Barurile și restaurantele din Europa se închid pe capete

HHAPHW5R2VDOHCF5RG4DKL6IAM

Dimensiune font:

| 11-10-2020 11:40

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant în Europa, depăşind Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit datelor comunicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest lucru pune presiune asupra oamenilor, care sunt îndemnaţi de autorităţi să dea prioritate măsurilor de siguranţă înaintea pasiunilor şi preocupărilor obişnuite. În orice caz, în comparaţie cu luna octombrie a anului trecut viaţa tuturor s-a schimbat.

Ritmul accelerat de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2 e resimţit în egală măsură şi de afacerile din domeniul HoReCa, proprietarii de restaurante şi baruri fiind nevoiţi, rând pe rând, să restrângă programul de lucru sau chiar să pună semnul „Închis” pe uşi, în aşteptarea unor vremuri mai blânde.

Veştile i-au întristat pe iubitorii de băuturi alcoolice şi de ieşiri cu prietenii din Bruxelles, Paris, Edinburgh şi nu numai, iar specialiştii se tem că măsurile nu vor avea un impact pozitiv nici asupra economiei, dar nici asupra sănătăţii, arată CNN.

Berlinul, unul dintre oraşele europene renumite pentru viaţa de noapte, păstrează barurile deschise. Condiţiile au devenit, însă, mult mai stricte începând de sâmbătă. Localurile vor pune lacătul în fiecare seară, la ora 23.00, odată cu magazinele.

Între orele 23.00 şi 6.00, grupurile mai mari de 5 persoane sunt interzise. De asemenea, nu este permis accesul simultan a peste 10 persoane într-un spaţiu închis. Restricţiile vor fi valabile toată luna octombrie, cu posibilitatea prelungirii lor.

Barurile din Bruxelles, Belgia, se închid timp de o lună. De asemenea, consumul băuturilor alcoolice este complet interzis în Bruxelles, a anunţat miercuri preşedintele Rudi Vervoort..

În Franţa vecină, cafenelele şi barurile pariziene au închis deja de marţi pentru două săptămâni. Restaurantele au doar o şansă să-şi păstreze uşile deschise, anume să respecte cu sfinţenie normele de igienă şi distanţare.

Alte patru oraşe din Franţa - Lille, Lyon, Grenoble şi Saint-Etienne - au fost ţinta restricţiilor după creşterea semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. În Toulouse şi Montpellier, nivelul infectării atinge cote „îngrijorătoare”, fapt ce le plasează în vizorul oficialilor. Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, avertizează că acestea ar putea fi următoarele oraşe unde se vor impune restricţii.

Barurile de pe coasta mediteraneană a Franţei, sunt închise de luna trecută, când situaţia epidemică din Marsilia a ridicat un semnal de alarmă.

Spania a închis deja restaurantele. Nici în Scoţia nu se mai poate servi masa ori consuma alcool în interiorul puburilor, barurilor şi restaurantelor. Anunţul a fost făcut de premierul Nicola Sturgeon săptămâna aceasta. În schimb, hotelurile le pot servi rezidenţilor masa de seară, dar nu alcool.

În cinci zone din Scoţia se constată o situaţie îngrijorătoare: Greater Glasgow şi Clyde, Lanarkshire, Lothians, Ayrshire şi Arran şi Forth Valley

Chiar şi în Islanda, unde numărul cazurilor de COVID-19 scăzuse puternic în timpul verii, s-a impus reluarea restricţiilor. Luni, oficialii au solicitat închiderea barurilor şi a cluburilor de noapte, a sălilor de fitness şi a celor de jocuri. Măsurile sunt valabile pentru două săptămâni, timp în care adunările sunt limitate la cel mult 20 de persoane.

Citește și Coadă la poarta Spitalului de Infecțioase. Ieșenii confirmați cu noul coronavirus așteaptă să fie consultați

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:01

 Peste 640.000 de locuri de muncă în IT
24/10/2020 10:26

  Potrivit declaratiilor lui Daniel Rusen, Marketing and Operations Director la Microsoft Romania, in 5 ani vor fi create peste 640.000 de noi locuri de muncă in IT, dar universităţile romaneşti ...

Comunicat de presă la lansarea proiectului ,,DIVERSIFICAREA ACTIVITĂȚII ZETRIX STREET S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE PENTRU LUCRĂRI DE PREGĂTIRE A TERENULUI”
23/10/2020 15:22

  COMUNICAT DE PRESĂ Data: 23.10.2020 LA LANSAREA PROIECTULUI  ,,DIVERSIFICAREA ACTIVITĂTII ZETRIX STREET S.R.L. PRIN ACHIZITIA DE UTILAJE PENTRU LUCRĂRI DE PREGĂTIRE A TERENULUI” &nb ...

Comunicat de presa la lansarea proiectului “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂȚII SOCIETĂȚII GRAIN BAGS SRL
23/10/2020 14:51

 COMUNICAT DE PRESA Data: 23.10.2020 LA LANSAREA PROIECTULUI  “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂTII SOCIETĂTII GRAIN BAGS SRL”  

Autoritatea de Supraveghere Financiară: Activele sistemului de pensii private au depășit 14 miliarde de euro
23/10/2020 14:37

  Valoarea activelor totale, aflate in administrare la nivelul intregului sistem de pensii private, a ajuns la 30 septembrie 2020, la 72,58 miliarde de lei, in crestere cu 17,96% fată de septembrie 201 ...

 România, lider european la importurile de laptopuri
23/10/2020 13:00

  Importurile de laptopuri ale Romaniei in primele şapte luni ale anului au inregistrat un avans de 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creştere procentuală ...

VIDEO -  O pasăre a zburat neîntrerupt din Alaska în Noua Zeelandă
23/10/2020 12:45

  Noul record mondial pentru cel mai lung maraton migrator a fost stabilit de o pasăre care a zburat fără intrerupere din Alaska pană in Noua Zeelandă. Departamentul pentru conservare din Noua Z ...

VIDEO -  Încă 15 milioane de lei pentru barajul de la Runcu, cel mai mare construit în România după 1989
23/10/2020 11:15

  Valoarea creditelor rambursabile pentru obiectivul de investiţii acumularea Runcu din judeţul Maramureş a fost majorată, in cadrul rectificării bugetare din acest an, la 15 milioane de lei, iar luc ...

Comunicat de presa la lansarea proiectului “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂȚII MEGASTEP SRL”
23/10/2020 10:10

  COMUNICAT DE PRESA Data: 23.10.2020 LA LANSAREA PROIECTULUI  “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂTII MEGASTEP SRL”   MEGASTEP S.R.L., cu sediul inMunicipiul Iasi, Romania, Str. Prof. Ioa ...

Documentatie Tehnico-economica pentru restaurarea si Consolidarea Palatului Mitropolitan
23/10/2020 09:01

Documentatie Tehnico-economica pentru restaurarea si Consolidarea Palatului Mitropolitan

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei