Incendiu uriaș la una din cele mai mari rafinării din Indonezia. 20 de răniți și mai mulți oameni dați dispăruți

incendiu-indonezia

Dimensiune font:

| 29-03-2021 12:19

 

Incendiu uriaș la una din cele mai mari rafinării din Indonezia. Foto: Profimdia Images
Un incendiu de amploare a izbucnit la una dintre cele mai mai rafinării de petrol din Indonezia. Cel puțin 5 persoane au fost rănite grav și mai multe sunt date dispărute, relatează BBC.

Potrivit agenției dpa, citată de Agerpres, bilanțul este de 20 de răniți, dintre care 5 în stare gravă.

Persoanle rănite sunt aât localnici, cât și oameni care treceau pe un drum din apropierea rafinăriei, în momentul izbucnirii incendiului.

De asemenea, aproape 1.000 de persoane au fost evacuate.

 

Incendiul, ale cărui cauze nu sunt cunoscute, a izbucnit duminică seara la rafinăria Balongan, deținută de coompania petrolieră de stat Pertamina.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei PT Kilang Pertamina Interasional, incendiul a izbucnit imediat după miezul nopţii, în timpul unei furtuni cu fulgere şi tunete.

Imaginile diuzate de posturile locale de televiziune și pe rețelele sociale arată că flăcările erau încă puternice luni dimineața, iar un nor de fum gros s-a răspândit deasupra rafinăriei, deși pompierii încearcă de ore întregi să controleze incendiul.

„Am simțit mai întâi un miros puternic de combustibil, atât de tare încât mă durea nasul, și am auzit un fel de tunet”, a povestit un localnic din apropiere la postul Metro TV, citat de Reuters.

Rafinăria Balongan este una dintre cele mai mari din Indonezia și, de asemenea, una dintre cele mai importante, deoarece alimentează cu combustibili și produse petrochimice întreaga zonă Jakarta.

Deși Pertamina a anunțat că „livrarea de combustibil către public se desfășoară normal”, mulți se întreabă cum va afecta acest incident întreprinderile și fabricile de materiale plastice și produse chimice.

Un politician, Kurtubi, a subliniat într-un interviu TV că rafinăria Balongan, care funcționează din 1994, este relativ nouă în comparație cu alte rafinării Pertamina.

Kurtubi, care este membru al Comisiei pentru afaceri energetice a Camerei Reprezentanților, a cerut, de asemenea, o evaluare a distanțelor dintre rafinăriile de petrol și zonele rezidențiale. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
S.C. Galaxy Design S.R.L – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”
20/04/2021 18:05

 Comunicat de presă 20.04.2021 ANUNT ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”   

OSCAR EIGO FOOD SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
20/04/2021 17:35

Comunicat de presă 20.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OSCAR EIGO FOOD SRL

LICTRANS INTERNAȚIONAL SRL anunță lansarea proiectului  “CAPITAL DE LUCRU”
20/04/2021 16:53

 LICTRANS INTERNATIONAL SRL anuntă lansarea proiectului ,,CAPITAL DE LUCRU”  

FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Sursa foto - Drumetii in natură (Facebook)

A fost descoperită o nouă specie de cafea
20/04/2021 13:00

O specie de cafea nemaiintalnită in sălbăticie de decenii, redescoperită in pădurile tropicale din Sierra Leone, ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, ameninţată ...

Certificarea ISO: există și dezavantaje? Și chiar merită această certificare pentru compania ta?
20/04/2021 12:37

O certificare ISO aduce avantaje clare companiilor in lupta pentru noi comenzi si cote de piată. În unele industrii, precum cea auto sau in sectorul ingrijirii - este chiar si astăzi o ne ...

Românii nu mai vor freelancing şi joburi part-time; joburile full time strâng 86% dintre aplicări
20/04/2021 12:36

Candidaţii romani nu mai vor freelancing şi joburi part time, astfel că 86% dintre aplicările din acest an sunt pentru joburi full-time, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare. ‘Una ...

Finalizare proiect Școala de antreprenoriat „România Start Up Plus” în regiunea Nord-Est
20/04/2021 12:16

 Comunicat de presă Iasi, 20 Aprilie 2021 Finalizare proiect Scoala de antreprenoriat „Romania Start Up Plus” in regiunea Nord-Est

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
20/04/2021 12:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
20/04/2021 11:20

 ANUNT DE PRESA Data: 20.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei