3D Printing în România - O Evoluție Surprinzătoare

featured-image-articol
Logo NTX resized_2

Dimensiune font:

| 11-12-2020 15:33


La nivel mondial, în ultimii ani marea majoritate a industriilor s-a concentrat pe inovare. Acestea au încercat să identifice noi mijloace prin care să crească capacitatea de producție prin utilizarea de tehnologii moderne care să le permită totodată scăderea costurilor.
Imprimarea 3D s-a dovedit a fi în ultimii ani mijlocul care să le permită acest lucru și mai mult de atât să le permită să inoveze pe piață.

 


Deși inițial a fost folosită doar le nivelul industriei pentru realizarea pieselor de bază, imprimarea 3D a devenit un trend. Acestea au început să fie integrate în proiecte inovatoare sau chiar în proiecte mici de tip hobby.


În ultimii ani, imprimarea 3D a adus contribuții semnificative în diferite industrii. Doar anul acesta se pare că a reprezentat soluția ideală pentru realizarea materialelor necesar împotriva SARS-COV-2.
La imprimantele 3D s-au produs atât viziere pentru protecție cât și ventilatoare mecanice, utile în cazul pacienților internați pe secțiile ATI.


În România, printre cei care importă imprimante 3D profesionale sunt cei de la Nutechnologies.
Aceștia au pe site-ul lor o gamă foarte largă de imprimante 3D ce pot fi utilizate cu succes în diferite industrii. Modele propuse de ei au o capacitate mare de producție atât în realizarea pieselor din metal cât și din polimeri și asigură continuitate.


Aici puteți vedea toate tipurile de imprimante 3D pentru metal, cele mai des utilizate în producție.
Care sunt avantajele utilizării imprimantelor 3D în diferite industrii?
În primul rând, producția prin utilizarea imprimării 3D, în comparație cu cea clasică nu necesită niciun fel de scule sau dispozitive speciale. Imprimanta este cea care produce piesele, fără intervenție umană sau de altă natură.


Durata de producție a pieselor prin utilizarea printării 3D este mică, ceea ce permite realizarea pe loc a acestora fără a fi nevoie de creare stocurilor, iar economia de timp atrage după sine și costuri mai mici de producție.


Dezvoltarea de produse noi sau chiar inovative poate fi accelerată de tehnologia de printare 3D, deoarece aceasta facilitează procesul de iterație și contribuie la realizarea mai eficientă a produselor prototip, în special în cazul produselor la care se pune accentul pe design.
Astfel, pentru cei care vor sa lanseze produse noi pe piață, realizare lor prin utilizarea imprimantelor 3D diminuează riscurile asociate.


Pentru utilizare printării 3D, cei de la Nutechnologies propune cel mai puternic soft de creare și pregătire al datelor: Materialise Magics. Acest soft inteligent și versatil este echipat cu o interfață intuitivă și personalizabilă.


Soft-ul este conceput pentru a ghida în fiecare etapă din proiectarea și realizare a produsului. Oferă posibilitatea de a edita și converti fișiere în STL, repararea erorilor, modificarea designului și să pregătești platforma de imprimare.
Acest soft te ajută să creezi produsul pe care ți-l dorești într-un mod eficient reducând a maxim costurile de iterație și producție chiar și a produselor mai complicate.
Un alt avantaj al utilizării acestor tehnologii este faptul că se reduce la maxim implicare umană ceea ce reduce riscul accidentelor în timpul procesului de producție.


Bineînțeles, aceste imprimante 3D au și anumite limitări ce pot afecta anumite industrii.
Spre exemplu, unele imprimante sunt limitate din punct de vedere al realizării produselor de dimensiuni mari, ele fiind utilizate în mod special pentru realizare pieselor/ produselor de dimensiuni mici și medii.
În momentul de față există o gamă restrânsă de materiale și culori în comparație cu clasica variantă de producție, iar asta poate aduce anumite limitări din punct de vedere a designului.
Costurile utilizării acestei tehnologii în momentul de față sunt destul de ridicate ceea ce înseamnă că nu este accesibilă oricui, în special celor în care se produce în serii mari.
În ciuda limitările pe care le au în momentul actul, tehnologiile de imprimare 3D se dezvoltă într-un ritm foarte alert, iar investiția într-un astfel de mecanism este tot în scădere. Acest lucru face din imprimarea 3D ca fiind în viitor o soluție viabilă și accesibilă tuturor producătorilor din diferite industrii.


Domeniile și industriile care se folosesc cel mai mult de tehnologia printării 3D sunt:
• industria automotivelor care realizează atât prototipuri cât și piese funcționale;
• industria medicală în realizarea protezelor, a organelor;
• tehnică dentară;
• industria aeronavelor;
• tehnologia spațială;
• artă/ design/ sculptură;
• divertisment (producția de jucării, piese de colecție etc)
• arhitectură;
• modă și bijuterii;
• industria alimentară;
• educație.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Cifra exacta a pensionarilor speciali din Romania. Suma colosala platita lunar de stat pentru acoperirea veniturilor uriase
20/04/2021 00:11

In Romania se platesc anual peste 183.000 de pensii speciale, care secatuiesc bugetul de stat, iar alti aproape 5 milioane de romani sunt pensionari obisnuiti, care isi duc traiul de la o luna la alta, in funct ...

Euro, un nou maxim - 19 aprilie
19/04/2021 23:02

Euro a inregistrat, luni, un nou maxim istoric, la 4,9261 lei, după cel atins la finele lunii martie, de 4,9251 lei. Fată de cursul de vineri, euro a crescut cu doar 0,04% La inceputul lunii martie, euro ...

Iluminatul cu LED poate genera economii de 75 de milioane de euro la bugetul statului roman. Studiul complex facut public
19/04/2021 21:04

Iluminatul cu LED poate genera economii de 75 de milioane de euro la bugetul statului. Din peste 2 milioane de becuri utilizate pentru iluminatul rutier si stradal din Romania, doar 25% au fost inlocuite cu teh ...

Știre bombă pentru românii cu credite bancare
19/04/2021 15:11

Economistul Cristian Socol anuntă vesti proaste pentru romani, in special pentru tineri. Acesta spune intr-o postare pe Facebook că trebuie să ne asteptăm la cresteri ale ratelor la bănci si facturi mai ma ...

OMNIA UNIVERS SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
19/04/2021 14:21

 Comunicat de presă 19.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OMNIA UNIVERS SRL

CAFENEAUA NOASTRA SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
19/04/2021 13:59

 Comunicat de presă 19.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru CAFENEAUA NOASTRA SRL

Traficul de migranți, o afacere foarte profitabilă
19/04/2021 13:02

Dincolo de drama umanitară, afluxul neintrerupt de migranţi care traversează Mexicul pentru a ajunge in SUA scoate la iveală traficul de persoane care generează miliarde de dolari, comentează luni France ...

Dezastru în solariile din Matca. Producția este întârziată din cauza frigului
19/04/2021 11:43

Cercetătorii sustin că aceste oscilatii bruste de frig si cald vor afecta si calitatea produselor agricole, transmite Digi24.ro. Din cauza frigului, legumicultorii din Matca, judetul Galaţi, fac si acum fo ...

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
19/04/2021 10:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
19/04/2021 09:56

 ANUNT DE PRESA Data: 08.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei