default

Dimensiune font:

5 efecte UIMITOARE ale muzicii asupra sanatatii tale

| 30-06-2018 10:27

  In muzeele dedicate muzicii ai sansa sa gasesti cele mai ingenioase instrumente confectionate in vechi timpuri adunate din toate colturile lumii. Acest lucru dovedeste importanta artei in vietile oamenilor, din antichitate pana in zilele noastre. Oamenii se inspira, produc muzica si o lasa mostenire generatiilor viitoare. In 2017, artistul American Pharrell Williams a inregistrat o melodie care atrage atentia asupra efectelor incalzirii climatice, dar ce urmeaza a fi lansata abia in 2117. Omenirea va asculta atunci pentru prima oara o melodie istorica. Iata cum se scrie istoria muzicii!

De-a lungul timpului, stilurile s-au diversificat, sunetele s-au rafinat, iar oamenii au devenit mult mai selectivi in ceea ce priveste muzica pe care o asculta. Pharrell Williams a transmis un mesaj important pentru omenire prin melodia lui, insa nu este singurul. Mesaje politice, despre dragoste, razboi, prietenie si familie sunt transmise zilnic prin sutele de compozitii ale artistilor muzicali. Acestea au scopul de a empatiza cu acultatorii, de a reda stari de spirit, astfel incat oamenii sa se simta intelesi si sustinuti. Muzica este creata pentru a oferi senzatii si experiente noi. Implicatiile sale asupra sanatatii sunt, inca, mult mai profunde.

Afla 5 efecte pe care muzica le are asupra sanatatii:

1. Impactul asupra sanatatii psihicului tau sunt printre cele mai apreciate beneficii de catre specialisti si ascultatori, deopotriva. Ritmul, melodia si versurile tale preferate te pot induce in starea de care ai nevoie. De asemenea, muzica pe CD este o bine cunoscuta terapie folosita de psihologi pentru a creste dopamina la nivelul creierului in tratamentul depresiilor. Conexiunile care se realizeaza in creier atunci cand asculti muzica iti schimba rapid starea de spirit, ajutandu-te sa scapi de stres si anxietate.

2. Muzica are capacitatea de a-ti reaminti de anumite momente din viata, fericite sau mai putin placute. Ai observat cat de usor fredonezi versurile melodiilor, in schimb este mai degraba dificil sa iti amintesti date sau numele persoanelor pe care le-ai cunoscut la ultima petrecere? Studiile arata ca informatiile sau evenimentele asociate cu muzica sunt mai usor de reprodus, chiar si in cazul persoanelor cu deficiente de memorie. Astazi, discurile vinyl cu muzica readuc in casele nostalgicilor cele mai frumoase piese, de care isi aduc aminte cu drag. Acest stimul pentru minte este o metoda folosita si in medicina, pacientii cu dementa in primele stadii dand dovada de o stare de spirit mai buna si imbunatatiri ale functionarii creierului.

3. In egala masura, tinerii apeleaza la stimulenti melodici in timpul studiului pentru examene, in timp ce in industriile creative, oamenii lucreaza cu melodiile preferate in casti. Acestea la induc o stare de spirit potrivita pentru a asimila informatia, asemanatoare cu situatia din exemplul precedent. Asadar, muzica imbunatateste capacitatea de memorare si abilitatile de invatare. Concentrarea este amplificata de ritmul muzicii, iar invatarea devine un proces mult mai rapid si eficient in acest mod. 

3. Daca nu ai facut-o pana acum, cu siguranta este momentul sa descoperi efectele incredibile ale muzicii in timpul antrenamentelor fizice. La sala sau in aer liber, antrenamentele de aerobic, dar si cele cardio sau de lucru la aparate se desfasoara cu o mai mare placere cand se aude muzica pe fundal. Acest lucru se intampla intrucat melodiile pe care le auzi te distrag de la durerile pe care le-ai putea resimti. Pentru a-ti imbunatati starea de spirit, dar si ca sa poti indura mai bine efortul depus, alege melodii ritmate si vesele.

5. Cine nu viseaza la un somn profund timp de mai multe ore? Daca iti doresti sa adormi rapid si linistit, asculta melodii neritmate atunci cand te pui in pat. Evita-le, in schimb, pe cele cu versuri, daca iti doresti ca muzica sa aiba un efect pozitiv asupra somnului tau. In egala masura, pentru alarma care te trezeste dimineata, nu este indicat sa alegi melodii lente, ci unele cu un tempo in crestere, cu ajutorul carora sa trezesti usor.

Ai incredere in efectele uluitoare ale muzicii asupra sanatatii mintii tale si inveseleste-ti ziua cu ajutorul melodiilor potrivite.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

ANUNŢ privind organizarea licitaţiei deschise în vederea atribuirii în folosinţă a PARCELELOR disponibile în perimetrul Parcului Industrial Miroslava. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi în baza hotărârii Consiliului Local al comunei Miroslava, anexa 1 la HCL nr. 15 din 28.01.2016 privind aprobarea încheierii contractului de administrare al Parcului Industrial Miroslava între Comuna Miroslava şi SC Miroslava Industrial Parc SRL. SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL (societatea administrator a Parcului Industrial), cu sediul în judeţul Iaşi, comuna Miroslava, str. C. Langa, nr. 93, organizează în data de 01.03.2019, ora 11.00, licitaţie publică deschisă cu strigare în vederea atribuirii în folosinţă a mai multor parcele de teren cu următoarele suprafeţe: 2000mp, 19.331mp, 5051mp, 8537mp, 5000mp, 2000mp, 2700mp. Terenul este localizat în comuna Miroslava, sat Brătuleni, T14, şi face parte din Parcul Industrial Miroslava. Destinaţia parcelelor o reprezintă construcţia de hale/clădiri pentru activităţi de producţie şi/sau servicii. Durata maximă a contractului de folosinţă a parcelelor este de maxim 49 de ani de la data semnării contractului. Redevenţa minimă de pornire este de 0,9 euro/mp/an, preţ cu TVA inclus. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.000 lei şi se depune/transferă în contul nr. RO03BRDE240SV10705792400 deschis în lei la BRD G.S.G. S.A. numele SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL. Documentaţia de licitaţie este disponibilă pe site-ul SC Miroslava Industrial Parc SRL www.miroslavaindustrial.ro sau la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Depunerea ofertelor se va face în perioada 18.02-27.02.2019, între orele 10.00-15.00 la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Evaluarea dosarelor şi ofertele publice se vor face în prezenţa ofertanţilor şi a comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor în data de 01.03.2019, ora 11.00, la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL din sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Perioada pentru care ofertanţii rămân angajaţi cu privire la termenii ofertei lor: minim 60 de zile. Relaţii suplimentare şi alte informaţii pot fi obţinute la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL, la numărul de telefon 0748663344 sau la adresa de mail office@miroslavaindustrial.ro
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr.4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iaşi–Faliment, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitaţie publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip "ferma creştere suine") situată în extravilanul Com. Ibăneşti, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, Jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcţia C1 în sup. de 98 mp, Construcţia C2 în sup. de 720 mp şi Construcţia C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creştere suine şi panouri fotovoltaice - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare - 246.716 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt - Denumirea bunurilor - Buc - Preţ de pornire Lei – fără TVA 1 - Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricaţie 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 - 1 - 199.000 2 - Vidanja TESTORE model C160, fabricaţie 2015 - 1 - 50.895 3 - Semănătoare de plante praşitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricaţie 2014, nr. de identificare 2141001 - 1 - 35.443 Licitaţiiile vor avea loc în zilele de 01,08,15 şi 22.03.2019 ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl.Peneş Curcanu, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud.Iaşi, Complex de Birouri "NH BUSINESS", putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. În cazul în care creditorul garantat First Bank S.A. îşi exprimă intenţia de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitaţie, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
Românii care au lucrat între 1975 și 2001 vor primi bani în plus
16/02/2019 17:24

 Romanii care au lucrat intre 1975 si 2001 vor primi procente suplimentare la pensie conform ministrului Muncii, Marius Budăi.   Romanii care au lucrat in anumite intervale de timp vor primi bani ...

„Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT – CENTRIC” Universitatea
16/02/2019 10:01

 ANUNT 16 Februarie 2019 „Centru pentru transferul de cunostinte către intreprinderi din domeniul ICT – CENTRIC”

Românii din străinătate vor trebui să își declare veniturile în țară. De ce
14/02/2019 08:33

 ANAF doreste ca toti romanii care stau in străinătate mai mult de 183 de zile să isi declare veniturile.   În baza conventiilor europene, ANAf face schimb de informatii cu statele parten ...

Innovation Labs 2019 - tinerilor pasionaţi de inovare li s-a pregătit „scena”
13/02/2019 00:00

Innovation Labs 2019, programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice, invită tinerii pasionaţi de tehnologie şi inovare digitală să işi transforme ideile in realitate la Hackathoanele ...

Iaşul, vizat de unul dintre cele mai importante concernuri din Turcia
13/02/2019 00:00

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) s-au intalnit in cursul zilei de ieri cu o delegaţie a grupului Arçelik, unul dintre cele mai importante concernu ...

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -    12  FEBRUARIE  2019
12/02/2019 09:00

  Dacă reprezinţi o agenţie de recrutare, poţi obţine mai multe informaţii despre publicarea anunţurilor contactand Departamentul de Publicitate al Ziarului EVENIMENTUL REGIONAL ...

Dezvoltatorii imobiliari din județul Iași
10/02/2019 08:44

              80% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt deja partenerii nostri. Pentru o ofertă personalizată de promovare a proiectului imobiliar, ...