default

Dimensiune font:

Cum şi-au luat zborul aeroporturile regionale

| 10-04-2013 05:00

* costurile pentru modernizarea sau construirea unui aeroport diferă de la un judeţ la altul * de exemplu, o pistă de 2.820 m ajunge la 12,7 milioane euro la Braşov, în timp ce Iaşul construieşte una de 2.400 m cu puţin peste 20 milioane euro * majoritatea aeroporturilor importante din ţară sunt în diverse etape de dezvoltare, Timişoara fiind lider în provincie

Aeroportul ieşean se numără printre puţinele aerogări din ţară care nu au beneficiat de sprijin guvernamental pentru modernizare. De-a lungul anilor, restul aeroporturilor importante din ţară au avut parte de fonduri consistente de la statul român pentru refacerea infrastructurii şi extinderi. S-au construit piste până la lungimi de 3.500 metri, în timp ce Iaşul a rămas cu aceeaşi suprafaţă de 1.800 m de peste 50 de ani. În ciuda promisiunilor actualei guvernări, aeroportul din Iaşi fiind o importantă temă de campanie electorală, nici în bugetul pe anului 2013 nu a fost inclusă vreo finanţare. În afara Capitalei, Clujul şi Timişoara sunt oraşele-campion în ce priveşte fonduri de la bugetul de stat, dar nici Sibiul sau Constanţa nu sunt mai prejos.

Braşovul are o pistă mai mare şi mai ieftină decât Iaşi
Dacă Iaşul construieşte o pistă de 2.400 m propriu-zisă (fără alte lucrări aferente) cu puţin peste 20 milioane euro, Braşovul va avea o pistă de 2.820 m pentru o sumă de 12,7 milioane euro. Proiectarea şi execuţia pistei aeroportului braşovean au fost câştigate de firma Vectra Services, contractul fiind atribuit în ianuarie 2013, după jumătate de an de la deschiderea celor cinci oferte înaintate de companiile interesate. Valoarea estimată de autorităţile judeţene a fost iniţial de 17,7 milioane euro. Durata de execuţie a lucrării ajunge la 48 de luni. Întregul proiect de construire a aeroportului din Braşov a fost estimat în jurul sumei de 100 milioane euro, realizarea pistei fiind etapa a II-a de dezvoltare, în prima fiind asigurate suprafaţa de teren.  Ultima parte a proiectului constă în construirea terminalului, autorităţile din Braşov anunţând în februarie 2013 că vor concesiona această lucrare. Estimarea făcută de CJ arată că un partener privat ar urma să investească circa 56 milioane euro.

Credite de 180 milioane lei pentru Aeroportul din Sibiu
Aerogara sibiană a fost modernizată în contextul obţinerii de către Sibiu a titlului de capitală culturală europeană în anul 2007, lucrările fiind realizate în perioada 2006 - 2008. Valoarea proiectului a ajuns la 77 milioane euro, iar, potrivit unui raport publicat la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean şi Primăria au finanţat cu 58 milioane euro, 70% din aceste fonduri provenind din credite contractate de autorităţi la instituţii bancare. La câţiva ani după finalizarea lucrărilor, în care a fost implicat şi constructorul Max Boegl (unul din adjudecatarii licitaţiei de la Iaşi), au apărut mai multe deficienţe în operarea obiectivului, inclusiv surparea unei suprafeţe de câteva zeci de metri dintr-o zonă de siguranţă aflată în capătul pistei. În prezent, există pe rol două procese în care proiectanţii şi constructori, pe o parte, şi CJ Sibiu, pe de alta, îşi cer reciproc daune. Dacă autorităţile sibiene cer despăgubiri de 15 milioane euro pentru remedierea pagubelor, executanţii proiectului solicită plata a aproape şapte milioane euro, reprezentând lucrări efectuate şi neplătite.

Clujul are proiect de 120 milioane euro
După mai multe licitaţii eşuate în 2009 şi 2010, Aeroportul Cluj a anunţat o nouă selecţie de oferte la jumătatea lunii februarie 2011, câştigătorul fiind anunţat la o distanţă de aproape şase luni (august 2011). Asocierea Construcţii Napoca - Icco Systems - Geo Arc Otopeni a avut câştig de cauză în faţă celorlalţi competitori cu o ofertă de 32,4 milioane euro, fiind vorba de o pistă de 2.100 m. Cu toate că lucrările de execuţie au fost estimate la o perioadă de 6 luni, nici în ziua de astăzi acestea nu au fost finalizate. Mai mult, constructorul a solicitat o majorare de costuri de circa 20% invocând o serie de probeme privind calitatea solului. Potrivit CJ Cluj, costurile ajung, în prezent, la aproape 40 milioane euro, respectiv valoarea estimată iniţial de autoritate pentru contractul de lucrări. La licitaţia din 2011 au existat doar două criterii de atribuire, preţul ofertei (60%) şi durata de execuţie a lucrărilor (40%). Potrivit CJ Cluj, pista de 2.100 m ar urma să fie prelungită la 3.500 m, întregul proiect având o valoare estimată la 120 milioane euro.

Investiţii masive la Timişoara încă din anii '80
Aeroportul din Timişoara are o pistă de 3.500 metri construită încă din anii 1980, înainte de acest an lungimea fiind de 2.500 m. Aerogara din vestul ţării este în clubul exclusivist al aeroporturilor din ţară din punct de vedere al posibilităţilor de operare şi a siguranţei pasagerilor, alături de Cluj şi Otopeni. În 2007, au fost finalizate lucrările la cel de-al treilea terminal al obiectivului, investiţia fiind de 50 milioane euro, iar, în 2010, a fost dat în folosinţă terminalul non-Schengen (investiţie de 3,5 milioane euro). Societatea naţională Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia SA, administratorul aeroportului, are un plan de dezvoltare în valoare de 100 milioane euro (extindere centru pasageri şi a parcării auto, construire terminal intermodal, a unui centru cargo şi a unui spaţiu expoziţional şi de conferinţe, noi extinderi ale terminalelor etc). Investiţiile la aerogara timişoreană au reînceput în anul 1998, când a fost inaugurată o hală de depozitare mărfuri, pentru activităţi cargo şi curierat rapid. Ulterior, aerogara a fost modernizată atât pentru zboruri interne (2002), cât şi pentru cele internaţionale (2004). În 2005, autorităţile au demarat un program de dezvoltare pentru construirea terminalului intermodal şi a conexiunii dintre aeroport şi oraş pe cale ferată. În acelaşi timp, a fost extinsă platforma de staţionare aeronave (2006), iar, în 2007, obiectivul a devenit oficial nord aerian, după ce a fost inaugurată aerogara de tranzit. Capacitatea aeroportului va ajunge în anul 2015 la 45 de mişcări aeronave pe oră, în condiţiile în care, în prezent, la orele de vârf, ajunge la 16-18 mişcări/oră.

Fonduri europene pentru aeroportul din Constanţa
Ministerul Transporturilor a alocat în acest an peste 13 milioane euro pentru Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fondurile reprezentând partea de co-finanţare în cadrul unui proiect european. Valoarea totală a acestuia este de 40 milioane euro. Având deja o pistă de 3.500 m, la aeroport vor reabilitate platformele de staţionare a aeronavelor şi a bretelolor de acces la pistă pe o suprafaţă totală de peste 155.000 mp. Până în prezent, una din investiţiile importante a constat în realizarea unui terminal cargo în valoare de 350.000 euro.

Suceava şi Bacăul, cu un pas înaintea Iaşului
În ce priveşte regiunea Moldovei, Iaşul a pierdut startul modernizării infrastructurii aeroportuare în faţa Bacăului şi a Sucevei. Ca în cazul Constanţei, aeroportul sucevean a accesat deja fonduri europene de 40 milioane euro, contractul fiind semnat încă de la sfârşitul anului 2011. În cadrul proiectului, pista va avea o lungime de 2.460 m (de la 1.800 m) şi se vor moderniza căile de rulare, platforma de îmbarcare, sistemul de balizaj şi se va construi un turn de control. Licitaţia a fost lansată în luna octombrie 2012, dar Consiliul Judeţean nu a anunţat încă un câştigător. Bacăul a concesionat aeroportul cu o pistă de 2.500 m către Blue Air pe o perioada de 34 ani, fiind anunţate investiţii în valoare totală de 45 milioane euro. Aeroportul băcăuan are şi cel mai mare trafic de pasageri din regiune, de circa 250.000/anual.

Iaşul modernizează aeroportul cu forţe proprii
Dacă în cazul celorlalte judeţe importante din ţară, statul a finanţat mai mult sau mai puţin modernizarea aeroporturilor, Iaşul a fost neglijat din acest punct de vedere. În 2011, din cauza neînţelegerilor politice şi a proastei gestionări a aeroportului, Iaşul a ratat cursa fondurilor europene. În schimb, execedentul din bugetul judeţului pe ultimii patru ani a permis lansarea licitaţiei pentru execuţia unei piste de 2.400 m şi a altor lucrări aferente. La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile judeţene au anunţat câştigătorul selecţiei de oferte, fiind vorba de asocierea Max Boegl - Vega 93 - UTI, contra sumei de 31,6 milioane euro. În perspectivă, planul autorităţilor judeţene include o investiţie de peste 100 milioane euro, jumătate din această sumă reprezentând fonduri europene pentru construirea unui centru intermodal de transport marfă. Ultimele etape de modernizare ale aeroportului ieşean constau în construirea unui hangar şi a unei zone cargo. (Alex Andrei)

 *** În România există 16 aeroporturi internaţionale (Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj, Arad, Timişoara, Tg Mureş, Sibiu, Craiova, Bucureşti - două, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi şi Suceava), iar în fază de proiect sunt alte cinci (Deva, Alba Iulia, Braşov, Bistriţa şi Brăila).

 *** Singurul aeroport din Moldova care a atras fonduri europene până acum este Suceava. Iaşul se dezvoltă cu forţe proprii, în timp ce Bacăul are un partener privat

 *** La finalul planului de dezvoltare, Iaşul va avea o pistă de 3.200 m operaţională spre orizontul anilor 2020. Lungimea pistelor din ţară este cuprinsă, în prezent, între 1.800 m şi 3.500 m

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

sandu

Apr 15, 2013

pretul la iasi este mai mare deoarece si comisionul /shpaga este mult mai mare la baronii din iasi!

ioan bibu

Apr 14, 2013

pai cum de ce? diferenta e spade lui nea fene care ne face autostrazi peste tot daca mai e prioritate pentru guvernu lu peste ponta

ioan bibu

Apr 14, 2013

pai cum de ce? diferenta e spade lui nea fene care ne face autostrazi peste tot daca mai e prioritate pentru guvernu lu peste ponta

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!
08/08/2020 12:46

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, vineri seara, arestarea preventivă a lui Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, pentru uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Judecătorii au ...

VIDEO Doi inși care au spart un seif în București au fost prinși
08/08/2020 12:42

 Doi bărbati de 40, respectiv 42 de ani, bănuiti că au intrat in timpul noptii, cu mască pe fată, intr-o firmă din sectorul 6 al Capitalei, unde au spart un seif si au furat 40.000 de lei, au fost ar ...

Închisoare PE VIAȚĂ pentru că a furat o FOARFECĂ
08/08/2020 08:38

Un bărbat de culoare din Louisiana isi va petrece restul vietii in inchisoare pentru că a furat foarfeci de grădinărit, după ce Curtea Supremă din statul american a refuzat cererea sa de eliberare. Fair ...

NIMENI nu scapă de justiție. Un fugar dat în urmărire în 1977 a fost PRINS
08/08/2020 08:37

Un fugar a fost capturat după mai bine de 40 de ani de trăit sub alt nume, transmite FBI. Conform CNN, Luis Archuleta, in varstă de 77 de ani, a fost dat in urmărire federală in 1977, după ce a zburat pe ...

ULTIMA ORĂ! O nouă răfuială cu cuțite între clanuri. Finul lui Florin Salam, înjunghiat de clanul Olteanu. Detalii șocante
08/08/2020 07:49

Incidentele in care sunt implicati membrii din clanurile din Romania par să ia amploare. Un nou incident a avut loc acum cateva zile, după ce finul lui Florin Salam a fost la un pas de moarte, după ce a fost ...

Bărbat din Neamţ, arestat. Este acuzat că şi-a ucis fiul şi l-a aruncat în râu
07/08/2020 14:29

Un bărbat de 73 de ani din judetul Neamt a fost retinut sub acuzatia că si-a ucis fiul, l-a transat si l-a aruncat in rau.     Politistii au fost sesizati de un tanăr de 29 de ani că a observat ...

Un șofer vasluian a bătut toate recordurile în materie de infracțiuni!
07/08/2020 14:14

 Poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au depistat un tanăr, de 26 de ani, din judeţul Vaslui, in timp ce conducea un autoturism pe DE 583, in localitatea Leţcani, cu viteza de 92 km/h, sectorul de drum ...

Percheziții în Iași într-un dosar penal de tentativă la tâlhărie calificată și șantaj
07/08/2020 13:47

 Poliţiştii ieşeni au efectuat patru percheziţii domiciliare intr-un dosar penal de tentativă la talhărie calificată şi şantaj. Trei persoane au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore. Po ...

Tânăr... reținut 24 de ore după ce a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals
07/08/2020 10:42

Poliţiştii din Podu Iloaiei au depistat un tanăr care conducea un autoturism pe drumul public. Acesta a prezentat poliţiştilor un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autorităţile italiene, ...

Luarea de ostatici din Franţa, încheiată. Agresorul a fost reţinut
07/08/2020 08:51

Individul care a sechestrat mai multe persoane intr-un filială bancară din oraşul francez Havre a eliberat toţi ostaticii, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate. Ultimul din cei şase ostatic ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!