default

Dimensiune font:

CEECAT Capital vinde Brikston Construction Solutions către Grupul Leier

| 19-12-2018 09:17

După ce în iulie 2014 a preluat controlul Brikston şi ulterior a sporit de peste două ori profitul operaţional al acesteia, CEECAT Capital vinde compania către grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din Europa Centrala şi de Est.

CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de investiţii care se concentrează pe pieţele emergente din Europa şi Asia Centrala, a achiziţionat 85% din acţiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) în iulie 2014, iar acum îşi vinde participaţia curenta de 98,3% către grupul austriac de firme Leier. CEECAT Capital a investit în Brikston prin cel mai important fond pe care îl administrează, şi anume CEECAT Recovery Fund (ridicat în 2011).

Florian Huth, partener în CEECAT Capital, a declarat: „Aceasta tranzacţie marchează o etapa importantă în dezvoltarea afacerilor fondului CEECAT Capital în zona emergenta a Europei, demonstrând capacitatea noastră de a face investiţii de succes şi de a obţine o rentabilitate sănătoasă în urma vinderii participaţiilor noastre din regiunea Balcanilor, lăsând în urma noastra companii mai puternice şi mai sănătoase. Credem cu tărie ca Grupul Leier, sub conducerea domnului Michael Leier, va contribui la următoarea etapa de dezvoltare a Brikston în consolidarea succesului sau pe piaţa din România”.

Fondata în 1967 ca o companie de stat şi privatizata în 1994, Brikston este unul dintre cei mai importanţi producători de cărămizi şi blocuri ceramice din România. Compania furnizează pieţei de materiale de construcţii din România o gama larga de blocuri ceramice, cărămizi, placaje şi alte produse decorative pentru amenajări interioare şi exterioare cu o varietate mare de nuanţe şi culori. Compania ieşeană a depăşit 20 de milioane de euro cifra de afaceri având la bază un sistem eficient de distribuţie în Romania şi o dezvoltare rapidă a exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina.

Beneficiind de experienţa în domeniul producerii de materiale de zidărie (atât cărămidă cat şi BCA), CEECAT Capital a ajutat Brikston sa se transforme astfel (I) migrarea producţiei dinspre blocuri ceramice către cărămizi cu valoare adăugată mare, (II) dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina, (III) extinderea ofertei de produse prin lansarea gamei pentru amenajări şi faţade şi (IV) implementarea unor programe variate de eficientizare a producţiei. Acţiunile iniţiate de CEECAT Capital au dus la îmbunătăţirea continua a rezultatelor financiare şi operaţionale, inclusiv la îmbunătăţirea semnificativa a cash flow-ului, culminând în 2018 cu cele mai bune rezultate atinse vreodată. Datorita performanţei foarte bune din ultimii 4 ani, CEECAT Capital si-a mărit participaţia în Brikston prin delistarea companiei de pe fosta piata de capital Rasdaq, ajungând sa deţină peste 98% din acţiuni.

Şansa unei foarte bune poziţionări pentru un nou ciclu de dezvoltare

Cu ajutorul unei echipe de management puternice şi cu ajutorul celor peste 210 angajaţi orientaţi spre performanta, Brikston a înregistrat în mod constant, an după an, creşteri ale cifrei de afaceri şi profitabilităţii. Ca urmare a investiţiilor constante în liniile de producţie, marketing şi R&D, Brikston produce cărămizi şi blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, multe dintre ele depăşind standardele industriei. Cu un grad de utilizare a capacitaţii de producţie de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi şi blocuri ceramice pe an. „Cu sprijinul CEECAT Capital, Brikston s-a dezvoltat prin extinderea ariei de distribuţie cat şi prin dezvoltarea gamei de cărămizi; în fabrica din Iaşi producem mai mult de 45 de tipuri de cărămizi şi blocuri ceramice, mult peste practica din industrie. Aceste rezultate excelente au fost posibile graţie accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor noştri şi a investiţiilor în oferirea unor servicii cât mai performante şi complexe. Produsele Brikston sunt distribuite în punctele de vânzare a peste 250 de distribuitori din întreaga ţară precum şi în marile retele DIY. Una din priorităţile companiei din ultimii 4 ani a fost dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina, unde am reuşit sa creştem vânzările cu peste 50% în fiecare an”, a spus Iulian Mangalagiu, CEO al Brikston Construction Solutions.

Odată cu intrarea grupului Leier ca acţionar majoritar, Brikston are şansa unei foarte bune poziţionări pentru un nou ciclu de dezvoltare, în care va beneficia de experienţa de peste 50 ani a acestui mare jucător european. Grupul de firme Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deţine 40 de unităţi de producţie situate în şapte ţări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina.

Leier îşi doreşte să se dezvolte în România

Grupul Leier este activ în domeniul producţiei de materiale de construcţii, cel imobiliar, al construcţiilor utilajelor şi matriţelor, respectiv în domeniul distribuţiei de automobile. Grupul este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru construcţii din centrul şi estul Europei. Chiar şi înainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe pieţele din Ungaria şi Polonia, unde vindea o largă varietate de produse, ceea ce face ca în prezent sa dispună de o experienţă de peste 35 ani pe piaţa ţărilor din blocul post-sovietic.

Grupul austriac produce o gamă extinsă de materiale de construcţii ce cuprinde elemente din beton pentru zidărie, învelitori şi pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizări şi peisagistica, o gama larga de elemente structurale prefabricate (planşee, pereţi şi scări). Grupul are o larga experienţa în piaţa de cărămizi şi blocuri ceramice, având mai multe unităţi de producţie în Europa de Est. De asemenea, compania Leier este renumitul producător al DURISOL, un material de construcţie din beton cu aşchii de lemn, utilizat la fabricarea elementelor fonoizolante pentru construcţii ecologice sustenabile. „Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România şi să creştem prezenţa noastră în această ţară. Brikston, prin performanţa pe care a dovedit-o pana acum, ne va permite să oferim clienţilor noştri o gamă mai largă de produse şi să menţinem standardele înalte de calitate cu care i-am obişnuit până acum. Urmărim să dezvoltăm prezenţa Leier în România prin investiţii permanente, prin care să putem acoperi potenţialul de dezvoltare din această ţară, a declarat Michael Leier CEO Leier. Marian CAZACU

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Prețul aurului a
19/07/2019 19:45

 Asadar, pretul aurului a atins cel mai mare nivel din 2019 pană acum, pe fondul cresterii volatilitătii pe pietele internationale, anuntă News.ro. Pretul gramului de aur a crescut de la 192.5382 lei l ...

77% dintre ieșeni consideră că proiectul Silk District va aduce beneficii Iașului
19/07/2019 09:33

Locuitorii Iasului sprijină si isi doresc dezvoltarea ansamblului Silk District. Conform unui sondaj public realizat de GfK Romania, lider global in servicii de cercetari de piată, pentru a afla care sunt p ...

Ministrul Apărării: Taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei va afecta 1.600 de militari/ Nu e vorba de pensii speciale
18/07/2019 19:08

 Ministrul Apărării Naţional, Gabriel Leş, a fost intrebat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinţă de presă, dacă vor fi afectaţi militari de taxa de solidaritate pentru pensiile speciale de peste ...

România, în topul țărilor UE cu cea mai mare inegalitate a veniturilor
18/07/2019 09:42

Inegalitatea a fost calculată sub forma unui raport intre veniturile celor mai avuţi 20% cetăţeni ai unei ţări şi veniturile celor mai puţin avuţi 20% cetăţeni, pe baza venitului disponibil echivalen ...

Evoluție pozitivă a sistemului de pensii private în primul trimestrul al anului 2019
15/07/2019 09:59

"La un deceniu de la infiintare, sistemul de pensii private dovedeste soliditatea si siguranta unei piete mature, caracterizată de o valoare consistentă a activelor si o masăcri ...

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE  - 12 IULIE  2019
12/07/2019 11:02

  Dacă reprezinţi o agenţie de recrutare, poţi obţine mai multe informaţii despre publicarea anunţurilor contactand Departamentul de Publicitate al Ziarului EVENIMENTUL REGIONAL ...

Bogdan Chiriţoiu a dezvăluit la Iaşi domeniile investigate de Consiliul Concurenţei
09/07/2019 17:58

* leasing-ul, carburanţii, sectorul bancar, piaţa lemnului, dar şi cea a medicamentelor vandute fără reţetă sunt investigate de Consiliui Concurenţei Conferinţa PRIA Competition, care a avut loc ieri, ...

OBEY TRADING AND SERVICES LTD recruteaza Beauty Advisers pentru Irlanda-Dublin
09/07/2019 16:43

OBEY TRADING AND SERVICES LTD recruteaza Beauty Advisers pentru Irlanda-Dublin: pentru promovarea/vanzarea produselor cosmetice unice in mall-uri de lux, in standuri special amenajate. Candidatul ideal: 18-40 a ...