default

Dimensiune font:

5 beneficii incredibile ale iluminatului cu LED asupra sanatatii

| 28-06-2018 10:03

   Iluminatul incaperilor de acasa, de la birou sau chiar cel stradal cu ajutorul becurilor LED are multiple avantaje – de la cele ce privesc reducerea costurilor de intretinere pana la cele care au in vedere protejarea mediului, dar si a sanatatii tale. Daca nu ai facut schimbarile necesare pana acum, nu este prea tarziu. Orice camera vrei sa eficientizezi sau sa redecorezi, optiunile avantajoase te asteapta la doar cateva click-uri distanta, chiar de pe site-uri online si fara a mai pierde timp pretios in magazine.

Lumina pe care o primesti zilnic este importanta in scopul eficientizarii muncii tale, dar si a odihnei. Expunerea permanenta a ochilor la o lumina neadecvata poate declansa discofort si afectiuni cronice pe termen scurt, mediu si lung, de care nu esti constient atunci cand lucrezi la un birou intunecat, iti obsesti privirea citind la o lumina slaba sau luminezi gresit camera copilului si spatiul sau de joaca. In acest context, LED-urile au devenit varianta cea mai buna pentru protejarea sanatatii si bugetului familiei tale.

Afla cele 5 beneficii asupra sanatatii pe care le au LED-urile:

 

1. Intrucat becurile cu LED emit o lumina apropiata de cea naturala, aduc o imbunatatire remarcabila intreg ritmului circadian. Astfel, expunerea la lumina naturala sau apropiata de aceasta stimuleaza activitatea pe timpul zilei, dar ofera confortul necesar inainte de somn, astfel incat sa elimini unul dintre principalii factori ai oboselii. Daca iti doresti sa te bucuri de beneficiile unui sistem de iluminare eficient, vezi preturile becurilor cu led si inlocuieste-le in intreaga casa sau la birou. Vei putea resimti avantajele asupra ritmului tau zilnic si a starii tale de spirit inca din prima clipa.

2. Stresul si anxietatea sunt cele mai des intalnite cauze ale unor grave probleme de sanatate. Intrucat ai parte de acestea in orice mediu iti desfasori activitatea, incearca sa iei masurile adecvate pentru a-ti imbunatati eficienta zilnica, dar si pentru a te bucura de relaxare si liniste atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele. Fie ca lucrezi de acasa ori ai la dispozitie un spatiu in care iti place sa te destinzi, o banda led poate fi ceea ce lipseste din acest ambient. Este un fapt bine cunoscut ca lumina iti influenteaza starea de spirit si productivitatea, insa cu cat nivelul stresului sau al anxietatii dupa o zi lunga este mai ridicat, cu atat trebuie sa aduci schimbari stilului tau de viata. Activitatea fizica, dieta sanatoasa si odihna suficienta sunt celelalte secrete ale eliminarii acestor factori negativi din viata ta.

3. La birou sau acasa, nivelul productivitatii tale poate avea de suferit din cauza unor factori externi sub incidenta carora te afli in permanenta. Unul dintre ei este, desigur, lumina. S-a dovedit stiintific faptul ca in birouri de lucru sau de studiu, oamenii devin mult mai productivi si eficienti atunci cand au parte de lumina potrivita, iar lampile cu led iti ofera solutia ieftina si la indemana pentru a-ti creste randamentul si a duce la bun sfarsit proiecte de succes. De asemenea, acestea pot fi utilizate si pentru camerele de studiu ale copiilor sau in ateliere de creatie.

4. Daca te plangi adesea de dureri de cap si usturime a ochilor, afla ca acest lucru se datoreaza, in primul rand, iluminarii spatiului in care iti petreci cel mai mult timp. Nu trebuie sa iti fortezi ochii ca sa se adapteze, ci, din contra, sa adaptezi lumina in functie de necesitatile proprii. De aceea, este momentul sa ai in vedere schimbarea becurilor din intreaga casa si, odata cu acestea, durerile de cap si ochi obositi cu odihna si relaxare. LED-urile au un sistem performant prin care sunt adaptate luminii naturale, care nu oboseste niciodata privirea, oferindu-i, de cate ori este nevoie, repaosul atat de benefic sanatatii tale.

5. Nu in ultimul rand, becurile cu LED reprezinta cea mai buna optiune pentru iluminat fiindca nu elimina radiatii UV, asa cum se intampla cu becurile incandescente. Eliminand aceste radiatii, reduci riscul aparitiei unor afectiuni sau boli, cu toate ca acest lucru poate parea imposibil a fi cauzat de banalele becuri din casa.

Iata, asadar, cat de simplu este sa gasesti rezolvare unor aspecte care iti afecteaza zi de zi sanatatea. Prin simpla schimbare a becurilor clasice cu cele LED, poti avea parte de o imbunatatire vizibila a starii tale de spirit si a sanatatii.

Comentarii

alfred

Jun 28, 2018

uimitor...o sursa de lumina cu cri subunitar, cu distributia spectrala jalnica(tipic surselor fluorescente), cu temperaturi de culoare absurde, led cald=led cu lumina galbuie, trista, jalnica;led alb-rece= lucoare radioactiva bizara, aspect de camera frigorifica.super-sanatos! sau e un articol ironic?!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

ANUNŢ privind organizarea licitaţiei deschise în vederea atribuirii în folosinţă a PARCELELOR disponibile în perimetrul Parcului Industrial Miroslava. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi în baza hotărârii Consiliului Local al comunei Miroslava, anexa 1 la HCL nr. 15 din 28.01.2016 privind aprobarea încheierii contractului de administrare al Parcului Industrial Miroslava între Comuna Miroslava şi SC Miroslava Industrial Parc SRL. SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL (societatea administrator a Parcului Industrial), cu sediul în judeţul Iaşi, comuna Miroslava, str. C. Langa, nr. 93, organizează în data de 01.03.2019, ora 11.00, licitaţie publică deschisă cu strigare în vederea atribuirii în folosinţă a mai multor parcele de teren cu următoarele suprafeţe: 2000mp, 19.331mp, 5051mp, 8537mp, 5000mp, 2000mp, 2700mp. Terenul este localizat în comuna Miroslava, sat Brătuleni, T14, şi face parte din Parcul Industrial Miroslava. Destinaţia parcelelor o reprezintă construcţia de hale/clădiri pentru activităţi de producţie şi/sau servicii. Durata maximă a contractului de folosinţă a parcelelor este de maxim 49 de ani de la data semnării contractului. Redevenţa minimă de pornire este de 0,9 euro/mp/an, preţ cu TVA inclus. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.000 lei şi se depune/transferă în contul nr. RO03BRDE240SV10705792400 deschis în lei la BRD G.S.G. S.A. numele SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL. Documentaţia de licitaţie este disponibilă pe site-ul SC Miroslava Industrial Parc SRL www.miroslavaindustrial.ro sau la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Depunerea ofertelor se va face în perioada 18.02-27.02.2019, între orele 10.00-15.00 la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Evaluarea dosarelor şi ofertele publice se vor face în prezenţa ofertanţilor şi a comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor în data de 01.03.2019, ora 11.00, la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL din sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Perioada pentru care ofertanţii rămân angajaţi cu privire la termenii ofertei lor: minim 60 de zile. Relaţii suplimentare şi alte informaţii pot fi obţinute la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL, la numărul de telefon 0748663344 sau la adresa de mail office@miroslavaindustrial.ro
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr.4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iaşi–Faliment, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitaţie publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip "ferma creştere suine") situată în extravilanul Com. Ibăneşti, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, Jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcţia C1 în sup. de 98 mp, Construcţia C2 în sup. de 720 mp şi Construcţia C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creştere suine şi panouri fotovoltaice - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare - 246.716 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt - Denumirea bunurilor - Buc - Preţ de pornire Lei – fără TVA 1 - Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricaţie 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 - 1 - 199.000 2 - Vidanja TESTORE model C160, fabricaţie 2015 - 1 - 50.895 3 - Semănătoare de plante praşitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricaţie 2014, nr. de identificare 2141001 - 1 - 35.443 Licitaţiiile vor avea loc în zilele de 01,08,15 şi 22.03.2019 ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl.Peneş Curcanu, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud.Iaşi, Complex de Birouri "NH BUSINESS", putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. În cazul în care creditorul garantat First Bank S.A. îşi exprimă intenţia de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitaţie, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
Românii care au lucrat între 1975 și 2001 vor primi bani în plus
16/02/2019 17:24

 Romanii care au lucrat intre 1975 si 2001 vor primi procente suplimentare la pensie conform ministrului Muncii, Marius Budăi.   Romanii care au lucrat in anumite intervale de timp vor primi bani ...

„Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT – CENTRIC” Universitatea
16/02/2019 10:01

 ANUNT 16 Februarie 2019 „Centru pentru transferul de cunostinte către intreprinderi din domeniul ICT – CENTRIC”

Românii din străinătate vor trebui să își declare veniturile în țară. De ce
14/02/2019 08:33

 ANAF doreste ca toti romanii care stau in străinătate mai mult de 183 de zile să isi declare veniturile.   În baza conventiilor europene, ANAf face schimb de informatii cu statele parten ...

Innovation Labs 2019 - tinerilor pasionaţi de inovare li s-a pregătit „scena”
13/02/2019 00:00

Innovation Labs 2019, programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice, invită tinerii pasionaţi de tehnologie şi inovare digitală să işi transforme ideile in realitate la Hackathoanele ...

Iaşul, vizat de unul dintre cele mai importante concernuri din Turcia
13/02/2019 00:00

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) s-au intalnit in cursul zilei de ieri cu o delegaţie a grupului Arçelik, unul dintre cele mai importante concernu ...

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -    12  FEBRUARIE  2019
12/02/2019 09:00

  Dacă reprezinţi o agenţie de recrutare, poţi obţine mai multe informaţii despre publicarea anunţurilor contactand Departamentul de Publicitate al Ziarului EVENIMENTUL REGIONAL ...

Dezvoltatorii imobiliari din județul Iași
10/02/2019 08:44

              80% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt deja partenerii nostri. Pentru o ofertă personalizată de promovare a proiectului imobiliar, ...