Dispariţia coloşilor industriali ai Moldovei

default

Dimensiune font:

| 07-08-2013 05:15

* fabrici şi uzine care altădată produceau bunuri pentru lumea largă s-au transformat în munţi de moloz din cauza intereselor, indiferenţei sau concurenţei acerbe de pe piaţă * în unele oraşe ale regiunii, locul halelor de producţie a fost luat de supermarketuri * muncitori care ani de-a rândul au îmbrăcat halatul în fabrică îşi aduc aminte cu nostalgie de acele vremuri * în ultimii ani, viaţa lor s-a transformat radical * unii s-au pensionat forţat, alţii au plecat în străinătate, iar cei mai mulţi trăiesc din munci sezoniere  

În ultimii 20 de ani, numai în municipiul Suceava s-au închis peste 10 unităţi de producţie ridicate în perioada comunistă. Cele mai multe au fost rase de pe faţa pământului şi deasupra lor au fost construite mall-urile, care încurajează societatea de consum. Astfel, Suceava a ajuns unul din oraşele cu cele mai multe spaţii comerciale pe cap de locuitor.
Consumatori în loc de producători
Suceava Shopping City a fost construit pe terenul unde, în urmă cu zece ani, încă mai exista fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL), devenit ulterior societatea Mobstrat (producător de mobilă). Ultima clădire a combinatului a fost dărâmată în anul 2007. Un an mai târziu a început să prindă contur primul mare centru comercial al Sucevei, care astăzi înglobează zeci de magazine. Vizavi de Shopping City, în urmă cu cinci ani, a fost inaugurat şi Iulius Mall, pe terenul defunctei Întreprinderi de Fibre Artificiale (IFA). Fabrica a fost deschisă în anul 1984, iar în 1990 a fost închisă, pe motive de poluare. În anul 2006, grupul ieşean Iulius Mall a achiziționat de la Famos Suceava cei 131.977 de metri pătrați de teren pe care se aflau clădirile fostei IFA Suceava, intenţionând să deschidă un mall. În februarie 2007, grupul a început demolarea clădirilor masive de beton, care erau deja dezafectate. Singura construcţie păstrată din ansamblul IFA a fost coşul de fum de peste 200 metri înălţime.
Centru comercial pe terenul fostei IUPS
Cu toate că Suceava este unul din cele mai aglomerate oraşe din punctul de vedere al centrelor comerciale, retailerii continuă să vadă zona ca fiind extrem de atractivă. Drept dovadă pe terenul fostei Întreprinderi de Utilaje şi Piese de Schimb (IUPS) ar urma să se construiască un alt complex comercial, patronat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, cei care administrează firma Dedeman. Nu se ştie câţi angajaţi va avea noul centru comercial, însă foştii muncitori de la IUPS sunt siguri că vor fi mai puţini de 2.400, câţi erau la IUPS în anii ’80. „Eu m-am angajat acolo în anul 1979. În anul 1989 aveam un salariu de 2400 de lei/lună. La IUPS se făceau căzi de baie, freze, cazane”, a spus Ioan Oroian, fost angajat la IUPS. El a adăugat că în 2005, atunci când a plecat de la fabrică, dintre cei 800 de angajaţi existenţi în secţia în care şi-a desfăşurat activitatea, au mai rămas doar 5. Fosta fabrica a fost vândută la fier vechi, bucată cu bucată. „Presele pentru fabricarea căzilor de baie au fost aduse din Italia. La final, italianul a venit ca să le recupereze, pentru că altfel ajungeau şi acelea la fier vechi”, a spus muncitorul. Ioan Oroian a ajuns la vârsta pensionării, însă are colegi de serviciu care sunt tineri şi muncesc pe unde apucă. Mulţi au plecat peste hotare, alţii s-au angajat în construcţii, iar alţii fac taximetrie.


Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, în anul 1986 în judeţul Suceava existau 183.374 de salariaţi, dintre care 91.244 munceau în industrie. Faţă de atunci lucrurile s-au schimbat semnificativ. În anul 2008 în judeţ erau 101.000 salariaţi dintre care doar 27.369 activau pe segmentul industrie.

Săvineşti, un muzeu al eşecului de după 1989
Înfiinţată în 1957, platforma industrială Săvineşti, din judeţul Neamţ, a hrănit mii de oameni timp de mai bine de trei decenii. La început, era profilată pe producţia de fibre sintetice, iar un an mai târziu s-a înfiinţat şi Combinatul de îngrăşăminte pe bază de azot Azochim (actuala societatea Ga-Pro-Co Chemicals SRL). Fabrica avea pe atunci aproape 3.000 de angajaţi, din care au mai rămas vreo 500. Mare parte din combinat s-a închis, iar o bucată a fost cumpărată de omul de afaceri Ioan Niculae, patronul concernului Interagro, din care fac parte mai multe combinate de îngrăşăminte chimice din ţară care trag să moară.
Platforma industrială a cunoscut de-a lungul timpului diverse etape de dezvoltare. Din anul 1991 şi până în prezent, o parte din instalaţii şi-au încetat activitatea sau au fost dezafectate. „Din 1971 şi până în 1985, am lucrat la combinat, la Azochim, după care am plecat la uzină. Apoi, în 2002, am ieşit la pensie anticipat, iar în 2006, m-am întors la fostul combinat Azochim. Pentru noi, cei care lucram acolo era un fel de familie, mergeam cu drag la muncă. Acum, mă doare inima să văd cum totul dispare”, a spus Gheorghe Moşu, liderul Sindicatului Azochim.


Uzine performante, închise de concurenţă
Coloşii industriali de altădată au ajuns ruine. Multe clădiri au fost demolate, iar tot ceea ce a fost metal (mii de tone de instalaţii) s-a vândut la fier vechi. Mai funcţionează o parte din Fibrex Nylon, preluată de firma italiană Radici.
Din restul platformei chimice au rămas doar amintirile şi câteva clădiri vechi, care se mai închiriază din când în când. „Oamenii au fost concediaţi treptat, până când au rămas doar câteva sute. Pe platforma chimică Săvineşti, lucrau aproximativ 18.000 de oameni, cu tot cu cei de pe şantiere. Te uiţi şi te întrebi unde sunt miile de oameni care lucrau pe platformă”, a spus Gheorghe Moşu, care lucrează pe platforma chimică de peste 40 de ani.


În anul 2000, Fausto Radici, preşedintele grupului care a preluat colosul nemţean, fostul partener extern tradiţional al fabricii, a anunţat că a devenit acţionar majoritar al SC Fibrex SA. În numai un an, Grupul Radici, al treilea producător mondial de fire şi fibre sintetice , a reuşit să elimine concurentul român de pe piaţă. La ora actuală mai funcţionează două secţii.

Privatizări dubioase, şomaj endemic
În urmă cu 20 de ani, Vasluiul avea o zonă industrială bine pusă la punct care absorbea aproape întreaga forţă de muncă a municipiului. Erau cunoscute societăţile Mecanica (piese pentru maşini şi utilaje), Moldosin (fire şi fibre sintetice), Hitrom (azbest şi materiale de izolaţie), AMC (aparate de măsură şi control), Movas (mobilă), la fel ca şi cele din domeniul industriei uşoare, Confecţii, Textila şi Varotex. În timp, prin privatizări „cu cântec”, din industria Vasluiului nu a mai rămas nimic. Sau mai bine zis, a rămas un număr destul de mare de şomeri care a situat an de an judeţul pe primele locuri în ţară. În medie, în ultimii ani rata şomajului a fost de peste 10%.
Este nevoie de implicare
S-au mai descurcat cât de cât societăţile de confecţii care au lucrat în sistem lohn şi cele din domeniul construcţiilor. Acum, chiar să vrei, nu ai mai avea cu cine să pui pe picioare o industrie fiindcă nu mai sunt specialişti. „Nu mai avem profesionişti, nu mai avem acele cadre superioare, dar s-ar putea reface această valoare umană care să pună în mişcare o activitate economică. Putem să vorbim foarte uşor despre Hitrom fabrica de materiale de construcţii, unde s-au produs materiale de calitate de care este nevoie şi la această oră”, a spus Ovidiu Copacinschi, preşedintele Asociaţiei Patronale a IMM-urilor Vaslui. Tot la fel putem discuta de Mecanica, o întreprindere care făcea atâtea şi atâtea articole necesare. „Este nevoie de aceste repere, dar este nevoie de iniţiative decizionale care să repornească economia unei localităţi sau a unui judeţ”, a mai spus Ovidiu Copacinschi.
Grupaj coordonat de Maura Anghel

RIFIL Săvineşti, singurul supravieţuitor
Miile de foşti angajaţi de pe platforma Săvineşti au îngroşat rândul şomerilor. Ajunşi la peste 45 de ani, mulţi dintre ei au luat drumul străinătăţii fiindcă în România nu-i voia nimeni. Unul dintre supravieţuitorii de marcă din domeniu de pe platforma chimică este RIFIL. Dacă în cazul Fibrex Nylon nu se prea poate vorbi despre producţie, RIFIL a rămas pe baricade, datorită managementului practicat de conducerea societăţii. Înfiinţată în aprilie 1973, societatea mixtă româno-italiană RIFIL Săvineşti este rezultatul asocierii dintre Centrala Industrială de Fibre Sintetice (CIFS) Săvineşti şi societatea Romalfa Biella (Italia), fiind prima societate de producţie cu capital străin înfiinţată în România după 1945 şi prima din blocul ţărilor din pactul de la Varşovia. În iunie 2013, RIFIL SA Săvineşti, a marcat 40 de activitate.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
FOTO/VIDEO:
12/08/2020 00:51

Urmărire după un sofer beat, pe străzile din Iasi, in miez de nopate. La primele ore ale diminetii de miercuri, in timp ce efectuau serviciul de patrulare in zona Cug, politistii sectiei 6 au efectuat semnal ...

Un bărbat de 75 de ani a murit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat, în Bacău
11/08/2020 23:50

Un bărbat de 75 de ani a murit, marti, după ce masina pe care o conducea s-a răsturnat, anuntă Politia Judetului Bacău. Purtătorul de cuvant al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat pentru MEDIAFA ...

Dramă fără margini. Copil de 7 ani, spulberat pe trecerea de pietoni
11/08/2020 23:45

Un şofer a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, după ce a accidentat mortal un copil, pe trecerea de pietoni, in comuna Cornetu din Judeţul Ilfov. "La data de 10 august, in jurul orelor 21,20, ...

Trei adolescente, rănite după ce au fost lovite de un autoturism pe trecerea de pietoni, în Piteşti: Femeia aflată la volan, cercetată
11/08/2020 23:08

Trei adolescente au fost rănite, marţi seară, după ce au fost lovite de un autoturism in timp ce traversau strada pe trecerea pentru pietoni, intr-un cartier din municipiul Piteşti. Femeia aflată la volan ...

O maşină condusă de un copil s-a răsturnat lângă Brăila. În maşină erau şi alţi minori.
11/08/2020 23:06

O maşină condusă de un băiat de 14 ani, in care se mai aflau 9 minori, cu varste cuprinse intre 14 Şi 17 ani, s-a răsturnat pe un camp aflat langă satul Plopu, judeţul Brăila. Potrivit informaţiilor f ...

ULTIMA ORĂ Bărbat împușcat după ce a atacat o polițistă și un jandarm
11/08/2020 22:52

Un incident socant a avut loc, marti seară, intr-o localitate din Valcea. O politistă si un jandarm, care au intervenit la un scandal, au fost atacati de un bărbat, care i-a atacat cu un cocktail Molotov si ...

Bărbatul care l-a ucis pe pădurarul din Maramureș, ARESTAT PREVENTIV. PÎCCJ, anunț oficial
11/08/2020 17:45

”În cursul zilei de azi, 11 august 2020, Tribunalul Bucuresti a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de Sectia de urmărire penală si criminalistică din cadrul Par ...

Criminalul din Alba, CONDAMNAT. Pedeapsa primită de bărbatul care și-a îngropat victima în coțet
11/08/2020 16:01

Bărbatul care a ucis-o pe Claudia, femeia găsită ingropată in cotetul pentru porci, a fost condamnat. C.A, bărbatul care a omorat in luna februarie o femeie din Cluj, dată dispărută de prieteni si fami ...

Principalul suspect în cazul lui Emi Pian VREA ACASĂ! Motivele invocate
11/08/2020 13:56

Emanuel Richard Gheorghe, principalul suspect in cazul uciderii lui Emi Pian, nu mai vrea să stea după gratii. Emanuel Richard Gheorghe, principalul suspect in cazul uciderii lui Emi Pian, contestă măsura ...

Mărturia unui PASAGER al avionului prăbușit în India. „Am lovit ceva și apoi...”
11/08/2020 13:20

Un supravietuitor al accidentului aviatic din India de săptămana trecută a vorbit despre momentele cumplite dinainte de tragedie si despre urmările prăbusirii. „Am auzit pilotul prin difuzoare. El s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!