După COVID, se anunță o criză și mai mare. Câtă lume va avea de suferit

1-11

Dimensiune font:

| 06-04-2021 15:27

Criza alimentară generată de pandemie a lovit crunt fermierii de peste Ocean. Cantități imense de lapte sunt aruncate pe apa sâmbetei.

Producătorii de lapte au luat o decizie neașteptată în SUA. Din cauză că nu mai au unde să vândă marfa după ce restaurantele, școlile și instituțiie s-au închis, ei aruncă laptele pe câmp. Lanțurile de aprovizionare cu lapte se confruntă cu o serie de blocaje.

Fermierii de peste Ocean au decis să boicoteze marile lanțuri alimentare. Astfel, cantități uriașe de lapte ajung să fie împrăștiate în fiecare zi pe câmpurile agricole sau, în loc să ajungă în cisterne, sunt aruncate direct la canal.

Transportul dificil îngreunează și mai mult criza laptelui
Închiderea la scară largă a restaurantelor și școlilor a forțat o schimbare a furnizării de lactate pentru magazinele alimentare și lanțurile de retail alimentar creând un coșmar din punct de vedere logistic și al ambalării pentru fabricile care procesează lapte, unt și brânză. Companiile de transport racolează foarte greu șoferi, căci unii au încetat lucrul de teama infecției cu coronavirsului. În plus, sunt restaurante care refuză recepția mărfii aduse de camioane, arată Reuters. Vânzările către marile lanțuri alimentare au scăzut, inclusiv la nivel global, dar SUA au o problemă majoră.

Afacerea produselor lactate a fost afectată mai grav și mai devreme decât alte mărfuri agricole, deoarece produsele sunt foarte perisabile. În aceste condiții, fermierii americani sunt forțați să arunce laptele. Jason Leedle, membru al cooperativei Dairy Farmers of America (DFA), cea mai mare din SUA, a aruncat zilnic peste 17.700 de litri de lapte de la cele 480 de vaci ale sale, de la începutul săptămânii trecute.


DFA, care are 7.500 de membri, a declarat pentru Reuters, citat de agrointel.ro, că a cerut și altor fermieri din cooperativă să facă la fel, dar nu a specificat numărul acestora. Pe de altă parte, în comunitățile rurale, micii retaileri alimentari precum brutăriile încep să facă stocuri pentru produsele care se epuizează rapid din rafturi. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
S.C. Galaxy Design S.R.L – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”
20/04/2021 18:05

 Comunicat de presă 20.04.2021 ANUNT ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”   

OSCAR EIGO FOOD SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
20/04/2021 17:35

Comunicat de presă 20.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OSCAR EIGO FOOD SRL

LICTRANS INTERNAȚIONAL SRL anunță lansarea proiectului  “CAPITAL DE LUCRU”
20/04/2021 16:53

 LICTRANS INTERNATIONAL SRL anuntă lansarea proiectului ,,CAPITAL DE LUCRU”  

FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Sursa foto - Drumetii in natură (Facebook)

A fost descoperită o nouă specie de cafea
20/04/2021 13:00

O specie de cafea nemaiintalnită in sălbăticie de decenii, redescoperită in pădurile tropicale din Sierra Leone, ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, ameninţată ...

Certificarea ISO: există și dezavantaje? Și chiar merită această certificare pentru compania ta?
20/04/2021 12:37

O certificare ISO aduce avantaje clare companiilor in lupta pentru noi comenzi si cote de piată. În unele industrii, precum cea auto sau in sectorul ingrijirii - este chiar si astăzi o ne ...

Românii nu mai vor freelancing şi joburi part-time; joburile full time strâng 86% dintre aplicări
20/04/2021 12:36

Candidaţii romani nu mai vor freelancing şi joburi part time, astfel că 86% dintre aplicările din acest an sunt pentru joburi full-time, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare. ‘Una ...

Finalizare proiect Școala de antreprenoriat „România Start Up Plus” în regiunea Nord-Est
20/04/2021 12:16

 Comunicat de presă Iasi, 20 Aprilie 2021 Finalizare proiect Scoala de antreprenoriat „Romania Start Up Plus” in regiunea Nord-Est

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
20/04/2021 12:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
20/04/2021 11:20

 ANUNT DE PRESA Data: 20.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei