default

Dimensiune font:

Născuţi în zodia sărăciei

| 24-04-2013 13:01

* au deschis ochii într-o bojdeucă şi încearcă să supravieţuiască în condiţii la care mulţi nici nu se gândesc * trăiesc cu speranţa că se va îndura Dumnezeu de ei şi o vor duce mai bine * ei sunt copiii din centrele de plasament, pentru care statul este şi mamă, şi tată

S-au obişnuit să se trezească flămânzi şi să se culce la fel. Să meargă dezbrăcaţi şi desculţi prin noroiul din jurul casei. Să înveţe atât cât pot la lumina palidă a unei lumânări. Este povestea a sute de copii născuţi în zodia sărăciei. O parte dintre ei au fost uitaţi de părinţi prin centrele de plasament şi spun mamă şi tată unor străini care îi îngrijesc.
În judeţul Vaslui, centrele de plasament au fost mereu pline. De-a lungul anilor, aici au ajuns mii de micuţi care nu au ştiut niciodată ce înseamnă cuvântul familie. Mulţi dintre ei au dus în spate necazuri cât alţi oameni într-o viaţă, de la cele mai fragede vârste. S-au născut în sărăcie, au crescut cu te miri ce, apoi au fost abandonaţi de cei care le-au dat viaţă. Unii au fost victime ale violenţei şi abuzurilor, au trecut prin chinuri cumplite, pe care mulţi nu le vor uita niciodată.

Tată violator, copile traumatizate

Din păcate, au fost multe situaţii când în spatele uşilor s-au consumat drame greu de descris de care s-a aflat foarte târziu. Ultimul caz este cel al tatălui incestuos de la Băcani, judeţul Vaslui. Luni la rând, trei surori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani au fost supuse la chinuri greu de imaginat chiar de către tatăl biologic, Ion Balan, văcarul din sat. Potrivit expertizelor medico-legale, mezina şi fata de 16 ani au fost violate în mod repetat de individ. Cealaltă fată a scăpat cu fuga de fiecare dată şi chiar şi-a confruntat agresorul cu un curaj greu de imaginat pentru un copil. „Cei care au pus capăt calvarului fetelor au fost cadrele didactice de la scoală, întrucât totul se petrecea, cel mai probabil, cu acceptul mamei minorelor. Bărbatul este acum după gratii, iar cele trei copile au fost internate la Centrul de Primire în Regim de Urgentă pentru Copilul Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad”, a adăugat şeful DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.
Sunt multe astfel de cazuri dramatice care au oripilat opinia publică. Probabil cel mai grav este cel al lui Petrică Topală, de 51 ani, din Bogdăneşti, Vaslui. El este după gratii pentru că a întreţinut relaţii incestuoase cu fiica sa. În urma lor, au venit pe lume doi copii.

Ionel Armeanu Ştefănică

Cerşetoria, un alt mod de exploatare a celor mici


La fiecare colţ de stradă, în piaţă, în uşa bisericilor şi a restaurantelor, în parcările supermarket-urilor, peste tot vasluienii sunt luaţi cu asalt de cerşetori. Autorităţile îi privesc cu indulgenţă, deşi unii devin agresivi atunci când oamenii îi ignoră. Pentru o parte dintre ei, cerşetoria e o necesitate, un mijloc de subzistenţă. Alţii trăiesc mai mult decât îndestulător din mila publică.
În mod frecvent chiar părinţii sunt cei care îi pun să întindă mâna. Şi lucru foarte grav, unii dintre copii cred că acesta este singurul mod de viaţă care li se potriveşte şi cu toate eforturile specialiştilor nu se schimbă şi nu renunţă. „Copiii profită din plin de naivitatea oamenilor. Ei o fac pe necăjiţii pentru a inspira milă, dar în acelaşi timp refuză orice ajutor pe care noi îl putem oferi. Sunt caracterizaţi de spiritul de aventură şi ignoră toate regulile societăţii. Oamenii care le dau bani nu fac decât să le încurajeze această atitudine. Ar trebui să se gândească doar la faptul că aceşti copii renunţă la şcoală pentru a sta pe străzi şi, dându-le bani, îi condamnă la ignoranţă şi le refuză şansa unui viitor în care să-şi poată câştiga singuri o pâine cinstit“, a spus Mihaela Stângaciu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgentă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat.


„Salvatorii” nu au ajuns la timp


În ultima vreme în judeţ se înregistrează tot felul de evenimente ale căror victime sunt cei mici. Un copil a murit după ce s-a înecat cu lapte, un bebeluş şi-a dat ultima suflare în timp ce părinţii petreceau la botez, un băiat de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică, un altul şi-a produs leziuni extrem de grave după ce a băut o soluţie chimică de curăţat aragazul, iar o fetiţă de cinci ani a fost ucisă de tată. Sunt doar câteva din secvenţele ce conturează un context care tinde să devină fenomen. „Toate aceste cazuri s-au petrecut în mediul rural şi au la bază un cumul de factori. Aş pune pe primul loc consumul de alcool şi muncile gospodăreşti, care îi fac pe părinţi să îşi neglijeze copiii. Lipsa de educaţie ar fi un alt factor şi toate sunt potenţate de sărăcie, de nivelul scăzut de trai. Grija zilei de mâine şi nevoile de tot fel duc la dezumanizare, întâlnită tot mai frecvent în mediile sărace”, a atras atenţia psihologul Ana Rinder.


Pe fondul sărăciei şi plecării părinţilor în străinătate se înregistrează şi situaţiile de abandon, o fugă de responsabilitatea manifestată de părinţi.


„Am întâlnit situaţii în care mama este plecată în străinătate, iar copilul, cu debut de schizofrenie, este lăsat în îngrijirea tatălui alcoolic, cu accese de violenţă. Am avut un alt caz, o adolescentă consumatoare de etnobotanice, ai cărei părinţi plecaţi în străinătate îi trimiteau câte 1.000 de euro pe lună. Fetiţa fusese lăsată în grija bunicii, dar nu locuia cu aceasta. Şi aici am ajuns la o altă cauză a acestor situaţii: destrămarea familiilor. În cele mai multe situaţii, sunt plecate mamele. Copiii rămân în grija tatălui care nu face fată tuturor responsabilităţilor şi începe să bea. Ca rezultat, copiii sunt neglijaţi sau chiar agresaţi, dacă tatăl este violent”, a mai spus Ana Rinder.

Grup de Intervenţie Rapidă!


O întâmplare şocantă petrecută toamnă trecută în localitatea Satu Nou a pus autorităţile la treabă. Un bărbat şi-a ucis cu sânge rece fetiţa de numai cinci ani, lovind-o cu o sapă în cap. Se pare că agresorul a vrut să se răzbune pe soţie, care era plecată la muncă în străinătate şi nu venise acasă de un an şi jumătate. Înainte de a-i curma viaţa copilei, i-a aplicat acelaşi tratament tatălui său, în vârstă de 66 de ani.
Cazul care a zdruncinat autorităţile judeţului şi le-a pus pe jar. Aşa a luat fiinţă Grupul de Intervenţie Rapidă.
Prefectura a luat primele măsuri în vederea salvării copiilor de agresiunile şi neglijenţa părinţilor. Prefectul Radu Renga a precizat că se doreşte înfiinţarea unui sistem de comunicare rapidă între autorităţile locale şi judeţene, în vederea depistării cazurilor de abuzuri din familii.
Din reţeaua de „informatori” de la nivelul comunelor vor face parte poliţistul, medicul, directorul şcolii, preotul, asistenţii sociali din cadrul primăriilor. Pentru a pune la punct sistemul de intervenţie, Prefectura Vaslui a semnat un protocol cu toate instituţiile chemate să intervină pentru prevenirea violenţei în familie. S-au organizat cursuri de formare a persoanelor din mediul local care vor culege informaţiile necesare, la instruire fiind chemaţi reprezentanţii a câte 10 localităţi. „Dorim să punem la punct o procedură cât se poate de simplă, ca fiecare să anunţe cât mai rapid eşaloanele superioare. Dacă reuşim să culegem o informaţie cu o zi înainte, este foarte bine! Echipa care va lucra se va numi sugestiv «Grup de Intervenţie Rapidă»”, a subliniat Renga.


Copilărie pe întuneric


Sunt copii normali, părinţii îi iubesc şi încearcă să îi crească într-un climat adecvat. Numai că pentru ei sărăcia e cel mai mare duşman. Casele în care locuiesc nu sunt racordate la energie electrică, iar părinţii lor sunt prea săraci pentru a-şi permite astfel de investiţii. Astfel, într-o lume a computerelor, sute de copii îşi scriu încă temele la lumânare, iar televizor nu au văzut decât la rude. Visul lor este să vadă în camere lumină de la un bec.
În judeţul Vaslui, peste 3.000 de locuinţe nu sunt racordate la reţeaua electrică. Micuţii din aceste case aşteaptă o minune care să le lumineze vieţile!

La Vaslui, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) este ocupat la capacitate maximă. Micuţii din centru au o soartă comună: nu-şi găsesc locul în familiile din care provin. Unii sunt abuzaţi, alţii abandonaţi. Tot mai frecvent, dacă mama e plecată, tatăl îşi îneacă amarul în băutură, iar cei mici rămân să se descurce cum pot.

„Până la modificarea legislaţiei, nu putem sta cu mâinile în sân. Dorim ca tot mai multe instituţii să culeagă informaţii din comunităţi care să ajungă rapid la Protecţia Copilului, pentru a se interveni chiar şi temporar. Chiar dacă va fi o alarmă falsă, e bine să mergem la faţa locului, să nu ne mai confruntăm cu ceea ce s-a întâmplat la Soleşti. Acolo, o fetiţă a spus bunicii că tatăl o ameninţă că o omoară, însă nimeni nu a intervenit, iar nenorocirea s-a întâmplat” --Radu Renga, prefect Vaslui

Degradarea familiei este mai nocivă pentru copil decât sărăcia în sine. Sunt multe familii sărace, dar acolo unde există o scară de valori bine definită şi fiecare îşi asumă rolul pe care îl are, nu se întâmplă drame decât accidental” – Ana Rinder, psiholog


Alcoolul, inamicul public nr. 1
Îşi beau minţile şi cei care au de suferit sunt proprii copii. Asta spun despre mulţi părinţi specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui. Au văzut sute de astfel de situaţii. Consumul de alcool a devenit principalul inamic cu care au de luptat unii copii. Părinţii lor au alunecat pe această pantă şi îi neglijează complet. Au fost zeci de cazuri când cei mici trăiau din mila vecinilor deoarece toţi banii familiei şi alocaţiile lor se duceau la cârciumile din sat. „Am avut situaţii când cei mici munceau ca să aducă părinţilor bani de băutură, iar lor li se părea absolut normal acest lucru. Din păcate, pe lângă neglijenţă apar cazurile de abuz. Psihic sau fizic. Situaţii care lasă urme adânci în mintea şi sufletul celui mic ce va rămâne de multe ori marcat pe viaţă cu toate lecţiile de consiliere pe care le acordă specialiştii noştri”, a spus Ionel Armeanu Ştefănică, director general DGASPC Vaslui.
Comunităţile locale au avut un rol deosebit în a salva aceşti copii. Au făcut sesizări, iar cei de la DGASPC i-au luat din familii.

Simona Pop

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Tânărul fără permis din Vaslui, care a provocat un accident mortal, reținut
08/08/2020 17:30

 Politistii din cadrul Biroului Politiei Rutiere Vaslui au probat activitatea infractională a unui bărbat in varstă de 33 de ani, din municipiul Vaslui, judetul Vaslui, bănuit de comiterea infracţiuni ...

O fată și un băiat au fost ÎNJUNGHIAȚI în plină stradă, la Suceava
08/08/2020 16:56

Un tanăr din Suceava a fost arestat preventiv după ce a injunghiat doi tineri, o fată si un băiat, in plină stradă. În noaptea de 7 spre 8 august, in cartierul Obcini al municipiului Suceava, doi t ...

Un accident cumplit s-a produs sâmbătă, 8 august, în apropiere de Timișoara. Impactul s-a soldat cu moartea unui motociclist
08/08/2020 16:53

La Pischia, langă Timisoara, conform primelor informatii, un motociclist a patruns pe sensul opus, după o curbă si s-a izbit violent de un SUV. În urma impactului, motociclistul in varstă de 65 de ani ...

Polițiștii au ridicat 30 de mașini, în București, în urma unor operațiuni de amploare
08/08/2020 16:51

 30 de masini au fost indisponibilizate de politisti, in urma unor actiuni care au avut loc in Bucuresti. Au fost constatate si cinci infractiuni, intre care conducerea sub influenta unor substante psihoac ...

10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina
08/08/2020 12:50

Politistii de frontieră de la Inspectoratului Teritorial al politiei de Frontieră Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 10.200 pachete cu tigări de provenientă ucraineană, in valoare de 119.300 lei. ...

Un violator și-a UCIS victima, după ce a fost eliberat din cauza pericolului Covid-19
08/08/2020 12:48

Un violator proaspăt eliberat din inchisoare si-a ucis victima care l-a denuntat. Bărbatul fusese lăsat in libertate pentru că viata i-ar fi fost pusă in pericol după gratii, din cauza Covid-19. Ibrahim ...

Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!
08/08/2020 12:46

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, vineri seara, arestarea preventivă a lui Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, pentru uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Judecătorii au ...

VIDEO Doi inși care au spart un seif în București au fost prinși
08/08/2020 12:42

 Doi bărbati de 40, respectiv 42 de ani, bănuiti că au intrat in timpul noptii, cu mască pe fată, intr-o firmă din sectorul 6 al Capitalei, unde au spart un seif si au furat 40.000 de lei, au fost ar ...

Închisoare PE VIAȚĂ pentru că a furat o FOARFECĂ
08/08/2020 08:38

Un bărbat de culoare din Louisiana isi va petrece restul vietii in inchisoare pentru că a furat foarfeci de grădinărit, după ce Curtea Supremă din statul american a refuzat cererea sa de eliberare. Fair ...

NIMENI nu scapă de justiție. Un fugar dat în urmărire în 1977 a fost PRINS
08/08/2020 08:37

Un fugar a fost capturat după mai bine de 40 de ani de trăit sub alt nume, transmite FBI. Conform CNN, Luis Archuleta, in varstă de 77 de ani, a fost dat in urmărire federală in 1977, după ce a zburat pe ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!