Cine sunt câștigătoarele primei competiții adresate femeilor antreprenor din România

afaceri

Dimensiune font:

| 18-11-2021 11:45

OFA StartUp Angels – Ediția I, prima competiție de pitching din România, adresată femeilor antreprenor, s-a încheiat. Marea Finală a culminat cu premierea a trei afaceri de top, iar juriul a acordat, în plus, și un ”premiu special pentru originalitate și inovare”.

Au fost patru luni intense, în care echipa organizatorică a competiției OFA StartUp Angelsa analizat 135 de dosare de afaceri, dintre care 56 de afaceri au îndeplinit toate condițiile pentru a fi validate și a intra în concursurile regionale. Este vorba de 56 de afaceri start-up, cu un mare potențial de creștere. Dintre acestea, 10 afaceri au intrat în Marea Finală, trecând prin exigența votului juriului dar și al publicului.

Finala nu a fost lipsită de tensiune și emoții, ceea ce s-a resimțit dincolo de granițele on-line-ului! De departe, juriul a avut o misiune foarte grea, aproape ingrată: aceea de a discerne și a vota DOAR trei câștigătoare! Și cum votul juriului a fost foarte strâns, varianta finală s-a impus de la sine: a fost desemnată cea de-a patra câștigătoare, aceea care a primit din partea juriului un ”premiu special pentru originalitate și inovare”.

Locul I – Georgiana Damian-Săvăstru (Galați), cu afacerea ”FABULOCITY PRESCHOOL & AFTERSCHOOL”

Imediat după aflarea votului, Georgiana Damian-Săvăstru ne-a declarat: ”Am simțit un salt emoțional puternic, de la resemnare la extaz. M-a bucurat ideea că misiunea noastră a găsit ecou în juriu și speranța că suntem mult mai mulți cei care ne dorim sănătate emoțională pentru noi și copiii noștri. Marele premiu va ajunge în producția de jurnale de dezvoltare emoțională pentru copii de toate vârstele și în psihoeducarea publicului privind nevoia, deci în marketing”.

Reamintim că ”FabuloCity este un program edutainment (education+ entertainment) care îmbină educația (grădiniță și pre/after-school) cu distracția, iar ceea ce rezultă este un ORAȘ al COPIILOR, condus de copii, sub îndrumarea mentorilor. Orașul Fabulos este un cadru în care copiii experimentează prin joacă meseriile oamenilor mari. ”La FabuloCity folosim jocul de rol ca metodă de bază în procesul didactic pentru a-i ajuta pe studenții programelor noastre de grădiniță, afterschool sau activități de tip atelier, să experimenteze noțiunile proaspăt descoperite din roluri active din viața reală”, explică antreprenorul Georgiana Damian-Savastru.

Locul II a revenit Irinei Dimintei (Tulcea), cu afacerea ”UNI-CAT”

Cum a întâmpinat Irina Diminei vestea că a câștigat locul al II-lea?

”O parte din mine s-a bucurat enorm: e partea optimistă, care-mi dă voie să fac ceea ce-mi place, să particip la astfel de concursuri, să văd întotdeauna jumătatea plină. Cealaltă latură a mea m-a atenționat că partea grea acum urmează, că așteptările de la mine, de la brandul UNI-CAT, sunt și mai mari, că nu am voie să greșesc, că trebuie să muncesc de două ori mai mult. Premiul câștigat va fi o parte din bugetul necesar creării unei noi colecții dedicate tinerelor domnișoare. Va fi o colecție îndrăzneață, care răspunde nevoilor acestora” ne-a mărturisit Irina Dimintei.

”Uni-Cat”, afacerea plasată pe locul al II-lea, este un brand de articole vestimentare de nișă, care se adresează doamnelor cu forme generoase, a siluetelor plus-size. Uni-Cat nu își dorește să fie doar un alt brand de haine, între sutele de branduri, de același fel. Ne dorim să aducem un impact pozitiv în viața femeilor cu forme generoase și să le încurajăm să uite de standardele de frumusețe consacrate, pentru a-și forma un stil propriu, prin care să se facă remarcate și să simtă că au tot ce le trebuie, pentru a fi și, mai ales, a se simți frumoase!”, spune cu multă căldură antreprenorul Irina Dimintei.

Locul III – Veronica Simiciuc (Timișoara), cu afacerea AROMATERRE

La aflarea rezultatului votului, Veronica Simiciuc ne-a mărturisit cu emoție: ”Am fost copleșită, pentru că nu mă așteptam să câștig. Dar am fost și foarte bucuroasă, pentru că eforturile mele au dat roade, iar business-ul meu a fost înțeles și apreciat. Banii câștigați vor fi investiți în marketing, în promovarea produselor AROMATERRE, pentru a avea o vizibilitate cât mai mare în perioada Sărbătorilor de Crăciun”.

”AROMATERRE”, afacerea plasată pe locul al III-lea, este dedicată produselor de îngrijire, realizate numai din ingrediente naturale, hipoalergenice: de la geluri de duș, crème și unt de corp, precum și produse pentru ten. Pentru realizarea acestor produse naturale, Veronica Simiciuc a investit inclusiv în culturile de plante aromatice, pentru a-și asigura cea mai bună materie primă.

Premiul special pentru originalitate și inovare – Georgiana Bularcă (Cluj Napoca), cu afacerea Felicity Store

”Sunt încântată să știu că ideea afacerii mele este îndrăgită atât de mult, motiv pentru care s-a creat acest premiu special, pentru originalitate și inovație. Însuși titulatura premiului mă va ajuta să îmi fac ideea cunoscută, la nivel national”, a spus Georgiana Bularcă.

”FELICITY STORE” este o afacere create din dragostea pentru bijuterii și accesorii. Ideea inovativă a acestor bijuterii ține de tehnica original de prelucrare a rășinii, din care sunt fabricate aceste bijuterii unicat.

”Această tehnică are o funcționalitate aparte: se pot crea pelicule fine de rășină pe diferite suprafețe deschise, inclusiv a formelor de sârmă sau traforaj metalic. O funcționalitate unică în domeniul rășinilor. Cu gândul la zecile de fabrici închise din România și a forței de muncă a românilor de peste hotare, îndrăznim să credem că putem schimba ceva în acest sens. Ne dorim să fim noi schimbarea pe care vrem să o vedem și în alte industrii creative”, mărturisește Georgiana Bularcă.

Premiile oferite cu generozitate de sponsorii competiției au fost:

Locul I – premiu de 10.000 euro, oferit astfel:

5000 euro în RON, plătibili la cursul BNR, din ziua competiției
5000 euro sub formă de servicii și produse, oferite de către sponsorii evenimentului .

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 2 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Denumire activ Adresa Componenţa/ suprafaţa construită Valoare Constucţii şi teren Mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 41 bis, judeţul Vaslui - C1 – pavilion producţie - 707,67 m.p., C 5 – anexă - 18,09 m.p. şi teren intravilan în suprafaţă totală de 1.034 m.p.; - C4 – hală de producţie - 470,52 m.p şi teren intravilan în suprafaţă totală de 499 m.p.; - C2 – atelier auto - 596,18 m.p. şi teren intravilan în suprafaţă totală de 1.178 m.p.; - Teren intravilan în suprafaţă totală de 134 m.p.; - Teren intravilan în suprafaţă totală de 202 m.p.; - Construcţia C1 – atelier – terenul pe care este situată construcţia nu este proprietatea debitoarei. 324.026,95 lei 164.361,40 lei 291.154,10 lei 9.391,70 lei 18.784,35 lei 56.352,10 lei Total * * 864.070,60 lei Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.11.2021. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile imobile va avea loc la data de 17.01.2022, ora 1000 şi se vor organiza 4 şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 14.02.2022 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 2.000 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 O nouă minivacanţă pentru români, de trei zile, la sfârșitul lunii ianuarie
16/01/2022 10:44

O nouă minivacanţă pentru romani, de trei zile, la sfarsitul lunii ianuarie, ca urmare a faptului că pe data de 24 ianuarie (luni) se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Romane, zi liberă conform C ...

Orașul din Transilvania îmbogățit de nemți. Au angajat 3.000 de oameni și plătesc o sumă uriașă la bugetul local
15/01/2022 09:04

Blajul, un orăsel cu aproximativ 21.000 de locuitori din Alba, este intr-o situatie in care putine localităti urbane din Romania se află. După un efort de aproximativ 15 ani, a ajuns la unul dintre cele mai ...

Prețul benzinei va exploda. Litrul se apropie de 8 lei
15/01/2022 08:15

Se anunţă noi scumpiri la benzină şi motorină, iar returile la alimente vor exploda. Conform datelor de la INS, preţurile au fost mai mari in decembrie 2021 faţă de aceeaşi perioadă anul trecut cu 8 ...

Amenzi de peste 3,6 milioane lei în industria agroalimentară, de sărbători
14/01/2022 16:30

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat, in perioada sărbătorilor de iarnă, 731 de amenzi contravenţionale, in valoare totală de 3,65 milioane de lei, in urma celor 1 ...

Cum poți reduce factura la gaze. Un profesor universitar oferă soluția
14/01/2022 12:58

Un profesor de la Facultatea de Inginerie a Instatiilor din cadrul Univeritătii Tehnice din Cluj-Napoca sustine că factura la gaze se poate reduce in fiecare lună cu 6 procente dacă romanii ar accepta cu un ...

Marian Vanghelie, ridicat de acasă procurorii DNA
13/01/2022 15:35

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, joi, percheziţii intr-un dosar in care este vizat şi Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 din Capitală.  Marian Vanghelie a fost ridicat d ...

Grupul francez de zahăr și etanol Tereos își închide afacerile în România
13/01/2022 15:15

Grupul francez de zahăr si etanol Tereos a incheiat un acord cu cooperativa de cereale Axereal pentru a-si vinde participatia din afacerea lor cu malt si consultă sindicatele cu privire la un plan de a-si inc ...

Procurorul general, solicitat să ia măsuri în cazul infracțiunilor asociate majorării facturilor la energie
13/01/2022 14:45

Ministerul Justitiei anuntă că ministrul Cătălin Predoiu i-a cerut procurorului general Gabriela Scutea să ia măsurile necesare pentru prevenirea si combaterea infractiunilor asociate majorării facturilo ...

2021, an cu vânzări record pentru Roll-Royce. Firma a vândut 5586 mașini, cele mai multe din istoria sa
13/01/2022 13:30

Anul trecut, Rolls-Royce a reusit să vandă 5586 de masini, ceea ce reprezintă cel mai mare număr inregistrat vreodată de către marca britanică in toti cei 117 ani de existentă. Astfel, Rolls-Royce a i ...

Vești proaste pentru românii care vor să plece la muncă în diaspora: Riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă aceste reguli
13/01/2022 11:57

Vesti importante! Romanii care au in plan să muncească in afara tării si vor opta pentru incheierea unui contract de mediere cu un furnizor de servicii de plasare vor trebui să le plătească acestora o tax ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei