CFR Calatori introduce 30 de trenuri suplimentare si un nou serviciu de rezervare a locurilor

tren 4

Dimensiune font:

| 14-12-2019 10:57

Compania de stat CFR Calatori a anuntat, vineri, ca noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un numar mediu de 1.230 de trenuri, fata de 1.200 anul trecut, si a informat asupra principalelor noutati din urmatorul an.

Astfel, incepand din 15 decembrie 2019, pe ruta Bucuresti Nord - Chitila - Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispozitie 26 perechi de trenuri InterRegio si Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio in plus fata de perioada anterioara.

In plus, incepand cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea - Iasi se pun la dispozitie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio in plus fata de perioada anterioara.

"Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulatie 2019 - 2020, au fost programate trenuri care vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia pentru a asigura o legatura mai rapida si sigura intre municipiul Bucuresti si Mogosoaia. 16 trenuri cu plecari/ sosiri din/in statiile Bucuresti Nord vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia", se arata in comunicat.

In acest caz, durata medie a calatoriei este de 20 minute, pretul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei, iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio pretul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.

Mai mult de atat, incepand cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta Bucuresti Nord - Bucuresti Baneasa - Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispozitie 13 perechi de trenuri InterRegio si Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio in plus fata de perioada anterioara.

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit si cuseta va fi disponibil pe relatiile: Bucuresti Nord - Timisoara, Bucuresti Nord - Cluj Napoca, Bucuresti Nord - Oradea, Bucuresti Nord - Satu Mare, Bucuresti Nord - Baia Mare, Bucuresti Nord - Sighetu Marmatiei, Bucuresti Nord - Iasi, Bucuresti Nord - Suceava, Timisoara - Iasi, Bucuresti Nord - Botosani, Bucuresti Nord - Bistrita, Bucuresti Nord - Vatra Dornei.


CFR a anuntat si prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucuresti - Craiova - Targu Jiu la Petrosani - Subcetate - Calan - Simeria.

In traficul international, va fi introdus in circulatie un tren nou (143/686 si 687/144), realizat de CFR Calatori in colaborare cu MAV Start Ungaria si OBB Austria pe ruta Satu Mare - Budapesta - Viena si retur.

In sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea in compunere, un vagon direct pe ruta Bucuresti Nord- Istanbul si retur.

Compania a anuntat si un nou program pilot pentru deservirea si sporirea atractivitatii traficului de naveta intre zonele suburbane si marile orase din toata tara.

"Astfel, va fi permisa calatoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio si cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distante de pana la 30 de km. Aceasta oferta este valabila incepand cu data de 15 decembrie 2019 si nu include trenurile in trafic international", se arata in comunicat.

Totodata, va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitarii calatorilor, pentru trenurile Regio, la pretul de 1 leu, pe rutele: Bucuresti Obor - Constanta si retur, Bucuresti Nord / Basarab -Brasov si retur, Bucuresti Nord - Buzau - Marasesti si retur, Bucuresti Nord / Basarab - Craiova si retur, Buzau - Constanta si retur.

"In perioada sarbatorilor de iarna si sfarsitului de an CFR Calatori va utiliza intreaga sa capacitate de transport tehnic disponibila. Pentru evitarea aglomeratiei, recomandam pasagerilor sa isi programeze din timp calatoria catre destinatiile dorite, sa foloseasca toate trenurile puse la dispozitie de CFR Calatori din graficul unei zile de circulatie si sa isi achizitioneze cu anticipatie legitimatiile de calatorie, utilizand toate canalele de distributie puse la dispozitie", se arata in comunicat. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:09

 Nicu Marcu: Autoritatea de Supraveghere Financiară continuă măsurile pentru dezvoltarea pieței de capital
20/10/2020 11:15

  Presedintele Autoritătii de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a transmis un mesaj in deschiderea celei de a doua editii a galei Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursă din Romani ...

20.10.2020. Anunţ finalizare proiect  „Sistem de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul S.C. Industrializarea Cărnii KOSAROM S.A.”
20/10/2020 09:00

Anunţ finalizare proiect  „Sistem de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul S.C. Industrializarea Cărnii KOSAROM S.A.”

 Discuții pe tema cărnii vegane. Parlamentul European ar putea intezice producătorilor pe bază de plante să utilizeze termeni precum „friptură”, „cârnați” și „burger”
19/10/2020 18:17

  Discutiile privind inlocuirea termenilor burgeri si carnati cu „discuri” si „batoane” vegane se intensifică in UE inainte de votul la amendamentul privind etichetarea alimentelo ...

  Gata cu ANAF!
19/10/2020 17:40

  Ministerul Finanţelor Publice propune suspendarea sancţiunilor pentru firmele care nu au au conectat casele de marcat la sistemul informatic al ANAF, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţ ...

 România a dat mămăliga pe paste. Importurile de mălai și paste au crescut
19/10/2020 12:30

  Romania este campioana Europei la producţia de porumb şi grau. Cu toate acestea, in ultimii 18 ani a adunat un deficit de 10 miliarde de euro la produse agroalimentare, potrivit Mediafax. În p ...

 Compania Națională a Uraniului, la un pas de insolvență
19/10/2020 11:23

  Administratia Fondului pentru Mediu a cerut in urmă cu o lună insolventa Companiei Nationale a Uraniului (CNU), solicitand in acelasi timp si desemnarea in calitate de administrator judiciar un consor ...

 Taifunurile repetate au dus la o criză de varză murată în Coreea de Sud. Prețurile au crescut cu peste 60 la sută
19/10/2020 10:45

  O serie de taifunuri care au lovit Coreea de Sud in vara acestui an au adus aceasta ţară in pragul unei crize de varză murată, transmite Bloomberg citat de Agerpres. Campurile cultivate cu varză, ...

 Grevă japoneză la Ministerul Muncii. Oamenii se plâng de ministrul Violeta Alexandru
19/10/2020 10:40

  Sindicaliştii din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale declanşează o grevă japoneză luni. Pe langă problemele de ordin financiar şi lipsurile din sistem, oamenii mai critică şi at ...

Granturi de 350 milioane euro pentru IMM-uri și ONG-uri
19/10/2020 10:11

  S-a anuntat perioada in care firmele mici si mijlocii (IMM) si ONG-urile eligibile vor putea solicita ajutoarele de stat pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro fiecare, din fonduri europe ...

19.10.2020. Anunţ finalizare proiect  „Sistem de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul S.C. Industrializarea Cărnii KOSAROM S.A.”
19/10/2020 09:00

Anunţ finalizare proiect  „Sistem de monitorizare a consumurilor energetice din cadrul S.C. Industrializarea Cărnii KOSAROM S.A.”

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei