După Revoluţie, producţia anuală de bere ajunsese la 700.000 de hectolitri. însă producătorul local a fost înfrânt în competiţia cu jucătorii externi care au invadat piaţa. Anul 2003 a însemnat închiderea celor două secţii ale fabricii, îngenunchiate de concurenţa internaţională. Clădirile, deşi unele dintre ele de patrimoniu, aflate în zone cu vad, au fost lăsate sub tirania timpului sau au fost puse la pământ pentru a face loc marilor retaileri.


Declin programat
Nu numai terenurile fostelor secţii ale Fabricii de Bere au fost ocupate de marile lanţuri de hipermarketuri. Aceeaşi soartă au avut-o şi spaţiile deţinute de Uzinele Nicolina. Fondate în 1892, Atelierele CFR Iaşi aveau ca obiect de activitate reparaţia locomotivelor cu abur şi vagoane de marfă. În 1912, unitatea a devenit Atelierele CFR Nicolina Iaşi, iar în 1967 şi-a schimbat numele în Uzina Mecanică Nicolina Iaşi şi s-a reprofilat pe producţia utilajelor de construcţii şi lucrări poduri. „Produceam tot ce era necesar pentru drumuri şi poduri, vagoane şi eram singura întreprindere din domeniu. Nu făceam faţă comenzilor şi terminam câte 25 de utilaje pentru asfaltări pe lună”, spunea Gheorghe Păduraru, fost lider de sindicat la Nicolina. Înainte de Revoluţie în uzină lucrau în jur de 7.000 de ieşeni.

După `90, societatea a devenit Nicolina SA, iar declinul financiar a început în 2001, când firma a raportat primele pierderi. Câţiva ani ai târziu, Concept Investment şi Real Estate Development au cumpărat 18 hectare de teren din curtea societăţii, scoase la licitaţie de AVAS pentru recuperarea creanţelor. În 2009, o parte din terenurile de pe platforma Nicolina au fost vândute către Sticknet Investment SRL din Bucureşti, societatea controlată de slovaci, în baza unui contract de peste 25 de milioane de euro. În această zonă au fost construite două mari spaţii comerciale. Recent, mai multe clădiri din fosta platformă a fabricii au fost puse la pământ de buldozere. Autorităţile ieşene s-au trezit abia după ce construcţiile au fost demolate şi au încercat să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii firmei private pentru a le recupera. Pentru că acestea nu erau clasate ca monumente istorice, demersul oficialilor a fost un fiasco.


În apropiere de fosta Uzină Nicolina, un alt colos, de data asta al industriei uşoare, a fost decimat. Fosta Ţesătura a ajuns de la mii de angajaţi, în perioada comunistă, să aibă în jur de 300 de salariaţi. În 2007, Iasitex a vândut 5 hectare de teren de pe Bulevardul Primăverii unui investitor imobiliar, care urma să ridice în zonă un mall. În 2010, buldozerele au curăţat terenul de halele de producţie ale fostei „glorii” comuniste, iar Green Plaza SRL Bucureşti urma ca în 36 de luni să ridice un ansamblu urbanistic estimat la 100 de milioane de euro. Criza a blocat planurile investitorului, acesta fiind dispus să vândă acum terenul. În fosta zonă industrială a Iaşului firmele care susţineau economia judeţului au fost înlocuite cu marii retaileri, în puţine cazuri fiind păstrate secţii viabile ale foştilor coloşi economici din perioada comunistă.

Mediul de afaceri ieşean susţine că amplasarea marilor retaileri în oraşe este o expresie a lipsei de viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană. „Aceste supermarketuri, în alte ţări, au fost scoase în afara zonelor urbane, evident fiind asigurat accesul către ele prin căi rutiere. Numai în România au fost construite în oraşe fără a se ţine cont de niciun principiu de dezvoltare urbană. Acestea au determinat trafic îngreunat, acces dificil, dar şi influenţă negativă asupra activităţii retailerilor mici şi mijlocii“, a explicat Paul Butnariu, şeful Camerei de Comerţ.

Fortus scapă de faliment
Fostul Combinat de Utilaj Greu, actualul Fortus SA, a reprezentat unul din „brandurile“ economiei comuniste. Activitatea a început în halele din CUG în 1977, după o investiţie estimată la 16 miliarde de lei. În anii de vârf, în combinat munceau, în trei ture, în jur de 12.000 de salariaţi. Exporturile au ţinut combinatul pe linia de plutire chiar şi după Revoluţie, dar lipsa competitivităţii a aruncat societatea în hău. Fostul Combinat de Utilaj Greu a trecut printr-o privatizare eşuată, prin insolvenţă, iar acum este în administrare specială sub conducerea lui Gheorghe Chişcă, numit în funcţie chiar de AVAS. Autoritate care a recunoscut că Fortus are capacitatea de a se redresa, având active de peste 235 de milioane de euro. Luna trecută, magistraţii de la Curtea de Apel din Târgu Mureş au dat un verdict optimist în lupta Fortus pentru redresare. Oamenii legii au admis recursul înaintat de administratorii companiei împotriva deciziei Tribunalului de intrare în procedura de faliment. Astfel, societatea ieşeană poate benefica acum de un nou plan de reorganizare. Consorţiul de administratori judiciari format din EuroBusiness LRJ şi Insolvency SPRL trebuie să contureze acum o nouă strategie pentru Fortus.

Fantomele, numai bune de trimis în muzeul de arheologie industrială
Acolo unde halele au rămas în picioare, acestea au devenit fantome ale unei lumi apuse. În acest sens stă mărturie Fabrica de Ţigarete din Iaşi. Înfiinţată în 1864, fosta manufactură de tutun este inclusă pe lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi. Bombardată în cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica îşi reia activitatea în 1945 şi treptat îşi modernizează utilajele ajungând, ca în 1998 să producă zilnic 12 tone de ţigări. A fost răpusă însă de executarea silită a Societăţii Naţionale „Tutunul Românesc” SA, fiind lăsată pradă hoţilor de fier vechi. Clădirile fabricii au fost transferate la Ministerul Culturii care a decis să realizeze un proiect inedit: un muzeu de arheologie industrială. Spaţiul va avea, potrivit reprezentanţilor Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal „Moldova“, secţiuni dedicate industriei grele, transporturilor, construcţiilor, energiei, telecomunicaţiilor, dar şi industriei uşoare. În muzeu vor fi expuse utilaje din fostele fabrici fanion din capitala Moldovei: Atelierele CFR Nicolina, Abatorul Iaşi, Fabrica de Bere, Manufactura de tutun sau Fabrica de cărămizi.

*sursa foto: Facebook- Iasi (Fotografii vechi)
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Scene incredibile în mașina Poliției: trei indivizi îi iau în bătaie de joc pe oamenii legii, într-o filmare postată pe TikTok
13/08/2020 12:37

Cosmin Andreica, presedintele Sindicatului Europol, a reactionat in acest caz. Trei persoane ridicate pentru a fi duse la sectie se filmau pe TikTok, chiar din masina Politiei. Oamenii legii n-au schitat niciu ...

Un barbat din Targoviste s-a dus beat la examenul pentru permisul auto. El dadea din nou testul pentru ca fusese prins in stare de ebrietate la volan
13/08/2020 11:55

 A venit beat la examenul pentru permisul auto. Avea o alcoolemie de peste 1. Uimitor este faptul ca barbatul incerca sa isi ia din nou carnetul auto, dupa ce il pierduse in urma cu doi ani pentru ca a bau ...

Se aprovizionau cu droguri din Germania și le vindeau la Brașov. Grupare destructurată
12/08/2020 18:41

Politistii Brigăzii de Combatere a Criminalitătii Organizate Brasov, impreună cu procurorii, au efectuat 9 perchezitii domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Perchezitiile au av ...

Mai mulți angajați de la Ambulanţă sunt ANCHETAȚI: Nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar un pacient A MURIT infectat
12/08/2020 17:46

Procurorii damboviţeni au deschis o anchetă după ce mai mulţi angajaţi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu şi-ar fi indeplinit in mod corespunzător atribuţiile de serviciu, iar acest lucru a dus ...

28 de percheziții la Buzău și Galați la traficanții de etnobotanice: au fost ridicate 1,2 kg substanţe psihoactive
12/08/2020 16:48

Poliţiştii şi procurorii din Buzău au destructurat, miercuri, o reţea de traficanţi de etnobotanice, in urma 28 de percheziţii desfăşurate in Buzău şi Galaţi. Membrii grupării cumpărau stupefiante ...

Ciprian Pian, SUSPECT! Anunțul neașteptat făcut după percheziții
12/08/2020 12:04

Miercuri, au fost desfăsurate perchezitii la mai multe adrese din Capitală. Mascatii au descins si la casa clanului Duduianu, de unde Ciprian si Gratian Pian au fost ridicati. După desfăsurarea perchezitie ...

SURSE - BOMBĂ în Guvern: Marcel Vela, dosar la DNA. Procurorii au anonimizat datele publice
12/08/2020 11:38

Site-ul Primăriei Caransebeş arăta in august 2013 că primăria condusă de Marcel Vela a implementat programul „Management Comun pentru Situaţii de Urgenţă in zona transfrontalieră in zona Caranse ...

 15 membri ai clanurilor Rinu și Duduianu vor fi duși la audieri
12/08/2020 11:36

15 membri ai clanurilor Rinu si Duduianu vor ajunge la audieri, care citează surse din anchetă. Oamenii legii au descins, in această dimineată, atat la clanul Rinu, cat si la clanul Duduianu. Acestia caut ...

ULTIMĂ ORĂ Fratele lui Emi Pian, Ciprian, SĂLTAT cu mascații și dus la audieri: are CALITATE de suspect în dosarul uciderii fratelui său
12/08/2020 11:34

Fratele lui Emi Pian, Ciprian, a fost ridicat cu mascatii si dus la audieri. Politia si procurorii fac perchezitii la clanurile Duduianu si Rinu, la mai bine de o săptămană de la uciderea lui Emi Pian. Potri ...

Percheziții de amploare în București și alte 6 județe: peste 50 de oameni sunt cercetați pentru un prejudiciu URIAȘ
12/08/2020 08:10

Poliţia Romană face, miercuri, 45 de percheziţii, in Bucureşti şi 6 judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unităţi bancare, prin inşelăci ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!