default

Dimensiune font:

CEECAT Capital vinde Brikston Construction Solutions către Grupul Leier

| 19-12-2018 09:17

După ce în iulie 2014 a preluat controlul Brikston şi ulterior a sporit de peste două ori profitul operaţional al acesteia, CEECAT Capital vinde compania către grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din Europa Centrala şi de Est.

CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de investiţii care se concentrează pe pieţele emergente din Europa şi Asia Centrala, a achiziţionat 85% din acţiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) în iulie 2014, iar acum îşi vinde participaţia curenta de 98,3% către grupul austriac de firme Leier. CEECAT Capital a investit în Brikston prin cel mai important fond pe care îl administrează, şi anume CEECAT Recovery Fund (ridicat în 2011).

Florian Huth, partener în CEECAT Capital, a declarat: „Aceasta tranzacţie marchează o etapa importantă în dezvoltarea afacerilor fondului CEECAT Capital în zona emergenta a Europei, demonstrând capacitatea noastră de a face investiţii de succes şi de a obţine o rentabilitate sănătoasă în urma vinderii participaţiilor noastre din regiunea Balcanilor, lăsând în urma noastra companii mai puternice şi mai sănătoase. Credem cu tărie ca Grupul Leier, sub conducerea domnului Michael Leier, va contribui la următoarea etapa de dezvoltare a Brikston în consolidarea succesului sau pe piaţa din România”.

Fondata în 1967 ca o companie de stat şi privatizata în 1994, Brikston este unul dintre cei mai importanţi producători de cărămizi şi blocuri ceramice din România. Compania furnizează pieţei de materiale de construcţii din România o gama larga de blocuri ceramice, cărămizi, placaje şi alte produse decorative pentru amenajări interioare şi exterioare cu o varietate mare de nuanţe şi culori. Compania ieşeană a depăşit 20 de milioane de euro cifra de afaceri având la bază un sistem eficient de distribuţie în Romania şi o dezvoltare rapidă a exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina.

Beneficiind de experienţa în domeniul producerii de materiale de zidărie (atât cărămidă cat şi BCA), CEECAT Capital a ajutat Brikston sa se transforme astfel (I) migrarea producţiei dinspre blocuri ceramice către cărămizi cu valoare adăugată mare, (II) dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina, (III) extinderea ofertei de produse prin lansarea gamei pentru amenajări şi faţade şi (IV) implementarea unor programe variate de eficientizare a producţiei. Acţiunile iniţiate de CEECAT Capital au dus la îmbunătăţirea continua a rezultatelor financiare şi operaţionale, inclusiv la îmbunătăţirea semnificativa a cash flow-ului, culminând în 2018 cu cele mai bune rezultate atinse vreodată. Datorita performanţei foarte bune din ultimii 4 ani, CEECAT Capital si-a mărit participaţia în Brikston prin delistarea companiei de pe fosta piata de capital Rasdaq, ajungând sa deţină peste 98% din acţiuni.

Şansa unei foarte bune poziţionări pentru un nou ciclu de dezvoltare

Cu ajutorul unei echipe de management puternice şi cu ajutorul celor peste 210 angajaţi orientaţi spre performanta, Brikston a înregistrat în mod constant, an după an, creşteri ale cifrei de afaceri şi profitabilităţii. Ca urmare a investiţiilor constante în liniile de producţie, marketing şi R&D, Brikston produce cărămizi şi blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, multe dintre ele depăşind standardele industriei. Cu un grad de utilizare a capacitaţii de producţie de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi şi blocuri ceramice pe an. „Cu sprijinul CEECAT Capital, Brikston s-a dezvoltat prin extinderea ariei de distribuţie cat şi prin dezvoltarea gamei de cărămizi; în fabrica din Iaşi producem mai mult de 45 de tipuri de cărămizi şi blocuri ceramice, mult peste practica din industrie. Aceste rezultate excelente au fost posibile graţie accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor noştri şi a investiţiilor în oferirea unor servicii cât mai performante şi complexe. Produsele Brikston sunt distribuite în punctele de vânzare a peste 250 de distribuitori din întreaga ţară precum şi în marile retele DIY. Una din priorităţile companiei din ultimii 4 ani a fost dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova şi Ucraina, unde am reuşit sa creştem vânzările cu peste 50% în fiecare an”, a spus Iulian Mangalagiu, CEO al Brikston Construction Solutions.

Odată cu intrarea grupului Leier ca acţionar majoritar, Brikston are şansa unei foarte bune poziţionări pentru un nou ciclu de dezvoltare, în care va beneficia de experienţa de peste 50 ani a acestui mare jucător european. Grupul de firme Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deţine 40 de unităţi de producţie situate în şapte ţări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina.

Leier îşi doreşte să se dezvolte în România

Grupul Leier este activ în domeniul producţiei de materiale de construcţii, cel imobiliar, al construcţiilor utilajelor şi matriţelor, respectiv în domeniul distribuţiei de automobile. Grupul este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru construcţii din centrul şi estul Europei. Chiar şi înainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe pieţele din Ungaria şi Polonia, unde vindea o largă varietate de produse, ceea ce face ca în prezent sa dispună de o experienţă de peste 35 ani pe piaţa ţărilor din blocul post-sovietic.

Grupul austriac produce o gamă extinsă de materiale de construcţii ce cuprinde elemente din beton pentru zidărie, învelitori şi pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizări şi peisagistica, o gama larga de elemente structurale prefabricate (planşee, pereţi şi scări). Grupul are o larga experienţa în piaţa de cărămizi şi blocuri ceramice, având mai multe unităţi de producţie în Europa de Est. De asemenea, compania Leier este renumitul producător al DURISOL, un material de construcţie din beton cu aşchii de lemn, utilizat la fabricarea elementelor fonoizolante pentru construcţii ecologice sustenabile. „Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România şi să creştem prezenţa noastră în această ţară. Brikston, prin performanţa pe care a dovedit-o pana acum, ne va permite să oferim clienţilor noştri o gamă mai largă de produse şi să menţinem standardele înalte de calitate cu care i-am obişnuit până acum. Urmărim să dezvoltăm prezenţa Leier în România prin investiţii permanente, prin care să putem acoperi potenţialul de dezvoltare din această ţară, a declarat Michael Leier CEO Leier. Marian CAZACU

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.

 

Teodorovici vrea inchisoare de pana la 6 ani pentru cei care nu-si platesc impozitele si contributiile
15/09/2019 19:26

 Desi in urma cu aproape 2 ani sustinea ca asemenea masuri nu se impun, acum Eugen Teodorovici vrea ca persoanele care retin impozite si contributii, dar uita sa mai dea si banii la stat, sa mearga la inch ...

Loto 6 din 49. Rezultatele tragerilor speciale de duminică, 15 septembrie, 2019
15/09/2019 18:54

  Numerele extrase de duminică, 15 septembrie, 2019 Loto 6/49 27 45 25 8 10 39 Loto 6/49 suplimentară 37 8 4 10 28 21  Joker 16 43 23 24 20 + 16  Joker suplimentară 17 5 6 37 4 ...

Forumul Bilateral Republica Moldova – România , ”Excelență în Business”
15/09/2019 11:25

 Corporate Iasi, prin activitatea de promovare a orasului Iasi si de atragere a investitiilor străine pentru sustinerea dezvoltării economice durabile, sprijină si recomandă evenimentul Forumul Bilate ...

Creştere peste aşteptări: Vânzările cu amănuntul din SUA cresc, stimulând economia şi ţinând departe recesiunea
14/09/2019 14:08

 Raportul de la Departamentul pentru Comerţ de vineri ar putea calma ingrijorările pieţei financiare asupra unei recesiuni, care au fost alimentate de aşa numitul război comerical dintre Statele Unite ...

Oferte de muncă în Danemarca, în silvicultură
13/09/2019 18:42

 Ofertă de muncă in Danemarca, in silvicultură, pentru persoane intre 25 şi 40 de ani. Permisul de conducere poate constitui un avantaj, insă nu este obligatoriu. Munca va avea loc in pădure, individ ...

ASAM SA angajează în Iaşi şi Miroslava
13/09/2019 18:21

 ASAM SA angajează in Iaşi şi Miroslava vopsitori industriali (vopsire lichida şi in cimp electrostatic).  

Euro, tot mai aproape de 4,74 lei
12/09/2019 18:21

Principalul eveniment de ieri a fost reprezentat de intalnirea Consiliului guvernatorilor BCE, unde s-a decis reducerea dobanzii la facilitatea de depozite de la -0,4 la -0,5%, dar şi reinceperea de la 1 noie ...

ING face schimbari la platile cu cardul si online: Va fi nevoie mai des de PIN, dar si de cifre din CNP
12/09/2019 16:13

 ING anunta ca, incepand cu 14 septembrie, platile online si in magazine se vor efectua in baza aplicarii unei proceduri de autentificare mai stricta a clientilor. Asta inseamna ca va trebui sa parcurgi ...