default

Dimensiune font:

„Cruciadă imobiliară” la Agapia

| 30-07-2013 06:40

* zeci de familii din comuna nemţeană Agapia riscă să fie evacuate din propriile case în urma unor acţiuni în instanţă înaintate de Mănăstirea Agapia * scandalul funciar din comuna Agapia a ajuns pe rolul a cel puţin 30 de instanţe din ţară, precum şi în atenţia premierului Victor Ponta

Sătenii din Agapia sunt martorii involuntari ai unei „cruciade imobiliare” demarate de Mănăstirea Agapia. În ultimii şapte ani, lăcaşul de cult a promovat zeci de acţiuni în instanţă pentru a-şi mări averea imobiliară, cel puţin 46 de familii fiind în pericol de a-şi pierde casele întrucât mănăstirea susţine că terenul de sub proprietăţile acestora îi aparţine.

O hotărâre judecătorească din 2002 a băgat spaima în localnici

În luna octombrie 2002, Judecătoria Tîrgu Neamţ a emis o decizie prin care a dat în proprietatea Mănăstirii Agapia o suprafaţă de 49 hectare. Abia doi ani mai târziu, instituţia bisericească angajează o firmă, Topoprest SRL, pentru a efectua şi măsurătorile aferente, în condiţiile în care decizia judecătorilor nemţeni a rămas definitivă pentru că nimeni nu a atacat-o la o instanţă superioară. „Suprafaţa totală de teren rezultată în urma măsurătorilor pentru mănăstirea Agapia este de 232.344 mp. Au rezultat în minus faţă de sentinţa civilă 257.656 mp reprezentând drum judeţean, drum comunal, pârâul Agapia, titluri de proprietate eliberate, contracte de vânzare-cumpărare emise şi fond forestier”, se arată în memoriul tehnic întocmit în aprilie 2004. Sătenii din Agapia susţin că au aflat de decizia din 2002 abia în anul 2007, după ce unii dintre aceştia au vrut să aducă îmbunătăţiri spaţiului locativ şi au solicitat în acest sens diverse acte de autorizare de la primărie. „Eu m-am dus să cer un certificat de urbanism pentru a repara acoperişul la casă. Am aflat că terenul de sub locuinţa mea îl revendică mănăstirea şi, mai mult, există şi hotărâre judecătorească”, a declarat Cristian Rînja, inginer constructor ieşit la pensie, unul dintre sătenii afectaţi de „cruciada” Agapiei.

Un alt sătean a vrut să-şi facă o parcare şi s-a lovit de acelaşi răspuns de la primărie. „Oamenii din zonă nu au ştiut de acţiunea din 2002, nu a făcut nimeni recurs, iar decizia a rămas definitivă”, a mai spus Rînja.

Guvernul dă dreptate proprietarilor de teren

Pentru a contracara acţiunile făcute de Mănăstirea Agapia, prin care aceasta cere anularea titlurilor de proprietate, localnicii s-au unit într-o organizaţie neguvernamentală, „Agapia 2002”. Asociaţia a făcut un memoriu inclusiv către primul-ministru Victor Ponta, care a redirecţionat petiţia la Instituţia Prefectului Judeţului Neamţ. „Referitor la acţiunile în instanţă promovate de către Mănăstirea Agapia faţă de persoanele fizice care au titluri de proprietate eliberate pe diferite suprafeţe de teren, Comisia judeţeană Neamţ a formulat întâmpinări prin care a solicitat instanţelor de judecată respingerea acţiunilor promovate, având în vedere faptul că titlurile de proprietate criticate au fost eliberate cu respectarea strictă a legislaţiei de fond funciar aflată în vigoare la data emiterii acestora”, se arată în răspunsul oferit de reprezentantul Guvernului în teritoriu, în mai 2013, către „Agapia 2002”.

Sătenii invocă documente încă de pe vremea lui Cuza Vodă

Cristian Rînja afirmă că surse istorice şi documente oficiale din ultimii 154 de ani dau dreptate sătenilor pe numele cărora au fost emise titlurile de proprietate. Rînja, care deţine o locuinţă cu trei camere şi un teren aferent de 3.130 mp, a deschis o acţiune în anul 2010 prin care a cerut instanţei să decidă ce documente validează cadrul juridic al terenului. „Într-un decret-lege publicat în Buletinul Oficial al Moldovei, nr. 47 din 11 iunie 1859, proprietăţile mănăstirii au intrat în posesia şi administrarea statului, rezervându-se pentru mănăstire atâta avere cât era necesar pentru întreţinerea vieţuitorilor şi a aşezământului în sine. Ei spun că au primit terenul de la fratele domnitorului Vasile Lupu, Hatmanul Gavriil, anterior, în 1642. Minciuni. Documente din biblioteca lor îi contrazic. Gavriil nu a dat mănăstirii pământ în secolul XVII-lea ci doar podoabe bisericeşti şi bani pentru construcţia bisericii centrale, cea pictată de Nicolae Grigorescu, după cum însăşi stareţa de la Agapia, din 1960 şi până-n 1990, Eustochia, afirmă în monografia mănăstirii”, a precizat Rînja. Potrivit acestuia, mănăstirea Agapia ar fi primit terenuri de la Petru Şchiopu în anii 1585 şi 1587. Rînja a mai susţinut că documente oficiale arată că, începând cu anul 1864, s-au făcut împroprietăriri pe terenurile secularizate de Cuza. Ulterior, terenurile au intrat în circuitul civil, fiind lăsate în moştenire urmaşilor sau au fost întocmite o serie de contracte de vânzare-cumpărare. „Asta până în 2002, când, prin decizia Judecătoriei Tîrgu Neamţ, acţiune de care nu a ştiut nimeni, terenurile au fost date mănăstirii, iar avocaţii acesteia au deschis procese pentru anularea titlurilor de proprietate”, a menţionat Rînja. Acesta a adăugat că el însuşi a avut până acum 13 termene de judecată, iar pe 8 august are o nouă înfăţişare.

 

Mănăstirea a vrut să cade la învoială cu unii săteni

În ultimii ani, potrivit sătenilor, mănăstirea ar fi încercat să cadă la învoială cu unii proprietari din zonă. ”Au existat situaţii în care reprezentanţi ai mănăstirii au mers la proprietarii mai în vârstă cărora li s-a propus încheierea unui act notarial prin care aceştia să ocupe pământul atât timp cât vor trăi, înmormântarea va fi făcută pe banii mănăstirii, iar lor să le dea pământul apoi”, a menţionat Cristi Rînja. O decizie controversată a Mănăstirii Agapia a stârnit nemulţumirea sătenilor, lăcaşul de cult interzicând acestora să-şi îngroape morţii în cimitirul care este inclus în proprietatea mănăstirii. Reprezentanţii Mănăstirii Agapia nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la situaţia terenurilor şi lungul şir de procese deschis împotriva cetăţenilor.


Scandalul funciar a ajuns pe rolul a 30 de instanţe

O simplă căutare în portalul Justiţiei arată că Mănăstirea Agapia are o experienţă largă în acţiuni în judecată. Fie că lăcaşul de cult a iniţiat acţiunile sau a fost acţionată în instanţă de către oameni, portalul arată că mănăstirea a fost sau este implicată, doar în perioada 2007 - 2013, în aproape 200 de acţiuni la 32 de instanţe din ţară. Cele mai multe dintre acestea ţin de procese de fond funciar. Astfel, 114 acţiuni au fost consemnate la 20 de judecătorii din ţară (Sibiu, Arad, Râmnicu Vâlcea, Tîrgu Neamţ, Vişeul de Sus, Hârlău, Braşov, Miercurea Ciuc, Râmnicu Sărat, Focşani, Dorohoi, Piatra Neamţ, Mizil, Roman, Timişoara, Galaţi, Sfântu Gheorghe, Buzău, sector 3 Bucureşti şi sector 4 Bucureşti), 64 au ajuns la Tribunale (Neamţ, Vrancea, Vâlcea, Buzău, Suceava, Sibiu, Constanţa, Timiş, Covasna şi Galaţi), iar 15 la Curţi de Apel (Piteşti şi Bacău). Cele mai multe, aproape 80, au fost înaintate la Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar majoritatea dintre acestea a fost strămutată la judecătoriile menţionate mai sus.

* * *
În mai 2013, Prefectura Neamţ a informat sătenii că va depune întâmpinări la toate procesele deschise de Mănăstirea Agapia, prin care va cere respingerea acţiunilor de anulare a titlurilor întrucât acestea au fost eliberate legal
* * *
12 ha. Aceasta este suprafaţa de teren totală pe care sătenii au titluri de proprietate şi care a fost inclusă abuziv, potrivit acestora, în suprafaţa de 49 ha retrocedată de Judecătoria Tîrgu Neamţ către Mănăstirea Agapia
* * *
Mănăstirea a primit terenurile în proprietate în octombrie 2002. Sătenii afirmă că au aflat de acţiune abia în 2007, când unii dintre ei au cerut acte de autorizare la primărie pentru a aduce îmbunătăţiri la locuinţe.
* * *
Zeci de procese a deschis Mănăstirea Agapia împotriva proprietarilor din zona construibilă a satului cu acelaşi nume, pentru a anula titlurile eliberate de autorităţile nemţene
* * *
„Dacă va câştiga procesele prin care cer anularea titlurile, Mănăstirea Agapia va trece la evacuarea şi demolarea caselor” - Cristi Rînja, unul din cetăţenii afectaţi de „cruciada” imobiliară
* * *
9 septembrie 2013. Aceasta este dată la care sătenii vor afla dacă hotărârea prin care Mănăstirea Agapia a primit în 2002 terenurile rămâne valabile, fiind înaintată la Judecătoria Tîrgu Neamţ o cerere de revizuire înregistrată în martie 2013

Pagină realizată de Alex Andrei

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

madalina faranga

Jul 31, 2013

iacob ,nu te obliga nimeni sa dai macar un ban pt catedrala,sa dai copiii la scoala ortodoxa.faptul ca gandesti numai ca o manastire sa fie desfiintata sugereaza ca mai degraba initiezi o petitie pt sanatatea ta mintala.

stalin

Jul 31, 2013

dupa 1916,in noua uniune sovietica ,oamenilor li s-au luat pamantul de iudeo-comunisti acestia din urma spunand ca biserica e de vina.

iacob

Jul 31, 2013

stiam de "afacerea" de la agapia, de fapt stie toata lumea. si, din pacate, este foarte adevarat.maicutele au pus stapanire pe tot. nu inteleg ce vor sa faca cu atata pamant. stiu ca au fost case efectiv demolate, si in mod abuziv, cu hotarari judecatoresti date abuziv si pe genunchi. cred ca ne indreptam spre inchizitie. biserica are de toate, de la post tv si radio, la scoli - atentie, cu plata, deci nu ptr oamenii saraci, cer sume atsronomice ptr catedrala neamului cand romanii se bzat intr-o saracie crunta. nu te ingroapa si nu te cununa nimeni daca nu dai bani. si lasati prostiile astea cu ortodoxia: un crestin adevarat, indiferent ca-i ortodox sau catolic, nu ar face asa ceva. nu ar darama case si nu ar lasa familii cu copii in strada ca sa-si satisfaca pofta de avere. acea manastire ar trebui desfintata si tuturor maicutelor ar trebui sa li se retraga binecuvantarea. nu este posibil asa ceva. am sa intitez o petitie pentru asa ceva!

adelina

Jul 30, 2013

eu merg la agapia in fiecare vara,este foarte frumos.

lenin

Jul 30, 2013

cu siguranta la agapia este o situatie problematica iar ziaristii pandesc scandalurile improscand cu noroi in stanga si dreapta asa incat se alimenteaza la mare arta ura intre romani

patitu stan

Jul 30, 2013

de asta nu mai merg eu la agapia, de multi ani, de cand am auzit ca s-a transformat intr-o afacere imobiliara! sunt atatea manastiri, ai unde te duce!

liviu rebreanu

Jul 30, 2013

in planurile elitei formata in majoritate de bancheri ,ortodoxia reprezinta o piedica uriasa.un crestin ortodox nu va reprezenta niciodata un sclav al consumismului atat de promovat in publicitate,va sti sa discearna si sa stea departe de toate mizeriile iar asta deranjeaza.astfel ortodoxia va fi mereu atacata cu toate mijloacele inclusiv presa care din pacate are o mare influenta asupra multimii,prezentand lucrurile in mod eronat cu tot felul de argumente false.

cucos liliana

Jul 30, 2013

asa este,nu sunt minciuni ale presei trebuie sa stie o tara intreaga ce se petrece la agapia.nu a fost indeajuns ca a dat in judecata pe bietii oameni care locuiesc in m-rea agapia cu acte in regula dar de curind au urmat alte 120 de familii din agapia sat pe care maica stareta le poarta prin judecati ptr pamintul de sub case.domnul sau doamna moara cu noroc ar trebui sa te abtii de la comentarii daca nu stii despre ce este vorba.stii ce inseamna cind iti moare parintele sa gasesti cimitirul incuiat cu lacat si sa-ti duci mama sa o inmormintezi la citiva km in alt sat in timp ce tata este imormintat in cimitirul cu lacat linga casa ta pentru-ca asa vrea maica stareta? stii ce inseamna sa muncesti sa iti ridici o casa pe pamintul pe care il stii al tau si sa vina maica stareta sa o demoleze? are deja una demolata si urmeaza a doua iar proprietaru s-a imbolnavit de suparare si de umblat prin judecati si a facut cancer si cite asemenea exemple.fostul primar a vrut sa ridice o scoala s-a turnat fundatia s-a primit si mobilierul ptr scoala si maica a sistat lucrarile pe motivul ca e pe pamintul ei iar acum cresc buruieni pe bani ingropati de parca ar fi facut un bordel nu o scoala moderna ptr copii din sat.si mai mult ca atit mitropolitul a afirmat ca peste cadavrul lui se va construi acea scoala .de ce ? pentru-ca fostul primar se judeca cu minastirea ca sa nu fie dati afara oamenii din casele lor.si mai sunt f multe de spus.si se gaseste cite unu sa puna la indoiala un adevar. pacat ,mare pacat

moara cu noroc

Jul 30, 2013

oameni buni nu credeti aceste mizerii ale presei,asa au facut si cu cazul tanacu,au spus numai mizerii,presa este platita pt a lovi ortodoxia,pt a manipula,pt a a dezinforma

doamne multa mizerie

Jul 30, 2013

oare unde mai exista asa zisa evlavie fata de oameni fata de cei care au trait oa viata in aceasta parte a tarii,pentru ce le trebuie atata avere acestor vietuitoare de la manastire daca tot sau indreptat cu mintea sufletul spre dumnezeu aceste femei care spun ca slujesc pe domnul unde este mila unde este sprijinul unde este credinta,oare ce se ascunde in spatele acestei mizerii de revendecare a terenului din anii 1580 uite doamne pe pamant sa vezi ce fac asa zisii slujitori,doamne iarta-ma daca gresesc cu ceva

doamne multa mizerie

Jul 30, 2013

oare unde mai exista asa zisa evlavie fata de oameni fata de cei care au trait oa viata in aceasta parte a tarii,pentru ce le trebuie atata avere acestor vietuitoare de la manastire daca tot sau indreptat cu mintea sufletul spre dumnezeu aceste femei care spun ca slujesc pe domnul unde este mila unde este sprijinul unde este credinta,oare ce se ascunde in spatele acestei mizerii de revendecare a terenului din anii 1580 uite doamne pe pamant sa vezi ce fac asa zisii slujitori,doamne iarta-ma daca gresesc cu ceva

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Un bărbat a fost achitat și eliberat din închisoare, după ce a petrecut 27 de ani pentru două crime pe care nu le-a comis
06/08/2020 16:51

Zhang Yuhuan, un bărbat din China, a iesit in această săptămană din inchisoare, după 27 de ani, conform BBC. Fostul detinut sustine că a fost torturat si fortat să recunoască uciderea a doi copii in an ...

Şofer de 15 ani, cu sora tot minoră, dar gravidă, pe scaunul din dreapta
06/08/2020 16:40

  Un echipaj de la Secţia 4 Poliţie Rurală Miroslava, aflat in patrularea de rutină, in noaptea de miercuri spre joi, a avut parte de supriza vieţii. Era ora 2.00, iar autospeciala se afla pe DJ 248A ...

Un șofer băut a încercat să-i mituiască pe polițiști
06/08/2020 13:26

 "Ca urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate in baza ordonanţelor de delegare de către lucrători de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean An ...

Percheziții de amploare la traficanți de tutun
06/08/2020 12:09

Potrivit anchetatorilor, in zona Piaţa Reşita din Bucureşti, Sectorul 4, activează două grupări infracţionale, al căror nucleu este reprezentat de doi fraţi, care au ca principală preocupare comercial ...

Incident șocant - Un jandarm a fost găsit împușcat la locul de muncă
06/08/2020 10:05

 Un jandarm din Arges a fost găsit mort, joi dimineată, impuscat la locul de muncă. Prima ipotează luată in calcul este cea a sinuciderii, in conditiile in care jandarmul a primit o condamnare cu susp ...

Cum explică DIICOT redeschiderea dosarului 10 August! Nereguli grave în dosar: probele au fost lăsate de izbeliște și s-au deteriorat
05/08/2020 13:46

Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele stranse de Parchetul Militar in dosarul ''10 august'' şi nici nu a reaudiat suspecţii, victime ...

Nimic nu-i mai sperie pe șoferii inconștienți!   În comă alcoolică la volan și fără permis
05/08/2020 11:35

 La data de 5 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au oprit pentru control, pe raza municipiului Paşcani, un moped care nu avea montate plăcuţe cu numărul de inregistrar ...

Mascații descind la această oră la clanul Vancică. Zeci de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Constanța
05/08/2020 10:42

Politistii Serviciului Grupuri Infractionale Violente – D.G.P.M.B. si procurorii D.I.I.C.OT. – Structura Centrală au efectuat 37 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si judetele Il ...

Șefa DIICOT redeschide dosarul 10 august, în care sunt vizați șefii din Jandarmerie
05/08/2020 10:40

 UPDATE De asemenea, dosarul se va redeschide sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.   Pe de altă parte, procurorul şef al D ...

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-ar fi ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!
05/08/2020 10:33

 În noaptea de luni spre marti, Florin Mototolea, zis Emi Pian, unul dintre capii clanului Duduianu, a fost ucis in Sectorul 6 al Capitalei, după o ceartă la barbut. Emi Pian a fost injunghiat in p ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!