Companii Românești Din Zona Blockchain

antet-veeling

Dimensiune font:

| 02-03-2021 09:45

 

 

Economia românească se bazează pe servicii în proporție de aproximativ 60% – și ca atare, IMMurile românești sunt nevoite să apeleze la tehnologii inovatoare pentru a rămâne competitive pe plan național, cât și pe cel internațional. 

Printre subiectele cotidiene din lumea tech nu lipsesc, bineînțeles, criptomonedele – însă o mare parte din știrile din domeniul criptomonedelor se concentrează mai ales pe creșterea amețitoare a valorii (ce-i drept, uneori destul de volatilă) lor, ignorând motivul pentru care acestea din urmă au ajuns la valoarea lor actuală.

La baza criptomonedelor stă tehnologia Blockchain – o metodă de a valida pachete de informații transferate in rețeaua respectivă într-o manieră ce nu permite nimănui să le schimbe, odată ce aceste pachete de informații au fost validate într-un block. Acest block este conectat la toate celelalte block-uri din blockchain, astfel încăt fiecare nod primeste o copie a blockchain-ului in timp real, făcând astfel imposibilă modificarea unor date deja validate, având în vedere că toate celelalte noduri au deja copia originală validată, în timp real. Pentru a schimba o informație deja intrată în blockchain ar fi nevoie să fie schimbate informațiile din toate celelalte block-uri, ceea ce este imposibil – cel puțin cu tehnologia disponibilă în acest moment.

Această tehnologie este așadar perfectă pentru validarea datelor financiare, asigurarea integrității acestora, rapiditatea transferului, și nu numai – ea se pretează foarte bine oricărui domeniu unde o schimbare neautorizată a unor date ar putea avea consecințe majore, precum în cazul datelor personale, a apărării naționale, sau chiar și în cazul rețelelor de utilități publice.

Țări precum SUA, China, Olanda și Estonia printre altele au investit masiv în cercetarea relevantă acestui domeniu. De altfel, Estonia a înlocuit marea majoritate a fostei sale infrastructură guvernamentală cu un sistem bazat pe această tehnologie.

La noi, această cercetare este în mare parte domeniul sectorului privat, reprezentat de firme de R&D (Research and Development) precum Softbinator Technologies, o companie ce furnizează soluții software cu precădere în domeniul Inteligenței Artificiale și în domeniul tehnologiei Blockchain. Considerând că această tehnologie va fi vitală pentru piața de desfacere a serviciilor din următorii ani, această firmă face tot posibilul să ajute viitori cercetători din acest domeniu, prin intermediul unor laboratoare tehnice în cadrul Facultății de Matematică din București.

Pe de altă parte, sunt și IMMuri românești care se ocupă de partea mai vizibilă din punct de vedere al expunerii către public a tehnologiei blockchain – bineînțeles, este vorba de platforme de schimb și de cumpărare a criptomonedelor. Firme precum Tradesilvania se adresează clienților români interesați de day-trading și nu numai. Iar alte firme românești precum start-upul Elrond se adresează publicului cu servicii de transfer monetar prin intermediul criptomonedelor. În 12 ore de la lansarea aplicației lor, Maiar, peste 37,000 de conturi au fost înregistrate.

Totuși, ar mai fi un domeniu în care tehnologia blockchain ar putea revoluționa piața – domeniul muncii în regim liber-profesionist.

 Având în vedere numărul de freelanceri și clienții lor deopotrivă nemulțumiți de cerințele joburilor fie schimbate, fie neîndeplinte, o soluție se impune. 

 Din fericire, tehnologia blockchain permite întocmirea contractelor Smart – care se execută numai în momentul în care toate condițiile contractului sunt îndeplinite de către partea aferentă a contractului.

 

 Folosind această tehnologie, am creat platforma Veelancing – o platformă pentru liber-profesioniști de pretutideni, cu cel mai mic comision de pe piață.

În momentul în care un client și un freelancer cad de acord asupra termenilor unui contract, aceștia sunt adăugați într-un contract smart. În momentul în care se încheie contractul, banii sunt plătiți de către client și vor fi ținuți de către Veelancing până în momentul în care toate condițiile au fost îndeplinte. Același lucru se aplică și în cazul freelancerului – dacă termenul limită impus nu este respectat, banii vor fi returnați clientului.

În afară de siguranța pe care o oferă contractele smart ce utilizează tehnologia blockchain, ea poate preveni multe dispute ce pot apărea în urma unor neînțelegeri asupra unui contract – și în cazul în care o dispută se întămplă oricum, medierea sa va urma cu strictețe toate clauzele contractului smart.

De asemenea, dorim să oferim tuturor posibilitatea de a plăti cum își doresc – ca atare, plățile în criptomonede sunt bine-venite pe Veelancing. De altfel, vom avea un schimb de criptomonede chiar la noi pe site, pentru a facilita plățile în criptomonede în cazul în care doar una dintre părți dorește o astfel de plată.

Lansarea oficială a platformei va avea loc în curând – între timp, vă invităm să vă înregistrați și să încercați funcționalitățile noastre aflate în beta – la Veelancing.io .

Pe curând!

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Srusa foto - Drumetii in natură (Facebook)

A fost descoperită o nouă specie de cafea
20/04/2021 13:00

O specie de cafea nemaiintalnită in sălbăticie de decenii, redescoperită in pădurile tropicale din Sierra Leone, ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, ameninţată ...

Certificarea ISO: există și dezavantaje? Și chiar merită această certificare pentru compania ta?
20/04/2021 12:37

O certificare ISO aduce avantaje clare companiilor in lupta pentru noi comenzi si cote de piată. În unele industrii, precum cea auto sau in sectorul ingrijirii - este chiar si astăzi o ne ...

Românii nu mai vor freelancing şi joburi part-time; joburile full time strâng 86% dintre aplicări
20/04/2021 12:36

Candidaţii romani nu mai vor freelancing şi joburi part time, astfel că 86% dintre aplicările din acest an sunt pentru joburi full-time, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare. ‘Una ...

Finalizare proiect Școala de antreprenoriat „România Start Up Plus” în regiunea Nord-Est
20/04/2021 12:16

 Comunicat de presă Iasi, 20 Aprilie 2021 Finalizare proiect Scoala de antreprenoriat „Romania Start Up Plus” in regiunea Nord-Est

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
20/04/2021 12:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
20/04/2021 11:20

 ANUNT DE PRESA Data: 20.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

Știre bombă pentru românii cu credite bancare
20/04/2021 11:11

Economistul Cristian Socol anuntă vesti proaste pentru romani, in special pentru tineri. Acesta spune intr-o postare pe Facebook că trebuie să ne asteptăm la cresteri ale ratelor la bănci si facturi mai ma ...

Anunț privind începerea proiectului finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru societatea MIXT GLOBAL LOGISTICS SRL
20/04/2021 09:00

Anunt privind inceperea proiectului finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru societatea MIXT GLOBAL LOGISTICS SRL  

NYOANINA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ”Grant pentru capital de lucru-Masura 2” proiect  nr. RUE 6575 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130
20/04/2021 09:00

 Grant capital de lucru pentru NYOANINA SRL NYOANINA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ”Grant pentru capital de lucru-Masura 2” proiect  nr. RUE 6575 inscris in cadrul Măsurii &rdq ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei