Comedia tragică a unei investiţii tipic româneşti: bazinul olimpic din Gradinari

default

Dimensiune font:

| 08-05-2013 05:03

* „la omul sărac nici boii nu trag”, cam aşa s-ar putea rezuma povestea tragică a bazinului olimpic de înot din Iaşi * la 23 de ani de la demararea investiţiei, şantierul construcţiei este o ruină părăsită de guvern, de autorităţile locale şi de şansă, deşi s-a cheltuit peste un milion de euro * acum şase luni, ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei” a prezentat situaţia investiţiei, iar de atunci nicio cărămidă nu a fost mutată * cu 17 parlamentari ieşeni la guvernare, obiectivul nu a primit niciun leu, ceea ce, paradoxal, nu este rău, având în vedere că fondurile n-ar putea fi cheltuite pentru că întreaga documentaţie este depăşită

Bazinul olimpic de înot rămâne un vis pentru ieşenii amatori ai acestui sport şi pentru bolnavii care ar putea practica înotul ca terapie. În acelaşi timp, bazinul s-a transformat în coşmarul autorităţilor locale, fiind dovada vie a 23 de ani de neputinţă şi dezinteres. Iaşul se vrea capitala Moldovei sau chiar capitală culturală europeană, însă îi lipseşte un pion important al unei metropole civilizate - un bazin olimpic de înot. În acest timp, la Cluj funcţionează de ani buni două astfel de obiective. Totuşi, şantierul bazinului de înot situat în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu a fost folositor în mai toate campaniile electorale. Finalizarea investiţiei a constituit temă de campanie pentru rectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Ion Giurmă, care după ce a obţinut al doilea mandat de rector a lăsat problema în grija altora. Pe aceleaşi promisiuni au marşat în campania pentru parlamentare şi deputaţii Anton Doboş(PNL), Sorin Iacoban (PSD) şi senatorul Mihaela Popa (PNL). Dacă unii s-au mai interesat de soarte bazinului şi după ce s-au văzut în Parlament, alţii l-au uitat complet.

Au uitat promisiunile din campanie

Deputatul PNL Anton Doboş şi-a asumat în campania electorală din 2012 finalizarea bazinului olimpic, pe care-l considera un obiectiv „important pentru oportunităţile curative pe care le oferă, în special copiilor cu diverse afecţiuni, dar şi pentru practicarea înotului de performanţă”. „Viitorii parlamentari ai Iaşului vor avea forţa necesară pentru a obţine finanţarea acestei lucrări. Totul depinde de ceea ce se întâmplă pe 9 decembrie, moment foarte important pentru acest oraş. Dacă grupul parlamentar din Iaşi va fi unul consistent, astfel de investiţii vor fi încheiate, în beneficiul tuturor ieşenilor”, declara Anton Doboş în noiembrie 2012. În prezent, deputatul liberal pare străin de situaţia de teren. „Nu prea ştiu cum stau lucrurile, probabil la rectificare, sau alte surse de finanţare, poate fonduri europene. Nu mi l-am asumat personal acest proiect, face parte din manifestul celor 10, dar nu se pot face toate deodată”, a declarat recent deputatul Doboş.
Deşi finalizarea bazinului olimpic de înot a fost unul dintre proiectele „de suflet” ale senatorului PNL Mihaela Popa, acesta este departe de momentul inaugurării. Senatorul Popa a declarat că s-a interesat de situaţia bazinului de înot, menţionând că parlamentarii USL nu pot solicita bani de la guvern atâta timp cât autorităţile locale nu rezolvă problema terenului şi a autorizaţiei de construcţie. „Iaşul are o situaţie deosebită pentru că studenţii de la facultatea de sport trebui să meargă la Bacău pentru a putea folosi un bazin olimpic de înot. Nu cred că are rost să pornim o altă investiţie, atâta timp cât bazinul Universităţii Tehnice este finalizat în proporţie de 40-50%. Dacă nu terminăm proiectul, vom suporta o pierdere dublă, Iaşul nu va avea bazin olimpic de înot, iar banii deja cheltuiţi vor fi pierduţi. Problema stă în rezolvarea unui litigiu privind o suprafaţă de teren retrocedată, care trebuie finalizată cât mai repede. Suntem 17 parlamentari USL şi ieşenii aşteaptă fapte, nu vorbe. Bazinul de înot este un proiect pe care mi l-am asumat în campania electorală, alături de Filarmonică, unde m-am ţinut de cuvânt. Trebuie neapărat rezolvat acest impediment tehnic legat de suprafaţa retrocedată, în caz contrar ne vom lovi de problema care a fost la aeroport. În 2008, guvernul a dat 10 milioane de euro, dar nu au putut fi folosiţi din cauza situaţiei juridice a terenurilor”, a spus Mihaela Popa.

Estimare optimistă: „Bazinul ar putea fi gata în 2-3 ani!”

Deputatul PSD Sorin Iacoban şi-a asumat finalizarea bazinului de înot în campania electorală, fiind singurul parlamentar care cunoaşte în amănunt stadiul investiţiei. Chiar dacă, printr-o minune, guvernul ar aloca bani acestui obiectiv, nu ar ajuta la nimic, toate documentele fiind depăşite. Deputatul Iacoban mărturiseşte că, în termeni realişti, bazinul nu poate fi gata mai devreme de 2-3 ani, numai după reactualizarea documentelor privind situaţia juridică a terenului şi reproiectarea instalaţiilor sanitare. Iacoban mai spune că investiţia a fost transferată din portofoliul Ministerului Educaţiei, în cel a Ministerului Dezvoltării. „Cel mai optimist termen pentru începerea lucrările este primăvara anului viitor. Mai devreme de 2-3 ani nu cred că va putea fi finalizată acestă investiţie. În 2014 bazinul olimpic ar putea beneficia de finanţare printr-un proiect european care vizează modernizarea bazelor sportive. Astfel, finanţarea ar putea fi împărţită între guvern şi autorităţile europene. Nu există însă ghidul de finanţare pentru aceste proiecte, astfel încât nu putem începe pregătirea dosarului”, a menţionat Iacoban.

Cercul vicios al actelor

Investiţia în bazinul olimpic nu nu poate continua fără o nouă autorizaţie de construcţie, având în vedere că cea veche a expirat. Din suprafaţa totală de peste 48.000 de mp, aproximativ 700 mp au fost retrocedaţi lui Ovidiu Roşu. Potrivit deputatului Sorin Iacoban, acesta se află în negocieri cu Primăria Iaşi pentru un schimb de terenuri, Roşu fiind dispus să renunţe la terenul din Grădinari, în schimbul unei suprafeţe din spatele Bibliotecii Centrale Universitare, pe care o foloseşte în regim de închiriere. Experţii primăriei se ocupă de reevaluarea celor două suprafeţe pentru a stabilit condiţiile schimbului. Acesta operaţie trebuie avizată în CLM, după care trebuie refăcut dosarul pentru reînnoirea autorizaţiei de construcţie. Pentru a putea reporni lucrările, este nevoie de reproiectarea instalaţiilor sanitare şi a celor de purificare a apei din bazin, care ar trebui finanţată de Universitatea Tehnică.

Scurt istoric al unei investiţii eşuate
Bazinul olimpic de înot s-a născut în 1990, când Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a obţinut o autorizaţia de construcţie (nr. 330/04,12.1990) emisă de către Consiliul executiv al Prefecturii Judeţului Iaşi, cu avizul comisie de urbanism din cadrul Primăriei Iaşi. Pentru acest obiectiv, universitatea a primit în administrare un teren viran de 48.247 mp. Suprafaţa construită a bazinului este de aproximativ 3.500 de mp, în timp ce suprafaţa desfăşurată a construcţiei atinge 7.800 de mp.
Valoarea totală a investiţiei era estimată la 19,5 milioane de lei. De-a lungul timpului, finanţarea s-a realizat în mai multe tranşe, din bugetul Ministerului Educaţiei. Până în 2010 s-au efectuat lucrări de 5,3 milioane de lei. Corpul B are structura de rezistenţă şi acoperişul executate, urmând să fie realizată cuva bazinului. Corpul A nu este atacat. Investiţia este finalizată în proporţie de 40%, fiind necesari aproximativ 4 milioane de euro pentru a putea fi inaugurată.

Autorizaţie de construcţie expirată, proiect tehnic depăşit
În urma punerilor în posesie succesive, suprafaţa de teren alocată bazinului olimpic de înot s-a micşorat în permanenţă. Autorizaţia de construcţie iniţială a expirat, iar în prezent nu se poate obţine una nouă, pentru continuarea lucrărilor, din cauza unui litigiu cu Ovidiu Roşu. Acesta a obţinut un teren de aproximativ 700 mp, exact în aria aferentă bazinului olimpic. Abia după ce terenul va intra în posesia municipalităţii şi administrarea Universităţii Tehnice, se pot relua formalităţile pentru o nouă autorizaţia de construcţie. Însă, în cele două decenii scurse la la realizarea proiectului iniţial, tehnologiile şi normele în domeniul bazinelor de înot s-au modificat atât de mult încât toată partea de instalaţii sanitare trebuie reproiectată.

(Adina Zancu)

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

observator

Sep 04, 2013

pe ieseni îi interesează spaţii accesibile de sport şi nu mastodonţi sau terenuri cu lacăte sau tarife insuportabile. in europa de vest orasele sunt pline de terenuri gratuite si spatii sportive deschise permanent. conteaza mai mult sanatatea populatiei si mai putin sportul profesionist.

unu

May 08, 2013

altii reusesc sa faca parcuri care sunt inundate , stadioane inclinate, bazine de inot unde majoritatea populatiei este batrana si aici nu se reuseste sa se miste ceva. rusine rusine

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
FOTO/VIDEO:
12/08/2020 00:51

Urmărire după un sofer beat, pe străzile din Iasi, in miez de nopate. La primele ore ale diminetii de miercuri, in timp ce efectuau serviciul de patrulare in zona Cug, politistii sectiei 6 au efectuat semnal ...

Un bărbat de 75 de ani a murit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat, în Bacău
11/08/2020 23:50

Un bărbat de 75 de ani a murit, marti, după ce masina pe care o conducea s-a răsturnat, anuntă Politia Judetului Bacău. Purtătorul de cuvant al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat pentru MEDIAFA ...

Dramă fără margini. Copil de 7 ani, spulberat pe trecerea de pietoni
11/08/2020 23:45

Un şofer a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, după ce a accidentat mortal un copil, pe trecerea de pietoni, in comuna Cornetu din Judeţul Ilfov. "La data de 10 august, in jurul orelor 21,20, ...

Trei adolescente, rănite după ce au fost lovite de un autoturism pe trecerea de pietoni, în Piteşti: Femeia aflată la volan, cercetată
11/08/2020 23:08

Trei adolescente au fost rănite, marţi seară, după ce au fost lovite de un autoturism in timp ce traversau strada pe trecerea pentru pietoni, intr-un cartier din municipiul Piteşti. Femeia aflată la volan ...

O maşină condusă de un copil s-a răsturnat lângă Brăila. În maşină erau şi alţi minori.
11/08/2020 23:06

O maşină condusă de un băiat de 14 ani, in care se mai aflau 9 minori, cu varste cuprinse intre 14 Şi 17 ani, s-a răsturnat pe un camp aflat langă satul Plopu, judeţul Brăila. Potrivit informaţiilor f ...

ULTIMA ORĂ Bărbat împușcat după ce a atacat o polițistă și un jandarm
11/08/2020 22:52

Un incident socant a avut loc, marti seară, intr-o localitate din Valcea. O politistă si un jandarm, care au intervenit la un scandal, au fost atacati de un bărbat, care i-a atacat cu un cocktail Molotov si ...

Bărbatul care l-a ucis pe pădurarul din Maramureș, ARESTAT PREVENTIV. PÎCCJ, anunț oficial
11/08/2020 17:45

”În cursul zilei de azi, 11 august 2020, Tribunalul Bucuresti a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de Sectia de urmărire penală si criminalistică din cadrul Par ...

Criminalul din Alba, CONDAMNAT. Pedeapsa primită de bărbatul care și-a îngropat victima în coțet
11/08/2020 16:01

Bărbatul care a ucis-o pe Claudia, femeia găsită ingropată in cotetul pentru porci, a fost condamnat. C.A, bărbatul care a omorat in luna februarie o femeie din Cluj, dată dispărută de prieteni si fami ...

Principalul suspect în cazul lui Emi Pian VREA ACASĂ! Motivele invocate
11/08/2020 13:56

Emanuel Richard Gheorghe, principalul suspect in cazul uciderii lui Emi Pian, nu mai vrea să stea după gratii. Emanuel Richard Gheorghe, principalul suspect in cazul uciderii lui Emi Pian, contestă măsura ...

Mărturia unui PASAGER al avionului prăbușit în India. „Am lovit ceva și apoi...”
11/08/2020 13:20

Un supravietuitor al accidentului aviatic din India de săptămana trecută a vorbit despre momentele cumplite dinainte de tragedie si despre urmările prăbusirii. „Am auzit pilotul prin difuzoare. El s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!